Skibox huren

Meer ruimte met een gehuurde skibox

Het huren van een skibox is de uitkomst als je op wintersport gaat en je wilt je ski’s en/of snowboard meenemen. Ga je op vakantie naar een zonnig oord en moeten er veel reistassen mee? Voorkom ruimtegebrek door een dakkoffer te huren. Deze is dakkoffer is vaak net wat groter dan een skibox. Zo creëer je eenvoudig meer ruimte in je auto of bestelbus.  Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Het huren van de juiste skikoffer hangt af van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om de ski’s op te meten, zodat je zeker weet dat je een skibox huurt die lang genoeg is voor het langste paar ski’s. De auto waarop de skibox gemonteerd moet is uiteraard ook van belang: wat is het type auto, en past de skibox die jij wilt huren op dat specifieke model? Vaak weet het verhuurbedrijf raad als je zelf twijfelt. De lengte van skiboxen kunnen variëren van 175 tot 250 cm. Let op: dit staat niet direct in verband met de laadcapaciteit (hoeveel ski’s of snowboards erin passen). De inhoud van de skibox verschilt per verhuurbedrijf, deze varieert van 320 tot 680 liter, en staat meestal gelijk aan 4 tot 10 paar ski’s.

Praktische tips voor het huren van een skibox

Een skibox wordt met dakdragers op je auto bevestigd. Sommige modellen auto’s hebben al dakdragers waar je een skibox op kan monteren, maar dit geldt echter niet voor alle auto’s. Heb je geen dakdragers, dan kan je deze het beste bij de skibox of dakkoffer huren. Dan weet je zeker dat de gehuurde skibox op de dakdragers gemonteerd kan worden. Sommige verhuurbedrijven bieden zelfs gratis dakdragers aan bij het huren van een skibox.

De maximale laadcapaciteit van de skibox varieert van 50 tot 75 kg. Let er dus goed op dat je de zware spullen in de kofferbak van je auto plaatst, zodat je zo veel mogelijk (lichtere) spullen in je skibox kan vervoeren. Skiboxen hebben twee verschillende soorten doosopeningen: enkelzijdig en dubbelzijdig. Mocht de gehuurde skibox enkelzijdig zijn verschilt het ook of die rechts of dat die links open gaat. Goed om rekening mee te houden.

De meeste verhuurbedrijven berekenen de montagekosten van de skibox (en/of dakdragers) mee in de huurprijs. Let hier op voordat je gaat huren. Wil je de skibox zelf monteren? Vraag dan het verhuurbedrijf om de juiste instructies. Wist je dat er een maximumsnelheid geldt voor het rijden met een skibox? Afhankelijk van het model skibox is deze maximumsnelheid óf 130 km/h, óf 160 km/h. Goed om te weten als je door Duitsland rijdt. Vind, vergelijk en huur de juiste skibox makkelijk en snel via Huren.nl!

Kenmerken en varianten van Skibox

Lengte variërend van 175 tot 250 cm
Aantal ski s variërend van 4 tot 10 ski s
Inhoud variërend van 320 tot 680 l
Eigen gewicht variërend van 12 tot 30 kg
Laadcapaciteit variërend van 50 tot 75 kg
Maximale snelheid variërend van 130 tot 160 km/u
Doosopening enkelzijdig of dubbelzijdig