Grofvuilcontainer huren

Container voor grofvuil, inhoud variërend van 3 m³ - 40 m³

De container om te huren voor huisraad en grofvuil!

Ben je aan het verbouwen en heb je grofvuil wat je kwijt wil, zoals meubels e.d.? Dan kun je een container huren voor grofvuil. Grofvuil houdt alle afvalstromen in dat tijdens werkzaamheden in en om het huis vrijkomen. De verhuurbedrijven van grofvuilcontainers brengen en halen de container. Weet je niet goed welk verhuurbedrijf je moet kiezen om een container voor grofvuil te huren? Op deze pagina kan je eenvoudig de verhuurbedrijven van afvalcontainers vergelijken.  .. Lees meer

  • Waar:

Vergelijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Hoe werkt het huren van een grofvuilafvalcontainer?

Via de website van het containerverhuurbedrijf kan je online selecteren welk soort en maat afvalcontainer je nodig hebt. De containers worden landelijk geleverd door de containerverhuurder. De maximale huurperiode verschilt per verhuurbedrijf, vaak ligt dit tussen de twee of vier weken. Na de afgesproken huurperiode wordt de volle grofvuilcontainer opgehaald. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar en kun je je bezighouden met andere werkzaamheden.

Wel of geen vergunning voor een container voor grofvuil?

Je mag een gehuurde grofvuilcontainer vaak neerzetten waar je wilt, zolang je het verkeer en de omwonende niet hindert met de container. Het kan zijn dat je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een container. Dit is vaak het geval als de container (gedeeltelijk) op gemeentegrond komt te staan, bijvoorbeeld als je geen plek hebt zoals een voortuin, en de container voor grofvuil op een parkeerplek moet komen te staan. Je kunt het beste overleggen met het verhuurbedrijf en met je gemeente.

Wat mag er wel en niet in een grofvuilcontainer?

Grofvuil is natuurlijk een breed begrip als het neerkomt op wat er wel en niet in een vuilcontainer voor grofvuil mag. Grofvuil valt namelijk ook onder sloopafval en grondafval. De beste definitie is eigenlijk, al het vuil wat er vrijkomt bij het verbouwen of renoveren van een gebouw. Uiteraard zijn er producten of type afval waarvan het niet toegestaan is om te deponeren in een gehuurde container voor grofvuil. Denk hierbij aan asbesthoudende producten,dakafval, tuin- en groenafval, en chemische materialen. De regels over of er wel of geen grond in een grofvuilcontainer mag die je gaat huren, hangt af per gemeente. Vaak is het zo dat er in een grofvuilcontainer wel grond mag, maar niet meer dan 5% van de inhoud van de container. Twijfel je over wat er in de container mag, dan doe je er goed aan om contact op te nemen met het containerverhuurbedrijf. Hieronder nog even handig op een rijtje wat nou wel, en wat niet geldt als grofvuil:

Wel:

  • Meubels, bedden, kasten
  • Hout, vloerbedekking
  • Kunststoffen
  • Bouwafval/sloopafval


Niet:

  • Giftige afvalstoffen zoals kitspuiten, verfresten, etc.
  • Asbesthoudend materiaal
  • Stoffen die schade kunnen opleveren voor de bodem (zoals verf of andere irriterende stoffen)

 

Kenmerken en varianten van Grofvuilcontainer

Inhoud variërend van 3 tot 40 m³
Lengte variërend van 190 tot 750 cm
Breedte variërend van 150 tot 250 cm
Hoogte variërend van 110 tot 260 cm