Vind jouw beste huurdeal

Aggregaat huren

Aggregaat huren voor noodstroomvoorziening

Een aggregaat huren biedt een oplossing voor wanneer je geen stroom voorhanden hebt bij een verbouwing of ander project. Met zo’n aggregaat heb je overal waar je aan de slag wilt gaan een goede, tijdelijke noodstroomvoorziening. Handig is om van te voren te weten wat voor soort aggregaat je nodig hebt. Omdat er zo’n ruime keus is in aggregaten en verhuurbedrijven, geven wij praktische informatie en zetten wij verhuurders bij jou in de buurt op een rij. Zo is de keuze voor jou straks snel gemaakt!

Verschillen tussen aggregaat en generator

Een aggregaat wordt vaak ook generator genoemd. Een aggregaat is in feite een stroomvoorziening die onafhankelijk is van andere apparaten. Hij beschikt zelf over een motor die de stroom opwekt. Een generator is een stroomopwekker die afhankelijk is van een externe krachtbron. Een voorbeeld hiervan is de dynamo van een auto; zonder de motor van de auto wekt de dynamo zelf geen stroom op. In de praktijk wordt echter met aggregaat en stroomgenerator hetzelfde bedoeld, namelijk een losstaand apparaat waar je stroom kunt opwekken op welke locatie dan ook.

Tips voor het huren van een aggregaat

Aggregaten zijn er in allerlei soorten en maten. Om ervoor te zorgen dat je de aggregaat huurt die jij nodig hebt, is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er stroomaggregaten met verschillende vermogens. De ene aggregaat heeft een hoger voltage dan de andere, dus bedenk goed wat voor apparaat je op de aggregaat aan wilt sluiten. Ze kunnen namelijk niet allemaal evenveel aan.

Vervolgens verschilt de brandstof waar de aggregaat op werkt, zo is er een diesel aggregaat en een benzine aggregaat. De voordelen van een benzine aggregaat boven een diesel aggregaat zijn de lagere huurprijs en dat hij stiller is in gebruik. De benzine aggregaat wordt daarom vaak door particulieren gehuurd. Een diesel aggregaat maakt meer geluid, maar is betrouwbaarder dan een benzine aggregaat en is mede daardoor populair in de professionele en zakelijke markt. Wil je een aggregaat die veel vermogen levert en makkelijk te vervoeren is? Huur dan een mobiele aggregaat.

Verder kun je van te voren bedenken of je misschien nog extra benodigdheden wilt huren, zoals een verdeelkast en stroomkabels. Een verdeelkast verhoogt de veiligheid bij het aansluiten van meerdere apparaten op de aggregaat, dus als je dit van plan bent is het verstandig om dit te overwegen.

Extra brandstoftank: de aggregaat gaat langer mee!

Als je een aggregaat nodig hebt voor tijdens een evenement of om andere redenen, kun je een extra brandstoftank huren. Op die manier kun je de aggregaat voor een langere tijd gebruiken. Let wel op: verhuurprijzen worden vaak berekend op een bepaald aantal draaiuren per dag. Mocht je de stroomaggregaat langer op een dag gebruiken, kunnen hier extra onderhoudskosten bijkomen. Laat je goed informeren bij het verhuurbedrijf van jouw keuze.

Voordelen van een aggregaat huren

Niet iedereen gebruikt een aggregaat met regelmaat. Wellicht heb je als particuliere huurder de aggregaat alleen een dag nodig voor een feestje, of als zakelijke huurder voor een bedrijfsfeest. In dat geval is een aggregaat kopen financieel niet interessant en bespaart een aggregaat huren een hoop kosten. Verder hoef je je dan niet zorgen te maken over het onderhoud van de stroomaggregaat. Het kan ook zijn dat je problemen hebt met de elektriciteit waardoor er geen stroom meer aanwezig is. Een noodstroomaggregaat huren is dan een snelle manier om jezelf uit de brand te helpen zodat je toch nog de beschikking hebt over stroom.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik