Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Paardentrailer huren

De prijs varieert van € 35,- tot € 60,- per dag en hangt af van het model (1,5 of 2 paards trailer) en het laadvermogen.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • Voor vracht met kracht aan KARVERHUUR gedacht...
  Steenwijk v.a. 35,-
  v.a. 35,-
 • Bij ons de zekerheid, huur juiste prijs kwaliteit
  Berkel en Rodenrijs v.a. 45,-
  v.a. 45,-
 • Service met een hoofdletter S!!
  Helmond v.a. 45,-
  v.a. 45,-
 • Aanhangwagen huren eenvoudig en goedkoop bij Buist
  Farmsum v.a. 40,-
  v.a. 40,-
 • Wij hebben bijna iedere passende aanhangwagen
  Kapel-Avezaath
 • Kwaliteit die u achtervolgt!
  Heesch v.a. 60,-
  v.a. 60,-
 • Steenbergen v.a. 42,-
  v.a. 42,-
 • Machine huren? Bel Seegers in Halle
  Halle v.a. 42,-
  v.a. 42,-
 • Dè aanhangwagenspecialist van Noord-Holland
  Heerhugowaard v.a. 45,-
  v.a. 45,-
 • Lumaro Horsetravel verhuur 2-paardswagens Weert
  Weert v.a. 54,-
  v.a. 54,-
 

Vervoer je paard veilig in een gehuurde paardentrailer

De aanschaf van een paardentrailer is vaak duur en niet altijd nodig: veel mensen hebben een paardentrailer maar weinig nodig. Bijvoorbeeld wanneer je met de viervoeter naar een springwedstrijd of dressuurproef moet of als je paard naar de dierenarts moet. Daarom is het vaak handig om een paardentrailer te huren in plaats van te kopen. Vergelijk op deze pagina de verhuurbedrijven en huur eenvoudig een paardentrailer. 

Er zijn veel verschillende paardentrailers, en ook veel verschillende verhuurbedrijven van deze aanhangers. Daarom is het van belang om eerst zelf goed je wensen en eisen op een rijtje te zetten, voordat je op zoek gaat naar de beste verhuurder voor jou. Hoeveel paarden neem je mee? Hoe lang wil je de trailer huren? Hoeveel plek moet er zijn voor de verzorger en voor de spullen? Kies vervolgens via Huren.nl het verhuurbedrijf van paardentrailers dat het beste bij jou past.

Wat voor soort paardentrailer wil je huren?

Je kunt paardentrailers huren in verschillende vormen en maten. De meest gangbare maat van paardentrailers die te huur zijn is de anderhalf paards-paardentrailer. Hier heeft één paard ruim plek en kunnen er ook nog spullen mee voor het paard zoals voer, groomspullen en meer. Je kunt in een 1½ paards-paardentrailer op de plaats van bestemming je paard in de trailer laten en hem daar verzorgen; daar is genoeg plek voor. Als je met twee of meer paarden op stap gaat, kun je grotere paardentrailers huren. Niet alle verhuurbedrijven van aanhangers hebben paardentrailers voor meer dan twee paarden in de verhuur. Je kunt eenvoudig via Huren.nl het aanbod bekijken van de verhuurbedrijven.

Welk rijbewijs heb je nodig om een paardentrailer te huren?

Het totaalgewicht van paardentrailers varieert van 1.200 tot 2.000 kilogram. Je zit dus altijd boven de 750 kilogram, wat inhoud dat je met rijbewijs BE moet rijden. Deze regel geldt, tenzij de maximale massa van de combinatie niet boven de 3500 kilogram uitkomt, dan voldoet rijbewijs B ook. De meeste verhuurbedrijven vermelden per paardentrailer of rijbewijs B volstaat. Het is uiteraard erg belangrijk dat je voorzichtig rijdt met een paardentrailer. Als je te hard remt of een bocht maakt kan je paard vallen. Zorg daarom dat je op de rijweg voldoende afstand houdt, en zo soepel mogelijk bochten maakt.

Huurvoorwaarden om rekening mee te houden

Wist je dat je bij de meeste verhuurbedrijven de trailer schoon moet inleveren (binnenkant)? Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je achteraf nog schoonmaakkosten moet betalen. Dit kan van je borg worden afgehaald. De hoogte van de borg verschilt per verhuurbedrijf. Daarnaast zijn de openingstijden van het verhuurbedrijf ook belangrijk om op te letten. Tot hoe laat kan je de paardentrailer terugbrengen? Is een huurdag van openings- tot sluitingstijd of is dit een kalenderdag van 24-uur, bijvoorbeeld van 08:00 tot 08:00 de volgende dag. Heb je de aanhangwagen maar voor een korte periode nodig? Er zijn ook verhuurbedrijven die de aanhanger per dagdeel verhuren voor een gereduceerde huurprijs. Een dagdeel is meestal een periode van 4 uur. Het is goed om hier op te letten voordat je gaat huren.

Kenmerken en varianten

 • Lengte
  variërend van 235 tot 450 cm
 • Breedte
  variërend van 130 tot 225 cm
 • Hoogte
  variërend van 210 tot 245 cm
 • Laadvermogen
  variërend van 580 tot 1.950 kg
 • Eigen gewicht
  variërend van 550 tot 900 kg
 • Totaal gewicht
  variërend van 1.200 tot 2.400 kg
 • Rijbewijs
  B of BE
 • Aantal paarden
  variërend van 1 tot 2 paarden
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!