Houtafvalcontainer huren

Container voor houtafval, inhoud variërend van 3 m³ - 40 m³

De geschikte afvalcontainer voor houtafval!

Heb je veel houtafval over, zoals: planken, pallets, ongeverfd hout, hardhout, spaanplaat of een ander soort hout waar je graag van af wilt? Huur dan een container voor dit houtafval bij één van de verhuurbedrijven die je op deze pagina vindt. Als je een container voor houtafval huurt, recyclen de verhuurbedrijven vaak het hout, zodat het verantwoordelijk opgeruimd wordt en hergebruikt waar mogelijk. Lees meer

 • Waar:

Vergelijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Hoe werkt het huren van een houtafvalcontainer?

Een afvalcontainer huur je eenvoudig en snel via de website van het containerverhuurbedrijf. De container wordt in heel Nederland op de afgesproken locatie afgeleverd. De maximale huurperiode verschilt per containerverhuurbedrijf, vaak ligt dit tussen de twee en vier weken. Wanneer de container vol is met hout wordt deze weer opgehaald. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar en kun je je bezighouden met andere werkzaamheden.

Wel of geen vergunning nodig voor de houtcontainer?

Bedenk dat je op sommige plekken en in sommige gemeenten een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een gehuurde container. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de container op openbaar terrein of in de binnenstad geplaatst wordt. Vaak helpt het containerverhuurbedrijf met het in regelen van de benodigde vergunningen. Neem, als je hierover twijfelt, contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf of de gemeente waar de afvalcontainer geplaatst wordt.

Wat mag er wel en niet in een container voor houtafval?

Ben je van plan een container voor houtafval te huren, maar weet je niet wat er precies in mag? Het is eigenlijk best simpel. Houtsoorten die geplastificeerd zijn, puur hout, vezelplaat, multiplex, spaanplaat, hard- en zachtboard, geschilderd hout, hout met hang- en sluitwerk er nog aan, mag allemaal in een container voor houtafval. Ook meubels van hout die verder volledig gestript zijn van bekleding en overige vervuilingen mogen in een houtafvalcontainer. Hout wat vermengd is met andere afvalstoffen, of geïmpregneerd of geteerd is, is niet toegestaan in een container voor houtafval. Groenafval zoals struiken, takken en bomen of boomstronken mogen ook niet in een container voor houtafval. Voor dit soort afval kan je het beste een groencontainer huren. Even kort samengevat wat er wel en niet in een houtafvalcontainer mag:

Wel:

 • Geperst hout, zacht- of hardhout
 • Geverfd hout
 • Meubels of deuren, gestript van ander materiaal dan hout
   

Niet:

 • Geïmpregneerd hout
 • Bielzen
 • Groenafval, takken en boomstronken
 • Verontreinigd hout
 • Ander materiaal dan hout
   

Kenmerken en varianten van Houtafvalcontainer

Inhoud variërend van 3 tot 40 m³
Lengte variërend van 190 tot 750 cm
Breedte variërend van 150 tot 250 cm
Hoogte variërend van 110 tot 260 cm