Vind jouw beste huurdeal

Skibox huren

Vergelijk 5 verhuurbedrijven

Box-it.nl logo

Huur bij Box-it al 30 jaar het vertrouwde adres

Meerdere vestigingen
v.a. 40,-

Dakkofferhuren.nu logo

Gratis montage en bijpassende dakdragers!

Putten
v.a. 56,-

Dakkoffer-tehuur.nl logo

Thule Dakkoffer €20 per week!

Lisse
v.a. 30,-

Arma Machine Verhuur logo

De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier

Veenendaal
v.a. 38,-
Prijs per week

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Makkelijk een skibox huren via Huren.nl

Om alle skibox verhuur bij jou in de buurt in kaart te brengen, hebben we hierboven alle verhuurbedrijven verzameld. Zo vind je via Huren.nl eenvoudig en snel alle skibox verhuurbedrijven met een ruim aanbod aan verschillende soorten skiboxen. Met gebruik van je locatie en de kaart zie je in een oogopslag alle verhuurbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk de verhuurders op afstand, beoordelingen, totaalprijs, service en de algemene voorwaarden.

Hoe kies ik de juiste skibox?

De juiste skibox huren is lastig. Maar wees gerust, voor elke auto is er een geschikte skibox te huur. Hieronder geven we je graag een overzicht met een aantal belangrijke zaken die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste skibox.

Afmetingen van de ski’s

Allereerst is het belangrijk om de ski’s op te meten. We raden je aan om het langste paar ski’s op te meten. Zo weet je zeker dat de ski’s niet te lang zijn voor de door jou gekozen skikoffer.

De lengte van de auto en de skibox

Let bij het huren van een skibox op de lengte van de auto en de skibox. De koffer kan praktisch gezien niet te ver uitsteken, je wilt namelijk nog wel je kofferbak kunnen openen. Volgens de officiële regels mag een skibox niet voorbij het voorste punt van de auto uitsteken. Achter mag de koffer tot één meter uitsteken. De lengte van de skiboxen kunnen variëren van 175 tot 250 cm.

De inhoud van een skibox

De inhoud van de skibox verschilt per verhuurbedrijf, deze varieert van 320 tot 680 liter, en staat meestal gelijk aan 4 tot 10 paar ski’s. Ga je op vakantie naar een zonnig oord en moeten er veel reistassen mee? Huur dan een dakkoffer! Een dakkoffer is vaak net wat groter dan een skibox.

Maximale daklast en maximale laadcapaciteit

Voordat je een skibox kiest raden we je aan naar de maximale daklast van de auto te kijken. De maximale daklast is vaak terug te vinden in het boekje van de auto. Is de maximale daklast 80 kg, en weegt de lege skibox + de dakdragers 30 kilo? Dan mag je de koffer met 50 kg beladen.

De maximale laadcapaciteit van de skibox varieert van 50 tot 75 kg. Let er dus goed op dat je de zware spullen in de kofferbak van je auto plaatst, zodat je zo veel mogelijk (lichtere) spullen in je skibox kan vervoeren.

Kofferopeningen

Skiboxen hebben twee verschillende soorten openingsmechanismen: enkelzijdig en dubbelzijdig. Mocht de gehuurde skibox enkelzijdig zijn dan verschilt het ook of die rechts of links open gaat. Goed om rekening mee te houden.

Praktische tips voor het huren van een skibox

Nu je bepaald hebt welke skibox het beste bij jouw auto past, geven we je graag nog een aantal praktische tips.

Dakdragers voor een skibox

Een skibox wordt met dakdragers op je auto bevestigd. Sommige modellen auto’s hebben al dakdragers waar je een skibox op kan monteren, maar dit geldt echter niet voor alle auto’s. Heb je al dakdragers? Achterhaal dan of de potentiële koffer past. Heb je geen dakdragers, dan kun je deze het beste bij de skibox of dakkoffer huren. Dan weet je zeker dat de gehuurde skibox op de dakdragers gemonteerd kan worden. Sommige verhuurbedrijven bieden zelfs gratis dakdragers aan bij het huren van een skibox.

Huur niet een te grote skibox

Bedenk van tevoren hoeveel ruimte je echt nodig hebt. Daarmee proberen we te zeggen dat je niet een te grote skikoffer moet huren. Een nadeel van het rijden met een skibox is dat deze invloed heeft op je brandstofverbruik. Hoe groter de skikoffer, des te meer brandstof je verbruikt.

De montage van een skibox

De meeste verhuurbedrijven berekenen de montagekosten van de skibox (en/of dakdragers) mee in de huurprijs. Let hier op voordat je gaat huren. Wil je de skibox zelf monteren? Vraag dan het verhuurbedrijf om de juiste instructies.

Maximum snelheid

Wist je dat er een maximumsnelheid geldt voor het rijden met een skibox? Afhankelijk van het model skibox is deze maximumsnelheid óf 130 km/h, óf 160 km/h. Goed om te weten als je door Duitsland rijdt. Vind, vergelijk en huur de juiste skibox makkelijk en snel via Huren.nl!

Kenmerken en varianten

  • Lengte variërend van 175 tot 250 cm
  • Aantal ski s variërend van 4 tot 10 ski s
  • Inhoud variërend van 320 tot 680 l
  • Eigen gewicht variërend van 12 tot 30 kg
  • Laadcapaciteit variërend van 50 tot 75 kg
  • Maximale snelheid variërend van 130 tot 160 km/u
  • Doosopening enkelzijdig of dubbelzijdig

Veelgestelde vragen

Reserveren

Ophalen

Gebruik