Hybride aggregaat of generator huren

Top 1 verhuurbedrijf

<strong>Soorten hybride aggregaten</strong>

Er zijn verschillende soorten hybride aggregaten. Het verschil tussen de verschillende soorten zit in de aanvullende energiebron bij het aggregaat. Op dit moment zijn de volgende typen hybride aggregaten op de markt:

  • Hybride aggregaat met externe battery pack
  • Hybride aggregaat met ingebouwde batterij
  • Hybride aggregaat met (inklapbare) zonnepanelen
  • Hybride aggregaat met windturbine

De verschillende soorten hybride aggregaten kun je combineren. De batterij heb je bij een hybride aggregaat altijd nodig. Hierin wordt de stroom opgeslagen, die de zonnepanelen, de windturbine of het aggregaat opwekken.

De voordelen van een hybride aggregaat huren

  • Tot 99% minder CO2-uitstoot.
  • Minimale brandstofkosten.
  • Overal inzetbaar: onafhankelijk van de aanwezigheid van een stroombron.
  • Verschillende combinaties mogelijk: kies tussen 5 t/m 250 kVA aggregaten.
  • Geen geluidsoverlast wanneer het aggregaat is uitgeschakeld.
  • Krijg eerder een bouwvergunning in een beschermd natuurgebied.
  • Te combineren met duurzame brandstof.
  • Altijd voldoende stroom, ook in perioden van slechte weersomstandigheden.

Wanneer is het voordelig om een hybride aggregaat te huren?

Een hybride aggregaat biedt een uitkomst wanneer je op zoek bent naar een duurzamer alternatief voor een diesel of benzine aggregaat. Daarnaast bespaar je brandstof door een hybride aggregaat te huren. Hoeveel brandstof en hoeveel CO2-uitstoot je bespaart, hangt af van verschillende factoren. 

De besparing die een hybride aggregaat oplevert, is het grootst wanneer de stroomvraag een groot deel van de dag laag is. Dit noemen we de daluren. Op dit moment kan de duurzame stroombron, waarmee het aggregaat is uitgerust, voor het benodigde vermogen zorgen. Zo bespaar je het meest op brandstofkosten. Wanneer de vermogensvraag gedurende de hele dag hoog is, zal het aggregaat veel draaiuren maken. Omdat een hybride aggregaat in veel gevallen een hogere huurprijs heeft dan een benzine of diesel aggregaat, en je bij een continue hoge vermogensvraag weinig op brandstofkosten bespaart, is het in dat geval minder voordelig om voor een hybride aggregaat te kiezen.

Daarnaast hangt het voordeel dat je van het hybride aggregaat ervaart, af van de duur van het gebruik. Wanneer je de aggregaat voor langere tijd huurt, bespaar je meer op brandstofkosten en CO2-uitstoot.

Wat is een hybride aggregaat? Hoe werkt het?

Een hybride aggregaat is een aggregaat die op twee manieren stroom levert. Een aggregaat met een battery pack of accupakket is een hybride aggregaat, maar ook een aggregaat met zonnepanelen wordt een hybride aggregaat genoemd. Bij een hybride aggregaat levert het aggregaat de energie, in combinatie met een duurzamere stroomvoorziening. Het aggregaat is in dit geval vaak de back-up optie als de duurzame stroomvoorziening niet genoeg vermogen kan leveren.

Wat is een accupakket / battery pack?

Een battery pack is een accu die je kunt combineren met een aggregaat. Het aggregaat laadt in dit geval de battery pack op. Wanneer je deze set uitbreidt met zonnepanelen, laden de zonnepanelen (als er genoeg zonlicht is) de battery pack op. Wanneer de vermogensvraag laag is, of wanneer er geen zon is, levert de battery pack het benodigde vermogen.

Hoe werkt een hybride aggregaat met battery pack?

Bij een hybride aggregaat met battery pack levert de battery pack het benodigde vermogen tijdens daluren. Op momenten dat de vermogensvraag hoger is, levert het aggregaat het vermogen en laadt het tegelijkertijd de battery pack op. Hiermee beperk je het aantal draaiuren van het aggregaat.

Hoeveel brandstof kan ik besparen met een hybride aggregaat (met zonnepanelen)?

Met een hybride aggregaat met battery pack kun je rond de 65 – 80 % aan brandstofkosten besparen. Met een hybride aggregaat met zonnepanelen kun je tot 99% aan brandstofkosten besparen. Bij gunstige omstandigheden komt zelfs een besparing van 100% voor!

Hoeveel je bespaart, hangt daarnaast af van de volgende factoren:

  • Vermogensvraag op locatie
  • Verdeling van de vermogensvraag over de dag (piek- en dalmomenten)
  • Capaciteit van de battery pack
  • Capaciteit van de zonnepanelen (alleen bij aggregaat met zonnepanelen)
  • Weersomstandigheden als zon en wind (bij aggregaat met zonnepanelen of windturbine)

Wat kost het een hybride aggregaat?

De kosten van een hybride aggregaat hangen af van een aantal factoren. Ten eerste of je het aggregaat gaat kopen of huren. Wanneer je het aggregaat niet permanent nodig hebt, is huren vaak de beste optie. Ook het onderhoud wordt in dat geval voor je verzorgd. Daarnaast hangt de prijs af van de benodigde capaciteit van het aggregaat, de battery pack en de zonnepanelen. Een specialist in hybride aggregaten kan de juiste combinatie van materieel bepalen voor jouw specifieke project.

Hybride aggregaat kopen of huren?

Wanneer je een aggregaat nodig hebt kun je kiezen tussen kopen en huren. De voordeligste keuze hangt af van de periode en de frequentie waarop je het aggregaat nodig hebt. In veel gevallen kiezen bedrijven ervoor het aggregaat te huren. Huren heeft een aantal voordelen ten opzichte van kopen:

  • Liquiditeit: geen grote uitgave in één keer.
  • Minder risico: de verhuurder neemt een groot deel van de risico’s op zich.
  • Geen lasten van onderhoud: dit kun je met de verhuurder regelen.
  • Specialistisch advies: de verhuurder is gespecialiseerd in zijn materieel en kan je voorzien van advies.
  • Duurzaamheid: in de verhuur worden aggregaten optimaal gebruikt.

Wanneer moet ik mijn hybride aggregaat bijtanken?

Houd het niveau van de tank van je hybride aggregaat altijd goed in de gaten. Wanneer het brandstofniveau 30% is, raden wij je aan een afspraak te maken voor het aftanken van het aggregaat. Wanneer je een aggregaat huurt met brandstofmanagement, regelt de verhuurder het aftanken voor je.

Hoe kan ik de benodigde capaciteit van het aggregaat berekenen?

Om de benodigde capaciteit te berekenen moet je de stroomvraag van alle machines bij elkaar optellen. Wat is het maximale verbruik op een bepaald moment? Zorg dat de capaciteit van het aggregaat hier boven ligt.

Hoeveel geluid maakt een (hybride) aggregaat?

  • Traditionele aggregaat: 65 dB op 7 meter afstand
  • Hybride aggregaat met battery pack: 0 dB op 7 meter afstand
  • Hybride aggregaat met zonnepanelen: 0 dB op 7 meter afstand

Kenmerken en varianten

Vermogen: variërend van 5 kVA tot 250 kVA
Verbruik: variërend van 0 tot 4 l/uur
Aansluitingen: 230, 380, 400 V
Tankinhoud: variërend van 50 tot 1.500 l
Gewicht: variërend van 500 tot 15.000 kg