Bestelauto leasen

1 aanbieder gevonden. De maandprijs varieert van € 465,- tot € 465,- excl. BTW en hangt af van het model, de laadruimte en de leasemaatschappij.

Top 1 verhuurbedrijf

 • Huurtopper 2023
 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Bestelauto leasen voor zorgeloos vervoer

Een bestelauto is de kleinere variant van de bestelbus en is ontworpen en ingericht voor vervoer van goederen. Ideaal voor bouwbedrijven, koeriersdiensten en andere bedrijven die het vervoeren van spullen hoog als belangrijk onderdeel van hun werk hebben.

Door een bestelauto te leasen rijd je een nieuwe bedrijfswagen en wordt (bij operational lease) al het onderhoud voor jou geregeld. Zo rijd je altijd zorgeloos rond in een representatieve bus. Daarnaast is het leasen van een bestelauto ook voor de kleine ondernemer interessant. Als ZZP’er lease je eenvoudig een bestelauto en hoef je niet in één keer het gehele aankoopbedrag te betalen wat weer zorgt voor meer financiële middelen voor andere investeringen.

Weet je nog niet wat voor soort bestelauto geschikt voor jou is? Of twijfel je nog sterk tussen een bestelauto en bestelbus? Je kunt in dat geval ook beide types kort huren om aan te voelen wat voor jou de ideale match is voordat je dit vastlegt in een leasecontract. Je kunt via deze pagina bekijken welke verhuurbedrijven in jouw omgeving een bestelauto of bestelbus verhuren.

Bestelauto lease in twee vormen

Een bestelauto leasen kan grofweg op twee manieren: financial lease en operational lease. Beide leasevormen hebben zo zijn voordelen maar ook nadelen. Wat voor jou het meest opweegt hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Financial lease

Bij financial lease koop je de bestelauto en betaal je de aankoopsom af in een bepaald aantal termijnen.

Voordelen

 • Fiscaal voordelig; rente, BTW en afschrijvingen zijn aftrekbaar
 • Je bent direct (economisch) eigenaar van de bestelauto
 • Het maandelijkse leasebedrag is lager dan bij operational lease

Nadelen

 • Kosten voor onderhoud, reparatie, verzekering en belasting zijn voor eigen rekening

Operational lease

In tegenstelling tot financial lease wordt je bij operational lease geen eigenaar van de bestelauto. Hierdoor leen je in principe de bestelauto en betaal je daar een all-in maandbedrag voor. Omdat hier alles bij inbegrepen is maakt dit operational lease het meest zorgeloos waardoor het erg populair is onder bedrijven.

Voordelen

 • All-in bedrag inclusief onderhoud, reparatie, verzekering en belasting
 • Zorgeloos; de leasemaatschappij regelt alles voor jou
 • Bijna altijd is pechhulp en vervangend vervoer inbegrepen

Nadelen

 • Het maandelijkse leasebedrag is hoger dan financial lease
 • Geen fiscale voordelen omdat je geen eigenaar bent

Is operational lease interessant voor jou, maar heb je de bestelauto maar kort nodig? Kijk dan eens naar shortlease, dit is een mix tussen huren en operational lease waarbij je maar minimaal een maand vast zit aan het contract en daarna kunt opzeggen!

Bijtelling betalen over je nieuwe bestelauto

Voordat je de bestelauto kiest, bedenk je dan alvast of en hoeveel je deze privé wilt gaan gebruiken. Ga je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijden? Dan dien je 22% bijtelling te betalen. Het kan soms verwarrend zijn hoeveel je privé nu moet betalen, lees daarom hieronder ons voorbeeld.

Voorbeeld berekening bijtelling

Hans mag van zijn baas een nieuwe bestelauto uitzoeken en hij besluit om deze privé te rijden en wil dat meer dan 500 kilometer per jaar doen. De bestelauto kost nieuw €30.000 en heeft een bijtelling van 22%. De bijtelling wordt in totaal (€30.000 x 22%) €6.600 per jaar, oftewel €550 per maand. Deze bijtelling moet worden opgeteld bij het inkomen van Hans waar hij vervolgens ook belasting over moet betalen. Met zijn inkomen valt hij in de belastingschijf van 38,10%. Onder de streep zal Hans dus (€550 x 38,10%) €209,55 zelf moeten betalen per maand.