Personenbus 6 persoons huren

VW Transporter, Mercedes Vito

Alles wat je moet weten over het huren van een 6-persoonsbus!

Ben je van plan om een busje te huren voor zes personen? Op Huren.nl kan je eenvoudig verhuurbedrijven van personenbusjes voor zes personen vergelijken. Je kunt de verhuurbedrijven met één druk op de knop sorteren op locatie. Zo zie je in één oogopslag welk verhuurbedrijf het dicht bij jou in de buurt zit. Wil je meer dan zes personen vervoeren? Wellicht is het huren van een 9 persoons bus dan een betere optie. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

We geven je graag een aantal huurtips: als je 6 persoonsbus huurt, denk dan aan alle verzekeringen, is er een inzittendenverzekering en ongevallenverzekering bij de huurprijs inbegrepen? Mocht je onverhoopt pech krijgen onderweg, dan is het handig als de verhuurder een pechservice aanbiedt. Ga dit na alvorens je overgaat tot huren. Zo weet je in ieder geval dat er wel of niet een vervangende bus geregeld wordt.

Een 6 personenbus of MPV huren?

Een 6 personenbus wordt bij veel verhuurbedrijven verhuurd als een bestelbus met dubbele cabine waar zes personen in vervoerd kunnen worden. Een bestelbus met dubbele cabine is een vervoersoplossing met erg veel bagageruimte, omdat de cabine achter in de bus leeg is. De ideale oplossing voor bedrijfsmatige inzet, bijvoorbeeld voor een bouwklus waar je naast veel laadruimte ook zes personen wilt vervoeren. Ben je op zoek naar comfortabel personenvervoer waarbij extra laadruimte minder belangrijk is, dan is het huren van een MPV wellicht een betere optie.

Handige tips om geld te besparen

Als je verhuurbedrijven gaat vergelijken, bedenk dan dat de goedkoopste verhuurder misschien niet alles in zijn prijs inbegrepen heeft, zoals BTW, inzittendenverzekering en benzine. Bedenk ook hoe het zit met het eigen risico, hoe hoog is deze, en kan je deze verlagen? Veel verhuurders bieden zespersoonsbusjes te huur aan met een vast aantal vrije kilometers (vaak tussen de 100 en 150 km). Als je hierboven komt, betaal je een klein bedrag per extra gereden kilometer. Soms wordt er een lage verhuurprijs getoond, maar volgt er nog een hoge nacalculatie. Goed om op te letten voordat je huurt.

Vaak geldt de regel: hoe langer je een busje voor 6 personen huurt, hoe goedkoper de dagprijs is. Bedenk dat een verhuurbedrijf van busjes borg vraagt. Ook als je extra’s huurt zoals een navigatiesysteem of een dakkoffer of fietsendrager kan daar een borg voor gevraagd worden. Dit bedrag krijg je natuurlijk terug als je het gehuurde materiaal in goede staat inlevert. Controleer dan ook altijd van te voren, samen met de verhuurder, de schade van de personenbus aan de buitenkant en binnenkant.

Kenmerken en varianten van Personenbus 6 persoons

Aantal zitplaatsen maximaal 6 (inclusief bestuurder)
Aantal deuren 4
Versnelling handgeschakeld
Brandstof diesel of benzine
Rijbewijs B