Bestelbus leasen

3 aanbieders gevonden. De maandprijs varieert van € 725,- tot € 740,- excl. BTW en hangt af van het model, de laadruimte en de leasemaatschappij.

Top 3 verhuurbedrijven

 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Rijd een nieuwe bus, lease een bestelbus!

Toe aan een nieuwe bestelbus? Dat brengt nogal een investering met zich mee. Een investering die je op sommige momenten helaas niet kunt doen of niet wil doen omdat er belangrijkere zaken zijn om in te investeren. In dat geval biedt lease de uitkomst. Door een bestelbus te leasen rijd jij een hagelnieuwe bestelbus zonder daar in één keer een grote investering te moeten doen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en spreidt daarmee je kosten. Daardoor behoudt jij je liquiditeit waardoor je investeringen kan blijven doen in belangrijkere zaken.

Overweeg huren als je nog niet weet wat bij jou past

Heb je al eerder een bestelbus gehad, dan weet je waarschijnlijk wel wat bij je past en wat je nodig hebt aan laadruimte, opties en andere kenmerken. Is het je eerste bus, dan weet je waarschijnlijk nog niet wat voor soort bedrijfsbus geschikt voor jou is. In dat geval kun je, voordat je gaat leasen, een bestelwagen huren voor een paar dagen. Wellicht blijkt dat een bestelauto leasen beter bij jou past en je door het kleinere formaat weet maandelijkse lasten scheelt. Via deze pagina kun je eenvoudig bekijken welke verhuurbedrijven in jouw omgeving een bedrijfswagen verhuren.

Waar je uit kunt kiezen bij het leasen van een bestelbus

Een bedrijfsbus leasen kan op meerdere manieren. Zo kun je kiezen voor financial lease of voor operational lease. Je leest hieronder wat deze leasevormen inhouden en wat de voor- en nadelen zijn van elk.

Financial lease

Financial lease is kopen op afbetaling. Je koopt dus in feite de bestelbus en betaalt deze af in een aantal jaar, opgesplitst in een specifiek aantal termijnen.

Voordelen

 • Fiscaal voordelig; rente, BTW en afschrijvingen zijn aftrekbaar
 • Je wordt (economisch) eigenaar van de bestelbus
 • Lager leasebedrag dan operational lease 

Nadelen

 • Onderhoud, reparaties, verzekering en wegenbelasting zijn voor eigen rekening. Je loopt dus extra risico.

Operational lease

Operational lease is een langdurige huurperiode. De leasemaatschappij blijft volledig eigenaar van de bus en neemt dus ook alle kosten op zich en berekent jou een all-in bedrag door. Dit is erg populair voor bedrijven omdat je weinig omkijken hebt; één bedrag waar alles in zit en waar je een nieuwe bus voor rijdt.

Voordelen

 • Leasebedrag is inclusief onderhoud, reparatie, verzekering en wegenbelasting
 • Je loopt geen risico’s en de leasemaatschappij regelt alles voor de bestelbus
 • Bijna altijd is pechhulp en vervangend vervoer inbegrepen

Nadelen

 • Hoger leasebedrag dan financial lease Je bent geen eigenaar dus profiteert niet van fiscale voordelen

Spreekt operational lease jou aan maar heb je de bestelbus niet jarenlang nodig? Kijk dan ook naar shortlease, een relatief nieuwe vorm van leasen. Dit zit tussen regulier huren en operational lease in; je huurt minimaal een maand de bus en daarna is alles opzegbaar.

Privé rijden? Houd rekening met je bijtelling

Ga je de nieuwe bedrijfsbus meer dan 500 kilometer per jaar rijden? Houd dan rekening met de bijtelling van 22% die je moet betalen. Veel mensen weten niet precies wat ze uiteindelijk privé per maand moeten betalen voor de nieuwe bus. Hieronder hebben wij een voorbeeld gemaakt.

Voorbeeld berekening bijtelling

Erik krijgt van zijn werk een nieuwe bestelbus om zijn werk beter uit te kunnen voeren en hij mag deze bus ook privé rijden. Privé rijdt hij circa 10.000 kilometer per jaar. Omdat hij meer dan 500 kilometer per jaar rijdt moet hij 22% bijtelling betalen. De bestelbus heeft een nieuwwaarde van €40.000. In totaal wordt de bijtelling daardoor (€40.000 x 22%) €8.800 per jaar, €733,33 per maand dus. Erik moet deze bijtelling bij zijn inkomen optellen om daarna weer belasting te betalen.

Erik heeft een inkomen dat valt in belastingschijf 38,10%. Daardoor zal hij voor de bestelbus netto (€733,33 x 38,10) €279,40 per maand moeten betalen.