Houtafvalcontainer huren

20 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 150,- tot € 206,-. De prijs is afhankelijk van de maximale inhoud en de totale huurperiode.

Top 20 verhuurbedrijven

 • Op zaterdag open
 • Meest gekozen
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Pak kortingscode
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Inhoud variërend van 3 tot 40 m³
Lengte variërend van 190 tot 750 cm
Breedte variërend van 150 tot 250 cm
Hoogte variërend van 110 tot 260 cm

Meest voorkomende kenmerken

 • Binnen 24 uur geleverd op werkdagen (66)
 • Past op een parkeerplek (64)

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Inhoud in kruiwagens
24
92,03
480
Bakinhoud
2 m³
7,87 m³
40 m³
Beoordeling van aanbieders
8.3
9.2
10
Borg
€0
€0
€0

Meest voorkomende voorwaarden

Binnen 24 uur geleverd op werkdagen
 • Ja (66)
 • Nee (0)
Haal- en brengservice
 • Ja (47)
 • Nee (0)
Leverbaar in het weekend
 • Ja (29)
 • Nee (5)
De geschikte afvalcontainer voor houtafval!

Heb je veel houtafval over, zoals: planken, pallets, ongeverfd hout, hardhout, spaanplaat of een ander soort hout waar je graag van af wilt? Huur dan een container voor dit houtafval bij één van de verhuurbedrijven die je op deze pagina vindt. Als je een container voor houtafval huurt, recyclen de verhuurbedrijven vaak het hout, zodat het verantwoordelijk opgeruimd wordt en hergebruikt waar mogelijk.

Hoe werkt het huren van een houtafvalcontainer?

Een afvalcontainer huur je eenvoudig en snel via de website van het containerverhuurbedrijf. De container wordt in heel Nederland op de afgesproken locatie afgeleverd. De maximale huurperiode verschilt per containerverhuurbedrijf, vaak ligt dit tussen de twee en vier weken. Wanneer de container vol is met hout wordt deze weer opgehaald. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar en kun je je bezighouden met andere werkzaamheden.

Wel of geen vergunning nodig voor de houtcontainer?

Bedenk dat je op sommige plekken en in sommige gemeenten een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een gehuurde container. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de container op openbaar terrein of in de binnenstad geplaatst wordt. Vaak helpt het containerverhuurbedrijf met het in regelen van de benodigde vergunningen. Neem, als je hierover twijfelt, contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf of de gemeente waar de afvalcontainer geplaatst wordt.

Wat mag er wel en niet in een container voor houtafval?

Ben je van plan een container voor houtafval te huren, maar weet je niet wat er precies in mag? Het is eigenlijk best simpel. Houtsoorten die geplastificeerd zijn, puur hout, vezelplaat, multiplex, spaanplaat, hard- en zachtboard, geschilderd hout, hout met hang- en sluitwerk er nog aan, mag allemaal in een container voor houtafval. Ook meubels van hout die verder volledig gestript zijn van bekleding en overige vervuilingen mogen in een houtafvalcontainer. Hout wat vermengd is met andere afvalstoffen, of geïmpregneerd of geteerd is, is niet toegestaan in een container voor houtafval. Groenafval zoals struiken, takken en bomen of boomstronken mogen ook niet in een container voor houtafval. Voor dit soort afval kan je het beste een groencontainer huren. Even kort samengevat wat er wel en niet in een houtafvalcontainer mag:

Wel:

 • Geperst hout, zacht- of hardhout
 • Geverfd hout
 • Meubels of deuren, gestript van ander materiaal dan hout
   

Niet:

 • Geïmpregneerd hout
 • Bielzen
 • Groenafval, takken en boomstronken
 • Verontreinigd hout
 • Ander materiaal dan hout
   
Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een houtafvalcontainer huren?
In de meeste gevallen kun je de houtcontainer online huren. In enkele gevallen dien je de container telefonisch te reserveren. Vergelijk de verhuurders, op de totaalprijs, de service en de beoordelingen. Kies vervolgens de houtafvalcontainer die jou het beste voorziet in behoefte en geef aan waar en wanneer je de container wilt hebben. De verhuurder neemt contact met je op om de reservering rond te maken. Een afvalcontainer voor hout huur je makkelijk en snel via Huren.nl!
Hoe lang van tevoren dien ik een houtafvalcontainer te reserveren?
Dit verschilt sterk per verhuurder. Echter, kun je bij de meeste container verhuurder één werkdag van tevoren een houtafvalcontainer huren. Bij enkele verhuurders kun je voor dezelfde dag nog een container huren. Toch adviseren we je om zo ver mogelijk van tevoren een houtafvalcontainer te huren, zo weet je zo goed als zeker dat de door jou gekozen verhuurder een houtafvalcontainer op voorraad heeft.
Moet ik borg betalen bij houtafvalcontainer verhuur?
De meeste verhuurders vragen geen borg. Toch adviseren we je om de algemene voorwaarden te controleren, zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Wat is de minimale en maximale huurperiode van een houtcontainer?
Bij containerverhuur betaal je vrijwel altijd een vast bedrag voor een bepaald aantal weken. Dus of je de container nou één of meerdere weken nodig hebt, je betaald altijd dezelfde prijs. Hoeveel weken huur bij de prijs is inbegrepen verschilt per verhuurder. We adviseren je om goed naar de huurperiode te kijken. Indien mogelijk heb je altijd de mogelijkheid om de huurperiode te verlengen. Bekijk alle bedrijven met een houtafvalcontainer te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Op welke manier kan ik voor de houtafvalcontainer betalen?
Wanneer je een houtafvalcontainer wilt gaan huren, dan betaal je in de meeste gevallen met iDeal. Soms heb je ook de mogelijkheid om de container via afterpay of op factuurbasis te bestellen. Bekijk de mogelijkheden op de pagina van de door jou gekozen verhuurder.
Kan ik de reservering kosteloos annuleren?
Wanneer je de reservering op tijd annuleert, dan is dit vaak kosteloos. Bij de meeste verhuurders dien je de reservering minimaal 24 uur van tevoren te annuleren. Voordat je een houtafvalcontainer gaat huren, willen we je adviseren om de algemene voorwaarden door te nemen. Zo weet je alle voorwaarden omtrent het annuleren van je reservering.

Levering

Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen en ophalen van de houtcontainer?
De verhuurders verplichten je meestal niet dat je aanwezig bent bij het leveren en het ophalen van de container. Tijdens je bestelling kun je vaak aangeven waar je de houtafvalcontainer wilt hebben. Wees zo specifiek als mogelijk, zo weet je zeker dat de houtafvalcontainer op de juiste plek komt te staan. Zorg ervoor dat de chauffeur de container makkelijk kan leveren en ophalen. Maak de ruimte vrij en zorg ervoor dat het afval bij het ophalen stevig ligt. Wil je zeker zijn dat de container op de juiste plek komt te staan? Dan adviseren we je om bij de levering aanwezig te zijn.
Kan de houtafvalcontainer op een specifieke tijd worden afgeleverd?
Ja, dit is vaak mogelijk in overleg met de verhuurder. Om een specifieke tijd af te spreken met het verhuurbedrijf, adviseren we je om telefonisch contact op te nemen.
Kan de houtafvalcontainer in het weekend geleverd worden?
Of het mogelijk is om de houtafvalcontainer in het weekend te laten leveren hangt af van de verhuurder waar je de container huurt. Veel verhuurders leveren de container ook op zaterdag, Informeer bij de verhuurder of dit ook werkelijk zo is en of hier extra kosten aan verbonden zijn. Heb je de container nodig op zondag? Dan adviseren we je om de container op vrijdag of zaterdag te laten leveren.
Waar kan ik de container plaatsen?
Je hebt de mogelijkheid om de container op de openbare weg en op privé terrein te plaatsen. Allereerst adviseren we je om te controleren of je een vergunning nodig hebt. Dit verschilt namelijk per gemeente. De vergunning dien je zelf te regelen. Daarnaast moet je van tevoren bekijken of de vrachtwagen makkelijk op de locatie kan komen. Let bijvoorbeeld op je straatbreedte, bomen en lantaarnpalen. Plaats de container op een stevige ondergrond, dus niet op zacht zand! Een zware, volle container kan er namelijk voor zorgen dat de onderliggende grond verzakt. Heb je een oprit? Dan is dit de ideale plek om de container te plaatsen. Een oprit is namelijk eigen terrein, je hoeft hier dus geen vergunning voor te hebben.

Gebruik

Heb ik een vergunning nodig om een container te plaatsen?
Of je een vergunning nodig hebt, hangt af van twee factoren. Ten eerste de vergunning. Je hebt geen vergunning nodig wanneer je de houtafvalcontainer op eigen terrein plaatst. Wanneer je de container op de openbare weg wilt plaatsen, dan heb je bij veel gemeenten wel toestemming of een vergunning nodig. Indien een vergunning vereist is, dan is het je eigen verantwoordelijkheid om deze te regelen voordat de container wordt geleverd. De verhuurders zijn niet verantwoordelijk voor een vergunning en eventuele boetes. Bekijk of je een vergunning nodig hebt in jouw gemeente en voorkom eventuele boetes.
Wat mag er wel en niet in de houtcontainer?
"Wanneer je bezig bent met het verbouwen, dan moet je rekening houden dat niet al je afval in de houtafvalcontainer mag. Dit heeft te maken met het scheiden en recyclen van het afval. Let op! Wat er wel en niet in de container mag, kan verschillen per verhuurder. Wat er in een houtafvalcontainer mag: - Hardboard en zachtboard - Geschilderd hout - Houten deuren en kozijnen (vrij van glas) - Houten meubels (vrij van andere afvalstoffen) - Hout met spijkers en scharnieren - MDF - Spaanplaat - Vezelplaat Wat niet in een houtafvalcontainer mag: - Asbest of asbest gelijkend materiaal - Boomstammen/takken - Bielzen - Geïmpregneerd hout - EPDM - Bouwafval - Groenafval - Chemisch afval - Verbrand hout - Verrot hout"
Hoelang mag de gehuurde houtafvalcontainer blijven staan?
De tijd dat de container mag blijven staan hangt af van twee factoren, de gemeente en de verhuurder. Hoe lang je gebruik mag maken van de container verschilt per verhuurder en varieert tussen de 1 en 12 weken, terwijl de prijzen soms nagenoeg hetzelfde zijn. Bekijk dus altijd voor hoelang je de container van de verhuurder mag gebruiken. De gemeente geeft vaak aan hoe lang je de container mag laten staan, een belangrijke factor hierbij is de plek waar die staat.
Wat moet ik doen als de houtafvalcontainer vol is?
Wanneer de container vol is, dan kun je hem eenvoudig op laten halen door de verhuurder. Je kunt vaak zowel telefonisch als online aangeven dat de container vol is. Bij het melden kun je ervoor kiezen om nogmaals een container te huren.
Tot hoe hoog mag ik de houtafvalcontainer beladen?
Het houtafval mag in de meeste gevallen tussen de 20 en 30 centimeter boven de rand uitsteken. Let er wel op dat het houtafval stevig ligt. Het afval moet namelijk geen gevaar voor de chauffeur en andere weggebruikers vormen. Controleer altijd welke regels er zijn bij het door jou gekozen verhuurbedrijf. Zorg ervoor dat al het afval goed stabiel ligt voordat de container wordt opgehaald. Als de chauffeur te lang moet wachten, dan kan het verhuurbedrijf extra kosten in rekening brengen.