Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Skibox huren

De prijs varieert van € 8,- tot € 50,- en hangt af van de maximale inhoud en de huurtermijnen.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier
  Veenendaal v.a. 36,-
  v.a. 36,-
 • Huur bij Box-it al 30 jaar het vertrouwde adres
  Meerdere vestigingen v.a. 40,-
  v.a. 40,-
 • 65 locaties in NL met de beste Prijs en Service!
  Meerdere vestigingen v.a. 42,-
  v.a. 42,-
 • uw specialist in vervoeren en opbergen
  Meerdere vestigingen v.a. 39,-
  v.a. 39,-
 • Gratis montage! Reserveer eenvoudig online.
  Zevenhuizen v.a. 18,-
  v.a. 18,-
 • Gratis montage en bijpassende dakdragers!
  Putten v.a. 8,-
  v.a. 8,-
 • Al meer dan 50 jaar een HART voor autoverhuur!
  Rotterdam
 • Reserveer telefonisch. Gratis vakkundige montage!
  Meerdere vestigingen v.a. 49,-
  v.a. 49,-
 • Het kan..........bij Tasman!
  Wageningen v.a. 35,-
  v.a. 35,-
 • Flexibele openingstijden, hulpmiddelen gratis
  Krabbendijke v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 

Meer ruimte met een gehuurde skibox

Het huren van een skibox is de uitkomst als je op wintersport gaat en je wilt je ski’s en/of snowboard meenemen. Ga je op vakantie naar een zonnig oord en moeten er veel reistassen mee? Huur dan een dakkoffer! Met een dakkoffer voorkom je ruimtegebrek. Een dakkoffer is vaak net wat groter dan een skibox. Zo creëer je eenvoudig meer ruimte in je auto of bestelbus. 

Het huren van de juiste skikoffer hangt af van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om de ski’s op te meten, zodat je zeker weet dat je een skibox huurt die lang genoeg is voor het langste paar ski’s. De auto waarop de skibox gemonteerd moet worden is uiteraard ook van belang: wat is het type auto, en past de skibox die jij wilt huren op dat specifieke model? Er zijn namelijk veel verschillende soorten skikoffers. Vaak weet het verhuurbedrijf raad als je zelf twijfelt. De lengte van de skiboxen kunnen variëren van 175 tot 250 cm. Let op: dit staat niet direct in verband met de laadcapaciteit (hoeveel ski’s of snowboards erin passen). De inhoud van de skibox verschilt per verhuurbedrijf, deze varieert van 320 tot 680 liter, en staat meestal gelijk aan 4 tot 10 paar ski’s.

Praktische tips voor het huren van een skibox

Een skibox wordt met dakdragers op je auto bevestigd. Sommige modellen auto’s hebben al dakdragers waar je een skibox op kan monteren, maar dit geldt echter niet voor alle auto’s. Heb je al dakdragers? Achterhaal dan of de potentiële koffer past. Heb je geen dakdragers, dan kan je deze het beste bij de skibox of dakkoffer huren. Dan weet je zeker dat de gehuurde skibox op de dakdragers gemonteerd kan worden. Sommige verhuurbedrijven bieden zelfs gratis dakdragers aan bij het huren van een skibox.

Let bij het huren van een skibox op de lengte van de auto en skibox. De koffer kan praktisch gezien niet te ver uitsteken, je wilt namelijk nog wel je kofferbak kunnen openen. Volgens de officiële regels mag een skibox niet voorbij het voorste punt van de auto uitsteken. Achter mag de koffer tot één meter uitsteken. Bedenk wel hoeveel ruimte je nodig hebt. Huur geen grotere skibox dan nodig, dit zorgt in het algemeen voor meer brandstofverbruik.

De maximale laadcapaciteit van de skibox varieert van 50 tot 75 kg. Let er dus goed op dat je de zware spullen in de kofferbak van je auto plaatst, zodat je zo veel mogelijk (lichtere) spullen in je skibox kan vervoeren. Voordat je een skibox huurt is het ook handig om de maximale daklast van je auto te achterhalen. Heeft je auto een lage maximum daklast, zoek dan naar een lichte koffer. Skiboxen hebben twee verschillende soorten doosopeningen: enkelzijdig en dubbelzijdig. Mocht de gehuurde skibox enkelzijdig zijn dan verschilt het ook of die rechts of links open gaat. Goed om rekening mee te houden.

De meeste verhuurbedrijven berekenen de montagekosten van de skibox (en/of dakdragers) mee in de huurprijs. Let hier op voordat je gaat huren. Wil je de skibox zelf monteren? Vraag dan het verhuurbedrijf om de juiste instructies. Wist je dat er een maximumsnelheid geldt voor het rijden met een skibox? Afhankelijk van het model skibox is deze maximumsnelheid óf 130 km/h, óf 160 km/h. Goed om te weten als je door Duitsland rijdt. Vind, vergelijk en huur de juiste skibox makkelijk en snel via Huren.nl!

Kenmerken en varianten

 • Lengte
  variërend van 175 tot 250 cm
 • Aantal ski s
  variërend van 4 tot 10 ski s
 • Inhoud
  variërend van 320 tot 680 l
 • Eigen gewicht
  variërend van 12 tot 30 kg
 • Laadcapaciteit
  variërend van 50 tot 75 kg
 • Maximale snelheid
  variërend van 130 tot 160 km/u
 • Doosopening
  enkelzijdig of dubbelzijdig
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!