Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Grofvuilcontainer huren in Eindhoven

De prijs varieert van € 187,- tot € 222,- ex. BTW per week, afhankelijk van de maximale inhoud en de geleverde service.

Vergelijk 6 verhuurbedrijven

50 km
 • 5 km
 • 10 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • Op werkdagen tot 20.30 uur bereikbaar voor advies
  Landelijke levering v.a. 202,-
  v.a. 202,-
 • Containerverhuur in Nijmegen en omstreken
  Nijmegen
 • *Goedkoop* *Snelle levering* *Landelijke levering*
  Landelijke levering v.a. 194,-
  v.a. 194,-
 • Voor 23:59 besteld morgen geleverd ook op zaterdag
  Eindhoven v.a. 222,-
  v.a. 222,-
 • Wij leveren containers binnen 24 uur!
  Helmond
 • Laagste Prijs ! Beste service ! (Beste Keus !)
  Landelijke levering v.a. 187,-
  v.a. 187,-
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Kom van je grofvuil af. Huur een container in Eindhoven

Kamp je naar aanleiding van een verbouwing of renovatie met een grote hoeveelheid grofvuil? Huur dan eenvoudig een grofvuilcontainer. Hierin kun je niet alleen sloopafval kwijt, maar ook meubels, hout, vloerbedekking, enzovoort. Zoek je een grofvuilcontainer in Gestel of Stratum? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vind je de verhuurbedrijven van containers in en rondom Eindhoven, dus ook in bijvoorbeeld Someren en Helmond. Een grofvuilcontainer kan zowel zakelijk als particulier gehuurd worden. Zoek je een container voor alleen bouwafval? Huur dan een bouwafvalcontainer. Als het bouwafval alleen uit steenafval bestaat (denk aan bakstenen, dakpannen en betonresten), dan kun je beter een puinafvalcontainer huren.

Tips voor het huren van een grofvuilcontainer

Alvorens te gaan huren, is het slim om na te denken welk formaat container je nodig hebt en hoelang je de container wilt huren. Op basis hiervan kun je een keuze maken voor een bepaald verhuurbedrijf. De maximale huurperiode die verhuurders hanteren ligt vaak tussen de 2 en 4 weken. Gelukkig hoef je je als je een container huurt geen zorgen te maken over het plaatsen, ophalen en legen ervan. Dit wordt namelijk door de verhuurder gedaan. Let op! Komt er tijdens de verbouwing of renovatie grond, zand of klei vrij en gaat het hier om een hoeveelheid groter dan 5% van de inhoud van de container? Huur dan een aparte grondafvalcontainer. Voor het plaatsen van een container is over het algemeen geen vergunning nodig. Neem bij twijfel contact op met de gemeente.

Kenmerken en varianten

 • Inhoud
  variërend van 3 tot 40 m³
 • Lengte
  variërend van 190 tot 750 cm
 • Breedte
  variërend van 150 tot 250 cm
 • Hoogte
  variërend van 110 tot 260 cm

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe kan ik een grofvuilcontainer huren?

  Het huren van een grofvuilcontainer is eenvoudig. Vergelijk op deze pagina alle verhuurders en kies de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte. Bij de meeste verhuurders kun je online een grofvuilcontainer huren. Bij enkele verhuurders dien je de grofvuilcontainer telefonisch te reserveren. Kies een formaat grofvuilcontainer en geef bij de reservering aan waar en wanneer je afvalcontainer wilt hebben. Vergelijk zoveel mogelijk verhuurbedrijven, kijk naar de reviews, prijzen en de service.

 • Kan ik een reservering kosteloos annuleren?

  Kosteloos annuleren is vaak mogelijk indien je dit op tijd doet. Vaak dien je de reservering minimaal 24 uur voor de levering te annuleren. Voordat je een grofvuilcontainer gaat huren adviseren we je om even de annuleringsvoorwaarden door te nemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 • Moet ik bij het huren van een grofvuilcontainer borg betalen?

  Bij de meeste verhuurbedrijven betaal je geen losse borg. Dit is echter niet bij elk verhuurbedrijf het geval. Mocht de verhuurder borg vragen, dan staat dit vaak vermeld op de website. Wanneer de afvalcontainer volgens de voorwaarden van de verhuurder correct is opgehaald na de huurperiode, dan krijg je borg retour. Controleer de voorwaarden omtrent de borg altijd goed om verrassingen voor te zijn.

 • Op welke manieren kan ik voor een reservering betalen?

  Wanneer je online een container huurt is het vaak mogelijk met iDeal te betalen. In enkele gevallen heb je ook de mogelijkheid om via Afterpay te betalen. Huur je zakelijk een grofvuilcontainer? Dan heb je vaak de mogelijkheid om op factuurbasis te huren. Neem een bezoekje op de websites van de verhuurders en bekijk de mogelijkheden. Mocht je er niet uitkomen dan kun je altijd contact opnemen met de verhuurder.

 • Hoeveel dagen van te voren moet ik een grofvuilcontainer reserveren?

  Wij raden je aan om de grofvuilcontainer zo lang mogelijk van te voren te reserveren. Probeer de container minimaal een week van tevoren te reserveren. Het kan namelijk voorkomen dat de door jou gekozen verhuurder geen grofvuilcontainer beschikbaar heeft op de door jou gekozen periode. Door op tijd te reserveren vergroot je de kans dat je de container succesvol op de stoep hebt staan op de door jou gekozen dag. De meeste verhuurders leveren de container op de eerstvolgende werkdag na het bestellen van de container. Heb je container vandaag nodig? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder om de mogelijkheden te bekijken. Bekijk altijd de leveringsvoorwaarden van de verhuurder, zo voorkom je verrassingen!

Levering

 • Waar kan ik een grofvuilcontainer plaatsen?

  In principe kan je de grofvuilcontainer overal plaatsen mits je niets en niemand in de weg zit. Echter is het wel handig om met een aantal zaken rekening te houden voordat je container ergens plaatst. Houd rekening met de volgende zaken. Voordat je een container huurt is het handig om te bekijken of de container op de locatie past. Daarnaast moet je ook rekening houden met de straatbreedte. Kan de vrachtwagen op locatie komen? Niet alleen de straatbreedte is van belang, denk ook aan lantaarnpalen en/of bomen. Daarnaast heeft het gewicht van een vrachtwagen + een volle container veel invloed op de onderliggende grond. Zo kan de combinatie container+vrachtwagen ervoor zorgen dat de bestrating verzakt. Controleer dus of de ondergrond sterk genoeg is. Beschik je over een oprit? Dan is dit een goede plek voor de container. Voor het plaatsen van een container op eigen terrein heb je geen vergunning nodig. Heb je geen oprit en wil je de container op straat plaatsen? Dan heb je in sommige gemeentes toestemming of een

 • Dien ik aanwezig te zijn bij het brengen of ophalen van de grofvuilcontainer?

  Of je bij de levering en het ophalen aanwezig moet zijn hangt af van de algemene voorwaarden van de verhuurder. In veel gevallen hoef je niet aanwezig te zijn en kun je bij de reservering aangeven waar de container geplaatst moet worden. Toch raden wij je aan om bij de plaatsing aanwezig te zijn, zo weet je zeker dat de container op de juiste plek komt te staan. In de meeste gevallen hoef je niet aanwezig te zijn bij het ophalen. Zorg er wel voor dat de chauffeur de container eenvoudig kan oppikken.

 • Kan ik een container in het weekend laten leveren?

  Of je de grofvuilcontainer in het weekend kunt laten leveren verschilt sterk per verhuurder. Informeer bij de verhuurder naar de mogelijke leverdagen. Veel verhuurders leveren de grofvuilcontainer ook op zaterdag. In enkele gevallen betaal je in het weekend een weekendtoeslag. Wanneer je een grofvuilcontainer op zondag nodig hebt adviseren wij je om de container op vrijdag of zaterdag te laten leveren. Zo kun je in het weekend direct aan de slag zonder eventuele weekend kosten te moeten betalen.

 • Betaal ik aparte transportkosten voor de levering?

  Bij de meeste verhuurders zijn de transportkosten bij de huurprijs inbegrepen. Dit geldt ook voor de verwerking van het afval. Controleer altijd voor de zekerheid of er losse transportkosten in rekening worden gebracht. Zo voorkom je verrassingen bij het afrekenen.

 • Kan ik de grofvuilcontainer op een specifieke tijd laten leveren?

  In de meeste gevallen is dit mogelijk in overleg met de verhuurder. Wanneer je een specifieke tijd wilt afspreken adviseren wij je om telefonisch contact op nemen. Via de telefoon kun je makkelijk samen een tijd afspreken.

Gebruik

 • Wat mag er wel en niet in een grofvuilcontainer?

  Voordat je een grofvuilcontainer gaat huren is het handig om te weten wat er wel en niet in mag. Niet al je bouw-en sloopafval mag in de container, dit heeft te maken met het scheiden en recyclen. Wat er wel in mag zijn de volgende soorten afval: grofvuil / huisraad zoals meubels, bedden (geen matrassen), speelgoed. Daarnaast steenachtige materialen, isolatiemateriaal, papier, plastic, hout, maximaal 5% zand, gips of gasbeton,vloerbedekking, zeil, vinyl, pvc en glas. Let er goed op dat de volgende soorten afval niet in de container mogen: asbesthoudende of asbestgelijkende materialen, dakafval/dakleer, chemisch afval zoals accu's of verblikken, rubber, vloeistofhoudende apparaten zoals koelkasten vriezers of airco's, autobanden, matrassen, verbrand afval en mest.

 • Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een grofvuilcontainer?

  In de meeste gevallen is een vergunning niet nodig wanneer je de container op de openbare weg wilt plaatsen. We adviseren je altijd om research te doen omtrent vergunningen in jouw gemeente. Zo voorkom je eventuele boetes van de gemeente. Ga je de container op eigen terrein plaatsen? Dan hoef je geen vergunning te hebben.

 • Hoe lang mag een grofvuilcontainer blijven staan?

  Bij de meeste bedrijven mag de grofvuilcontainer tussen de 2 en 12 weken blijven staan voor de reguliere prijs. Dit is afhankelijk van het verhuurbedrijf en het soort container. Een container langer laten staan is in veel gevallen mogelijk. Hier betaal je een extra tarief voor, het tarief varieert tussen de €5 en €25 per week. Wanneer je de container langer nodig hebt, dan is het handig om op tijd telefonisch contact op te nemen met de verhuurder.

 • Wat moet ik doen als de grofvuilcontainer vol is?

  Is je gehuurde container vol? Neem dan contact op met de verhuurder. De verhuurder komt de grofvuilcontainer ophalen en legen. Bij de meeste verhuurders heb je de mogelijkheid om de container weer terug te krijgen nadat hij geleegd is. Neem hiervoor telefonisch contact op met de verhuurder.

 • Tot welke hoogte mag ik de grofvuilcontainer vullen?

  Vaak mag een container 20 tot 30 centimeter boven de rand van de container uitsteken. De precieze hoogte hangt af van de regels van het verhuurbedrijf. We adviseren je daarom om een kijkje te nemen op de website. Staat het niet op de website vermeld? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. Het risico dat afval uit de container valt tijdens transport moet zo klein mogelijk zijn. Controleer altijd bij het door jou gekozen verhuurbedrijf hoe vol de container mag zijn. Tip: zorg er altijd voor dat het afval stabiel in de container ligt wanneer de container wordt opgehaald. Wanneer de chauffeur te lang moet wachten tot al het afval goed gelegd is, wordt er vaak een toeslag in rekening gebracht.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!