Aggregaat huren voor noodstroomvoorziening

Een aggregaat huren biedt een oplossing voor wanneer je geen stroom voorhanden hebt bij een verbouwing of ander project. Met zo’n aggregaat heb je overal waar je aan de slag wilt gaan een goede, tijdelijke noodstroomvoorziening. Handig is om van te voren te weten wat voor soort aggregaat je nodig hebt. Omdat er zo’n ruime keus is in aggregaten en verhuurbedrijven, geven wij praktische informatie en zetten wij verhuurders bij jou in de buurt op een rij. Zo is de keuze voor jou straks snel gemaakt!

Verschillen tussen aggregaat en generator

Een aggregaat wordt vaak ook generator genoemd. Een aggregaat is in feite een stroomvoorziening die onafhankelijk is van andere apparaten. Hij beschikt zelf over een motor die de stroom opwekt. Een generator is een stroomopwekker die afhankelijk is van een externe krachtbron. Een voorbeeld hiervan is de dynamo van een auto; zonder de motor van de auto wekt de dynamo zelf geen stroom op. In de praktijk wordt echter met aggregaat en stroomgenerator hetzelfde bedoeld, namelijk een losstaand apparaat waar je stroom kunt opwekken op welke locatie dan ook.

Tips voor het huren van een aggregaat

Aggregaten zijn er in allerlei soorten en maten. Om ervoor te zorgen dat je de aggregaat huurt die jij nodig hebt, is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er stroomaggregaten met verschillende vermogens. De ene aggregaat heeft een hoger voltage dan de andere, dus bedenk goed wat voor apparaat je op de aggregaat aan wilt sluiten. Ze kunnen namelijk niet allemaal evenveel aan.

Vervolgens verschilt de brandstof waar de aggregaat op werkt, zo is er een diesel aggregaat en een benzine aggregaat. De voordelen van een benzine aggregaat boven een diesel aggregaat zijn de lagere huurprijs en dat hij stiller is in gebruik. De benzine aggregaat wordt daarom vaak door particulieren gehuurd. Een diesel aggregaat maakt meer geluid, maar is betrouwbaarder dan een benzine aggregaat en is mede daardoor populair in de professionele en zakelijke markt. Wil je een aggregaat die veel vermogen levert en makkelijk te vervoeren is? Huur dan een mobiele aggregaat.

Verder kun je van te voren bedenken of je misschien nog extra benodigdheden wilt huren, zoals een verdeelkast en stroomkabels. Een verdeelkast verhoogt de veiligheid bij het aansluiten van meerdere apparaten op de aggregaat, dus als je dit van plan bent is het verstandig om dit te overwegen.

Extra brandstoftank: de aggregaat gaat langer mee!

Als je een aggregaat nodig hebt voor tijdens een evenement of om andere redenen, kun je een extra brandstoftank huren. Op die manier kun je de aggregaat voor een langere tijd gebruiken. Let wel op: verhuurprijzen worden vaak berekend op een bepaald aantal draaiuren per dag. Mocht je de stroomaggregaat langer op een dag gebruiken, kunnen hier extra onderhoudskosten bijkomen. Laat je goed informeren bij het verhuurbedrijf van jouw keuze.

Voordelen van een aggregaat huren

Niet iedereen gebruikt een aggregaat met regelmaat. Wellicht heb je als particuliere huurder de aggregaat alleen een dag nodig voor een feestje, of als zakelijke huurder voor een bedrijfsfeest. In dat geval is een aggregaat kopen financieel niet interessant en bespaart een aggregaat huren een hoop kosten. Verder hoef je je dan niet zorgen te maken over het onderhoud van de stroomaggregaat. Het kan ook zijn dat je problemen hebt met de elektriciteit waardoor er geen stroom meer aanwezig is. Een noodstroomaggregaat huren is dan een snelle manier om jezelf uit de brand te helpen zodat je toch nog de beschikking hebt over stroom.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een aggregaat huren?
Een aggregaat huren is zeer eenvoudig. Een aggregaat dien je in de meeste gevallen online te reserveren. Vergelijk op deze pagina alle verhuurders en kies de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte. Volg de stappen op de website van de verhuurder en betaal met iDeal of op factuurbasis wanneer mogelijk. Het door jou gekozen verhuurbedrijf helpt je graag met al je vragen. Twijfel dus niet om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Vergelijk alle verhuurder met een aggregaat te huur en vind de beste deal.
Wat de minimale en maximale huurperiode van een aggregaat?
Vrijwel alle verhuurder hanteren een minimale huurperiode van een dag. Echter zijn er ook enkele verhuurders die een andere minimale huurperiode hanteren. Controleer altijd goed de minimale huurperiode van de door jou gekozen verhuurder. Wanneer je een stroomgenerator voor een lange periode wilt huren, dan adviseren we je om niet alleen te kijken naar de dagprijs. De dagprijs daalt bij de meeste verhuurder na een bepaalde periode. Wil je een generator voor een lange periode huren? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder, zo kun je samen de dagprijs bespreken.
Moet ik borg betalen bij aggregaat verhuur?
De meeste verhuurders vragen een borg prijs. Deze borg verschilt per soort generator en varieert tussen de €50 en €1000. Voor een kleine aggregaat betaal je weinig tot geen borg, terwijl je voor de grote diesel aggregaat al snel boven de €500 borg betaalt. Hoe je de borg dient te betalen hangt af van de verhuurder. In de meeste gevallen betaal je de borg via een bankoverschrijving. Er zijn verhuurders die aan het eind van de huurperiode de borg verrekenen met de huurprijs zodat je een deel van je borg terug krijgt. Daarnaast zijn er ook verhuurders die het bedrag na de huurperiode volledig terug overschrijven naar je rekening.
Welke aggregaat moet ik huren?
"Om de juiste stroomaggregaat te kunnen kiezen, moet je enkele stappen volgen. De keuze van het juiste aggregaat hangt af van verschillende factoren. Enkel als je met alles rekening houdt, vind je de juiste aggregaat. Bekijk en stel een lijst op van de totale belasting en het aantal belastingen. Zo kun je het benodigde vermogen bepalen. Daarnaast moet je rekening met een aantal omgevingsfactoren. De plaats waar je het aggregaat voornamelijk zal gebruiken, binnen of buiten, bepaalt of het een gesloten behuizing of enkel een frame heeft. Open aggregaten kun je het beste niet gebruiken in de regen, water kan ernstige schade aanbrengen aan het aggregaat en de gebruiker in gevaar brengen. Wanneer je een aggregaat buiten gaat gebruiken, dan moet je opletten dat deze niet meer geluid maakt dan toegestaan. In Europa mogen stroomaggregaten in open lucht maximaal een geluidsdrukniveau hebben van 72 dB(A) op een afstand van 7 m van de geluidsbron. Er zijn drie verschillende aggregaten te huur. Onderstaand zie je welke a
Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?
Bij het reserveren van een stroomgenerator kun je in de meeste gevallen meteen met iDeal betalen. Wanneer je zakelijk een aggregaat huurt, dan heb je vaak ook de mogelijkheid om op factuurbasis te betalen. Bekijk de betaalmogelijkheden op de website van de door jou gekozen verhuurder. Kun je niets vinden over de betaalmogelijkheden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.
Hoe ver van tevoren dien ik de aggregaat te reserveren?
Hoe ver van tevoren je de aggregaat moet huren hangt af van het soort aggregaat en het seizoen. De grote diesel aggregaten worden namelijk veel gehuurd in het festivalseizoen. We raden je altijd aan om de aggregaat zo ver mogelijk van tevoren te reserveren. Zo vergroot je de kans dat je de aggregaat succesvol in bezit hebt op de door jou gekozen datum. Heb je de aggregaat vandaag nog nodig? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder en bespreek de mogelijkheden.
Kan ik een aggregaat huren op zaterdag of zondag?
Op zaterdag een aggregaat laten leveren of ophalen is bij enkele verhuurbedrijven mogelijk. Op zondag leveren de meeste bedrijven geen aggregaat. Informeer bij de verhuurder of dit ook daadwerkelijk zo is. Bekijk alle bedrijven met een aggregaat te huur en vind de beste deal!

Levering

Wordt de generator bezorgd?
Bij de meeste verhuurders is bezorging op locatie mogelijk. Enkele verhuurders leveren de aggregaat alleen in een bepaalde regio of tot een bepaalde afstand. Ook zijn er verhuurders die de aggregaat leveren tegen een prijs per kilometer. Voordat je een aggregaat gaat huren willen we je adviseren om naar de bezorgkosten te kijken, zo voorkom je eventuele onverwachte bijkomende kosten. Bezoek de website van de verhuurders en bekijk de mogelijkheden.
Kan ik de aggregaat ook ophalen?
Ja, dit is bij vrijwel alle verhuurbedrijven mogelijk. Wanneer je de aggregaat wilt ophalen, dan is het goed om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen een handig moment afspreken om de aggregaat over te dragen. Wanneer je de aggregaat op gaat halen, willen we je adviseren om te controleren of je nu niet onnodig voor bezorgkosten betaald.
Krijg ik een instructie tijdens de overdracht?
In de meeste gevallen krijg je bij de levering of bij het ophalen een korte instructie over de aggregaat. Mocht dit niet automatisch het geval zijn, dan kun je altijd om een instructie vragen.

Gebruik

Waarvoor kan ik een stroomgenerator gebruiken?
Aggregaten worden gebruikt in veel situaties. Zo gebruiken particulieren de benzine aggregaat vaak bij een stroomstoring, maar ook bij familie- of buurtfeesten. Ze worden dan vaak gebruikt om er voor te zorgen dat het eigen lichtnet niet overbelast raakt. Op de benzine aggregaat worden vaak springkussens, verlichting, speakers en klein bouwapparatuur geïnstalleerd. De grote diesel aggregaten worden voornamelijk gebruikt bij grotere evenementen en werkzaamheden. Denk hierbij aan stroomvoorziening voor festivals of grote bouwterreinen. Ook wordt de noodstroomaggregaat gebruikt in ziekenhuizen.