Skibox huren

4 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 20,- tot € 42,- en hangt af van de maximale inhoud en de huurtermijnen.

Top 4 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Lengte variërend van 175 tot 250 cm
Aantal ski s variërend van 4 tot 10 ski s
Inhoud variërend van 320 tot 680 l
Eigen gewicht variërend van 12 tot 30 kg
Laadcapaciteit variërend van 50 tot 75 kg
Maximale snelheid variërend van 130 tot 160 km/u
Doosopening enkelzijdig of dubbelzijdig
Makkelijk een skibox huren via Huren.nl

Om alle skibox verhuur bij jou in de buurt in kaart te brengen, hebben we hierboven alle verhuurbedrijven verzameld. Zo vind je via Huren.nl eenvoudig en snel alle skibox verhuurbedrijven met een ruim aanbod aan verschillende soorten skiboxen. Met gebruik van je locatie en de kaart zie je in een oogopslag alle verhuurbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk de verhuurders op afstand, beoordelingen, totaalprijs, service en de algemene voorwaarden.

Hoe kies ik de juiste skibox?

De juiste skibox huren is lastig. Maar wees gerust, voor elke auto is er een geschikte skibox te huur. Hieronder geven we je graag een overzicht met een aantal belangrijke zaken die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste skibox.

Afmetingen van de ski’s

Allereerst is het belangrijk om de ski’s op te meten. We raden je aan om het langste paar ski’s op te meten. Zo weet je zeker dat de ski’s niet te lang zijn voor de door jou gekozen skikoffer.

De lengte van de auto en de skibox

Let bij het huren van een skibox op de lengte van de auto en de skibox. De koffer kan praktisch gezien niet te ver uitsteken, je wilt namelijk nog wel je kofferbak kunnen openen. Volgens de officiële regels mag een skibox niet voorbij het voorste punt van de auto uitsteken. Achter mag de koffer tot één meter uitsteken. De lengte van de skiboxen kunnen variëren van 175 tot 250 cm.

De inhoud van een skibox

De inhoud van de skibox verschilt per verhuurbedrijf, deze varieert van 320 tot 680 liter, en staat meestal gelijk aan 4 tot 10 paar ski’s. Ga je op vakantie naar een zonnig oord en moeten er veel reistassen mee? Huur dan een dakkoffer! Een dakkoffer is vaak net wat groter dan een skibox.

Maximale daklast en maximale laadcapaciteit

Voordat je een skibox kiest raden we je aan naar de maximale daklast van de auto te kijken. De maximale daklast is vaak terug te vinden in het boekje van de auto. Is de maximale daklast 80 kg, en weegt de lege skibox + de dakdragers 30 kilo? Dan mag je de koffer met 50 kg beladen.

De maximale laadcapaciteit van de skibox varieert van 50 tot 75 kg. Let er dus goed op dat je de zware spullen in de kofferbak van je auto plaatst, zodat je zo veel mogelijk (lichtere) spullen in je skibox kan vervoeren.

Kofferopeningen

Skiboxen hebben twee verschillende soorten openingsmechanismen: enkelzijdig en dubbelzijdig. Mocht de gehuurde skibox enkelzijdig zijn dan verschilt het ook of die rechts of links open gaat. Goed om rekening mee te houden.

Praktische tips voor het huren van een skibox

Nu je bepaald hebt welke skibox het beste bij jouw auto past, geven we je graag nog een aantal praktische tips.

Dakdragers voor een skibox

Een skibox wordt met dakdragers op je auto bevestigd. Sommige modellen auto’s hebben al dakdragers waar je een skibox op kan monteren, maar dit geldt echter niet voor alle auto’s. Heb je al dakdragers? Achterhaal dan of de potentiële koffer past. Heb je geen dakdragers, dan kun je deze het beste bij de skibox of dakkoffer huren. Dan weet je zeker dat de gehuurde skibox op de dakdragers gemonteerd kan worden. Sommige verhuurbedrijven bieden zelfs gratis dakdragers aan bij het huren van een skibox.

Huur niet een te grote skibox

Bedenk van tevoren hoeveel ruimte je echt nodig hebt. Daarmee proberen we te zeggen dat je niet een te grote skikoffer moet huren. Een nadeel van het rijden met een skibox is dat deze invloed heeft op je brandstofverbruik. Hoe groter de skikoffer, des te meer brandstof je verbruikt.

De montage van een skibox

De meeste verhuurbedrijven berekenen de montagekosten van de skibox (en/of dakdragers) mee in de huurprijs. Let hier op voordat je gaat huren. Wil je de skibox zelf monteren? Vraag dan het verhuurbedrijf om de juiste instructies.

Maximum snelheid

Wist je dat er een maximumsnelheid geldt voor het rijden met een skibox? Afhankelijk van het model skibox is deze maximumsnelheid óf 130 km/h, óf 160 km/h. Goed om te weten als je door Duitsland rijdt. Vind, vergelijk en huur de juiste skibox makkelijk en snel via Huren.nl!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Welke skibox moet ik huren?
Er zijn veel verschillende soorten skiboxen te huur, hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. De keuze tussen de skiboxen is compleet afhankelijk van het gebruik. Er zijn een aantal zaken belangrijk: Hoeveel ski's wil je meenemen? Wat is het gewicht van de bagage die wilt vervoeren? En hoeveel gewicht kan/mag je auto dragen? Met die drie vragen kun je bepalen welke skibox je nodig hebt. Vergeet bij je keuze niet dat de grootte en het gewicht van de skibox invloed heeft op het brandstof verbruik. Een grote en zware skibox zorgt namelijk voor een hoop luchtweerstand, met als gevolg meer brandstof verbruik. Huur nooit een grotere skibox dan nodig. Bekijk alle bedrijven met een skibox te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Hoeveel bagage past er in de skibox?
De skiboxen zijn in veel verschillende formaten verkrijgbaar. De meeste skikoffers hebben een laadruimte tussen de 300 en 630 liter. De laadruimte staat altijd vermeld bij de verhuurder. Vergelijk alle verhuurders en kies de skikoffer die het beste aansluit op jouw behoeftes.
Hoe kan ik een skibox huren?
Een skikoffer huren is vrij eenvoudig. Bij bijna alle verhuurders kun je een skibox online reserveren. In enkele gevallen kun je de skibox ook telefonisch reserveren. Vergelijk de verhuurders, kies de verhuurder en de skibox die het beste aansluit op jouw behoefte, en reserveer online of telefonisch. Geef bij de reservering duidelijk aan in welke periode je de skibox wilt hebben. De verhuurder neemt vervolgens contact met je op om samen een moment te prikken voor de overdracht.
Wat is het verschil tussen een dakkoffer en een skibox?
De skikoffer is eigenlijk een dakkoffer waar je ook netjes je ski's in kunt vervoeren. De skibox is langer dan de dakkoffer en daardoor ook geschikt voor ski's. Een dakkoffer is vrij vierkant en een skibox is lang, smal en minimaal 180 cm lang. De hoogte is in veel gevallen hetzelfde.
Dien ik borg te betalen bij skibox verhuur?
Bij skikoffer verhuur dien je altijd een borg te betalen. De minimale borg varieert tussen de €100 en €300 en hangt af van de verhuurder, het model en de huurperiode. Bij het grotendeel van de verhuurders betaal je de borg op het moment dat je de skibox op komt halen. Of je de borg contant of per pin dient te betalen hangt af van de verhuurder.
Hanteren de verhuurders een minimale huurperiode?
De minimale huurperiode verschilt per verhuurder en varieert tussen een dag en een week. Voor de minimale huurperiode adviseren we je om een kijkje te nemen op de website van de verhuurder.
Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?
Bij de meeste verhuurders is op tijd annuleren kosteloos, vaak dien je de reservering minimaal 24 uur voor vertrek te annuleren. Voordat je een skibox huurt, is het belangrijk om de annuleringsvoorwaarden te controleren, zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Krijg ik korting wanneer ik een skibox voor een langere tijd huur?
Ja, in de meeste gevallen krijg je korting wanneer je de skikoffer voor een langere tijd wilt huren. Na een bepaalde huurperiode daalt de dagprijs waardoor je voordeliger uitkomt. Wanneer hier niets over vermeld is op de website van de verhuurder, dan raden we je aan om telefonisch contact op te nemen. Tip: vergelijk de verhuurders dus niet op de dagprijs, maar op de totaalprijs!

Ophalen

Wordt de skibox voor mij bevestigd?
In de meeste gevallen kun je de skibox laten bevestigen. Enkele verhuurders rekenen montage kosten. Wanneer je een skibox huurt, dan krijg je vaak een montage-/gebruikersinstructie mee. Zo kun je de skibox ook zelf monteren en demonteren. Informeer naar de montagemogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder.
Krijg ik de dakdragers meegeleverd?
Nee, bij vrijwel alle verhuurders krijg je de dakdragers niet meegeleverd. Dit komt omdat veel auto's al over dakdragers beschikken. Heb je geen dakdragers? Vraag dan aan de verhuurder welke dakdragers je nodig hebt. De verhuurders verhuren vaak ook universele dakdragers. De kosten van de extra dakdragers verschillen per verhuurder. Bij enkele verhuurders kun je de skibox inclusief de dakdragers huren.
Waar moet ik op letten bij het ophalen van een skibox?
Voordat je de skibox op gaat halen is het goed om te weten wat je mee moet nemen naar het verhuurbedrijf. Neem altijd je legitimatiebewijs mee en zorg ervoor dat je de borg kunt betalen. Hoe je de borg dient te betalen verschilt per verhuurder. Ga altijd op zoek naar eventuele schade plekken aan de skibox. Laat de schade plekken erkennen op papier. Zo word je niet verantwoordelijk gesteld voor oude schade plekken.

Gebruik

Hoe hard mag ik rijden met een skibox op de auto?
Wettelijk mag je met een skibox even hard rijden als zonder skibox. Dit geldt voor zowel in Nederland als over de grens. Wel adviseren we je niet harder te rijden dan de maximumsnelheid vermeld op de skibox. Je wordt aangeraden om dit advies te volgen. Je wilt namelijk niet het risico lopen om op de autobahn al je spullen te verliezen.
Hoeveel gewicht mag ik in mijn skibox vervoeren?
"Het gewicht in de skibox heeft best wel wat invloed op het rijgedrag van je auto. Zo verbruik je meer brandstof door het gewicht en door de luchtweerstand. Er is een beperking op het gewicht dat je op de auto mag plaatsen. Om er achter te komen hoeveel kilo jouw auto mag dragen, willen we je adviseren om een kijkje te nemen in het informatieboekje van de auto. Voorbeeld van de maximale daklast: Stel de daklast van jouw auto is 100 kg, de skibox weegt 20 kg en de dakdragers 5 kg, dan mag je dus (100 kg - 25 kg) maximaal 75 kg in de skibox stoppen. Om het zwaartepunt van de auto laag te houden en het weggedrag zo min mogelijk te hinderen, adviseren we je om vooral lichte spullen in de skikoffer te stoppen. "
Kan ik de huurperiode van de skibox tijdens het gebruik verlengen?
Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de skibox en de voorwaarden van de verhuurder. In de meeste gevallen is het mogelijk om de huurperiode te verlengen mits je dit op tijd aangeeft. Neem telefonisch contact op met de verhuurder en bespreek de mogelijkheden.