Personenbus 9 persoons leasen

5 aanbieders gevonden. De maandprijs varieert en hangt af van het model en de leasemaatschappij.

Top 5 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Eenvoudig een personenbus 9 persoons leasen

Wil je in een luxe bus rijden waar je tot wel 9 mensen in kan vervoeren? Dan is de 9 persoonsbus echt wat voor jou. De aanschaf van een 9 persoonsbus is echter niet echt goedkoop. De 9 persoonsbus is een flinke investering, een investering die je je op dit moment misschien niet kunt permitteren. Een personenbus 9 persoons leasen biedt uitkomst. Wanneer je een 9 persoonsbus leaset, rijd je in splinternieuwe moderne bus zonder daar in één keer veel geld aan uit te hoeven geven. Met het leasen verspreid je de kosten. Hierdoor houd je geld over voor andere belangrijke zaken.

Het leasen van een personenbus 9 persoons kan bij meerdere bedrijven. Bij de leasemaatschappijen kun je zowel zakelijk als privé een 9 persoonsbus leasen. Hier op deze pagina maken we de leasemarkt graag wat overzichtelijker voor je. Zo zie je op deze pagina alle bedrijven met een 9 persoonsbus te lease op een rijtje. Zo hoef je zelf niet meer op zoek en vergelijk je gemakkelijk alle bedrijven. Je kunt de leasemaatschappijen vergelijken op prijs, beoordelingen en service.

Eerst een bus huren voordat je gaat leasen

Voordat je een bus gaat leasen raden we je aan om een 9 persoonsbus uit te proberen. Heb je al eerder een 9 persoonsbus gehad? Dan weet je waarschijnlijk wel waar je naar op zoek bent. Wordt het je eerste personenbus? Dan is het lastig om te bepalen welk busje voor jou geschikt is. In het geval dat je niet zeker bent welke bus je moet leasen, dan kun je eerst een 9 persoonsbus huren.

De 3 verschillende leasevormen

Wanneer je een personenbus 9 persoons gaat leasen, dan kun je uit 3 verschillende leasevormen kiezen. Zo heb je de keuze tussen financial lease, operational lease en shortlease. Hieronder lees je wat de leasevormen inhouden en wat hier de voor en nadelen van zijn.

9 Persoonsbus en operational lease

Operational lease lijkt het meest op huren. Bij operational lease betaal je elke maand een all in prijs. Je betaalt dus een vast bedrag inclusief onderhoud, reparaties, verzekering en wegenbelasting. Je hoeft dus enkel de brandstof te betalen. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij volledig eigenaar van de auto. Hierdoor bouw je zelf geen schadevrije jaren op tijdens je leaseperiode. Bij operational lease zit je na de leaseperiode zonder auto, je hebt achteraf dus geen restwaarde. Operational lease is de meest zorgeloze leasevorm.

Personenbus 9 persoons en Financial lease

Financial lease is in feite het afbetalen van de 9 persoonsbus. Je bent vanaf het begin van het contract eigenaar van de personenbus. Bij financial lease betaal je alleen de 9 persoonsbus af. Voor zaken zoals onderhoud, reparaties, verzekering en wegenbelasting dien je zelf te betalen. Omdat je aan het eind van de leaseperiode zelf eigenaar wordt, is deze leasevorm duurder dan operational lease.

Een personenbus shortleasen

Zoals de naam het al een beetje verklapt, is shortlease een korte leasevorm. Shortlease in een langdurige huurovereenkomst van minimaal één maand. Net zoals operational lease is shortlease een zorgeloze leasevorm. Tijdens de leaseperiode worden zaken zoals onderhoud, verzekering en reparaties uit handen genomen. Shortlease is na de minimale maand dagelijks opzegbaar. Van alle leasevormen is shortlease vaak de duurste vorm.

Zaken waarop je kunt letten voordat je een personenbus 9 persoons gaat leasen

Nu je met de bovenstaande tips je juiste leasevorm kunt kiezen, geven we je graag nog wat tips. Naast dat je leasemaatschappijen op de beoordelingen, prijs en service kunt vergelijken, kun je ook naar andere zaken kijken. Een aantal van deze belangrijke zaken worden hieronder in een rijtje genoemd.

Belangrijke leasevoorwaarden waar je op kunt letten:

  • De rente die wordt berekend bij financial lease
  • Het aantal betalingstermijnen
  • De mogelijkheid om de bus tussentijds aflossen
  • Of de verzekering bij de prijs is inbegrepen

Let daarnaast ook op de eisen die een lease aanbieder stelt, denk hierbij aan:

  • De minimale en maximale leeftijd van de leaser
  • Het minimaal benodigd inkomen
  • Woonachtig in Nederland
  • Een negatieve BKR