Mini touringcar huren

9 aanbieders gevonden. Let tijdens het huren van een Mini touringcar op de grootte, de uitrusting en op de service vanuit de verhuurder. (huuradvies)

Top 9 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
303,-
321,-
340,-
Per weekend
605,-
643,-
680,-
Per week
2118,-
2249,-
2380,-

Kenmerken en varianten

Aantal personen variërend tot 24 personen

Recente huuraanvragen

Luxe Midibus Wing in Oldeberkoop

bij Coulant Touring

08-06-2024

Luxe Midibus Wing in Oldeberkoop

voor 1 dag bij Coulant Touring

16-05-2024
Op stap met een kleine groep? Huur een mini touringcar

Als je met een groep op stap gaat, kun je een bus of een touringcar huren. Natuurlijk wil je niet een te grote bus huren, want dat is zonde van de ruimte en natuurlijk van het geld. Wist je dat er voor dit soort situaties speciale mini touringcars te huur zijn? Je kunt een kleine bus (minicoach) huren bij verschillende verhuurbedrijven verspreid door Nederland. Het aantal zitplaatsen in de busjes varieert tot wel 30 personen. Een klas met kinderen is vaak niet groter dan 25 tot 30 leerlingen, dus waarom te veel betalen voor een grote bus? De huurprijs van een mini touringcar is afhankelijk van het aantal kilometers dat je wilt rijden en de prijs die je betaalt per gereden kilometer (kilometerprijs). Ook de reistijd, het aantal tussenstops en de plaats waar je opgehaald en weer afgezet wilt worden, spelen een rol.

Huur een mini touringcar met chauffeur

Er zijn verschillende verhuurbedrijven die elk weer verschillende mini touringcars verhuren. Het ene verhuurbedrijf heeft maar één bus van een bepaalde capaciteit, terwijl het andere verhuurbedrijf een heel wagenpark heeft met bussen van verschillende groottes. De bussen worden altijd verhuurd inclusief chauffeur en zowel de bussen als de chauffeurs zijn voorzien van de juiste certificaten. Verder zijn de bussen voorzien van airco, en soms ook met andere extra's zoals bijvoorbeeld een koelkast en wifi. Bang voor een ongelukje tijdens de rit? Weet dan dat de bussen uitgerust zijn met een brandblusser en een verbandtrommel. Wil je voor een excursie meerdere dagen op pad met de minibus? Informeer dan bij de verhuurders of meerdaagse reizen ook mogelijk zijn. Mocht je geen chauffeur nodig hebben en je bent maar met maximaal 9 personen dan is de 9 persoons bus een goed alternatief.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een mini touringcar huren?
Hoe je de mini touringcar kunt huren verschilt per verhuurder. Bij enkele verhuurders kun je de reservering online plaatsen. Bij een groot deel van de verhuurders dien je via de website van de verhuurder een offerte aan te vragen. Vaak wordt er binnen 24 uur gereageerd op je offerte aanvraag. Bij enkele verhuurders moet je telefonisch een offerte aan te vragen. Zo krijgt de verhuurder een duidelijk beeld van al jouw wensen en behoefte. De betaling dien je vaak via een bankoverschrijving te voltooien. In enkele gevallen betaal je de reservering via iDeal. Wil je zakelijk een touringcar huren? Dan heb je bij de meeste verhuurbedrijven de mogelijkheid om de touringcar op factuurbasis te reserveren.
Is de mini touringcar voorzien van een chauffeur?
Ja, alle bedrijven verhuren de mini touringcar inclusief een chauffeur. De chauffeurs zijn gekwalificeerd en hebben het benodigde rijbewijs. Bekijk alle busverhuur bij jou in de buurt en vind de beste deal!
Kan ik een mini touringcar huren zonder chauffeur?
Er zijn maar weinig bedrijven die de mini touringcars verhuren zonder een chauffeur. Bij enkele verhuurders heb je de mogelijkheid om een extra kleine touringcar zonder chauffeur te huren. De touringcars hebben vaak plek voor maximaal 30 personen. Bussen met 10 of meer zitplekken zijn vaak niet verzekerd zonder een chauffeur. Vergelijk de verhuurders met een bus te huur en bekijk de mogelijkheden.
Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?
Een reservering betalen doe je vaak via een bankoverschrijving. Je ontvangt van te voren de rekening en betaald deze voor de huurperiode. Bij enkele verhuurders kun je de reservering online via iDeal betalen. Wanneer je zakelijk huurt heb je vaak de mogelijkheid om de reservering op factuurbasis te betalen.
Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?
Dit is in de meeste gevallen mogelijk indien je dit op tijd doet. Hoever van te voren je de reservering moet annuleren verschilt per verhuurder. Bij enkele verhuurders dien je de reservering minimaal 5 werkdagen voor de huurperiode te annuleren. Bij andere dien je de reservering minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Voordat je een mini touringcar gaat huren, raden wij je aan om de annuleringsvoorwaarden door te nemen. Zo kom je niet voor eventuele verrassingen te staan.
Kan ik ook een mini touringcar huren voor in de nacht?
Ja bij de meeste verhuurders is dit mogelijk. De uiterlijke ophaaltijd is bij een groot deel van de verhuurders 23:00. Bekijk van te voren goed of de verhuurder extra kosten rekent voor het laat huren van een mini touringcar. Bekijk de website van de verhuurder voor meer informatie. Wanneer je weinig of geen informatie kunt vinden dan kun je altijd telefonisch contact opnemen met de verhuurder.

Ophalen

Worden alle passagiers opgehaald?
Ja, bij een online reservering of bij een offerteaanvraag kun je aangeven waar je opgehaald wilt worden. Vaak kun je hierbij ook vermelden dat er meerdere ophaalplekken zijn. De kosten zullen wel toenemen wanneer je meerdere ophaalplekken hebt. Het kan soms dus financieel interessant zijn om te verzamelen op één punt en jullie daar te laten ophalen. Neem contact op met het verhuurbedrijf om de mogelijkheden en eventuele meerkosten te bespreken.
Kan ik een rollator, rolstoel of scootmobiel meenemen in de mini touringcar?
Dit is in veel gevallen mogelijk in overleg met de verhuurder. De rolstoel, rollator of scootmobiel moet vaak wel opvouwbaar zijn, anders past hij niet in de mini touringcar. Houd er wel rekening mee dat de passagiers zonder hulp van de chauffeur plaats kunnen nemen in de bus. De mini touringcars beschikken in de meeste gevallen niet over een lift. Hierdoor zijn de mini touringcars niet geschikt voor zware of niet opvouwbare rolstoelen en scootmobielen.

Gebruik

Hoeveel uur mag een chauffeur op één dag werken?
Een chauffeur mag niet meer dan 9 uur in totaal rijden. Om de 4,5 uur dient de bestuurder een pauze te nemen van minimaal 45 minuten. Deze pauze kan ook opgesplitst worden.
Hoeveel zitplaatsen heeft een mini touringcar?
Er zijn veel verschillende mini touringcars te huur. De mini touringcars verschillen vooral in grootte. Zo zijn er touringcars voor 9 tot soms wel 30 personen te huur. De mini touringcars zijn dus het ideale vervoersmiddel voor kleine en grote gezelschappen. Ben je op zoek naar een schoolreis bus? Dan is het huren van een mini touringcar een goed idee! Vergelijk de touringcar verhuur dus niet alleen op de prijs, maar ook op het aantal zitplaatsen en de faciliteiten.
Zijn de passagiers verzekerd tijdens een reis?
Ja, alle passagiers zijn verzekerd tijdens een reis. Daarnaast is de bagage in de meeste gevallen ook verzekerd. Zodra je de bus verlaat, stopt de dekking van de verzekering. Bekijk de website van de verhuurder om erachter te komen of de passagiers verzekerd zijn.
Mogen de passagiers roken, drinken of eten in de mini touringcar?
Roken is wettelijk niet toegestaan in bussen, ook de chauffeur mag niet roken in de bus. Wil je rook pauzes inlassen? Geef dit dan aan bij de reservering en bekijk de mogelijkheden. Of eten en drinken is toegestaan in een mini touringcar verschilt sterk per verhuurder. Wanneer je voor meerdere uren een mini touringcar huurt mag je vaak wel eten en drinken in de bus. Het gebruik van alcohol is maar bij enkele verhuurders toegestaan. Wil je alcohol nuttigen tijdens je reis? Bespreek dan de mogelijkheden met de door jou gekozen verhuurder.
Zijn er gordels aanwezig in een mini touringcar?
Ja vrijwel elke kleine bus is voorzien van gordels. In een mini touringcar is het voor alle passagiers verplicht om de veiligheidsgordel te dragen. Wanneer er geen gordels zijn, dan hebben de passagiers geen gordelplicht. Hierdoor mogen passagiers lopen tijdens de rit.
Over welke faciliteiten beschikt een mini touringcar?
Niet alle mini touringcars beschikken over dezelfde faciliteiten. De meeste mini touringcars zijn voorzien van gordels, een audio installatie met microfoon en airconditioning. Enkele mini touringcars zijn ook voorzien van een koelkast, toilet, koffieapparaat en schermen. Vergelijk de verhuurbedrijven en vind de touringcar die het beste aansluit op jouw behoefte.