Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Aggregaat of generator huren

Het huren van noodstroomvoorzieningen

Als je geen stroom voor handen hebt bij een verbouwing of ander project, kan het huren van een aggregaat een oplossing bieden. Met zo’n generator heb je overal waar je aan de slag wilt gaan een goede, tijdelijke noodstroomvoorziening. Handig is om van te voren te weten wat voor soort aggregaat je nodig hebt. Omdat er zo’n ruime keus is in aggregaten en verhuurbedrijven, geven wij praktische informatie en zetten wij verhuurders bij jou in de buurt op een rij. Zo is de keuze voor jou straks snel gemaakt!

Tips voor het huren van een aggregaat

Aggregaten zijn er in allerlei soorten en maten. Om ervoor te zorgen dat je de aggregaat huurt die jij nodig hebt, is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er stroomaggregaten met verschillende vermogens. De ene aggregaat heeft een hoger voltage dan de andere, dus bedenk goed wat voor apparaat je op de generator aan wilt sluiten. Ze kunnen namelijk niet allemaal evenveel aan. Dan is de brandstof: aggregaten werken op benzine of diesel. Let goed op welke brandstof de door jou gehuurde stroomvoorziening nodig heeft. Ook kun je van te voren bedenken of je misschien nog extra benodigdheden wilt huren, zoals een verdeelkast en stroomkabels. Een verdeelkast verhoogt de veiligheid bij het aansluiten van meerdere apparaten op de aggregaat, dus als je dit van plan bent is het verstandig om dit te overwegen.

Extra brandstoftank: de aggregaat gaat langer mee!

Als je een aggregaat nodig hebt voor tijdens een evenement of om andere redenen, kun je een extra brandstoftank huren. Op die manier kun je de aggregaat voor een langere tijd gebruiken. Let wel op: verhuurprijzen worden vaak berekend op een bepaald aantal draaiuren per dag. Mocht je de stroomaggregaat langer op een dag gebruiken, kunnen hier extra onderhoudskosten bijkomen. Laat je goed informeren bij het verhuurbedrijf van jouw keuze.