Een auto huren in Utrecht via Huren.nl

Om de autoverhuur in Utrecht in kaart te brengen, hebben we alle autoverhuur in Utrecht verzameld. Op deze pagina vind je een overzicht van alle soorten auto’s die er in Utrecht te huur zijn. Weet je niet welke auto je moet huren? Bekijk dan hieronder de verschillen tussen de beschikbare auto’s. Kies de auto die het beste aansluit op jouw wensen. Gebruik vervolgens je locatie en kaart en zie alle autoverhuur in Utrecht. Vergelijk de verhuurders op beoordelingen, afstand, totaalprijs, service en de algemene voorwaarden.

Heb je een auto nodig in de buurt van Utrecht, bijvoorbeeld in Amersfoort, Zeist, Woerden of Nieuwegein, dan vind je hier via Huren.nl het juiste verhuurbedrijf van auto’s voor jou.

De algemene voorwaarden van de verhuurders

Bij het vergelijken van de verhuurders raden we je altijd aan om de algemene voorwaarden van de verhuurders te vergelijken. In de algemene voorwaarden van de verhuurder staan een belangrijke punten besproken. Een aantal van deze belangrijke zaken worden hieronder besproken.

Minimale leeftijd en rijervaring

Wanneer je een auto gaat huren dien je uiteraard in het bezit te zijn van een geldig B rijbewijs. Bij het ophalen van de auto dien je het rijbewijs ook te tonen. Een geldig rijbewijs betekend niet bij elke verhuurder dat je de auto mag besturen. Veel autoverhuurders in Utrecht hanteren een hogere minimale leeftijd. De minimale leeftijd varieert tussen de 18 en 23 jaar en verschilt per verhuurder en type auto. Naast de minimale leeftijd dien je bij veel verhuurders minimaal één jaar rijervaring te hebben. Vergelijk de bedrijven met een auto te huur en vind de geschikte verhuurder.

Borg

Utrecht is een grote stad vol met fietsers, hierdoor zit een ongeluk in een klein hoekje. Om de auto’s netjes en onbeschadigd te houden vragen veel verhuurders een borg. De borg varieert van circa €300,- tot circa €1000,- afhankelijk van de verhuurder, het type huurauto en of je het eigen risico hebt verlaagd. Natuurlijk krijg je de borg retour als je de wagen onbeschadigd en volgens de voorwaarden van de verhuurder weer terugbrengt.

Overige algemene voorwaarden

Naast zaken zoals de minimale leeftijd, rijervaring en borg zijn er ook andere voorwaarden die je kunt vergelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de annuleringsvoorwaarden, het aantal vrije kilometers, de prijs per kilometer en de inlevertijden. Daarnaast kun je kijken of een tweede bestuurder is toegestaan en of je met de auto naar het buitenland mag rijden.

Welke auto moet ik huren?

Bij Huren.nl vind je voor elke gelegenheid het juiste vervoer. Er zijn verschillende soorten auto’s te huur. Om je te helpen bij de keuze, lichten we je graag de verschillende soorten auto’s toe.

Hatchback

De hatchback is een kleine auto, te huur in een 3- of 5-deurs uitvoering. De auto heeft een open kofferbak en een beperkte laadruimte. De hatchback is makkelijk te manoeuvreren en te parkeren in de drukke straten in Utrecht. Daarnaast is de hatchback vaak de goedkoopste auto om te huren.

MPV

De multi purpose vehicle is een ruime auto met 7 zitplaatsen. De MPV is te huur met achter normale deuren of met schuifdeuren. De achterste 2 zitplaatsen zijn te verwijderen waardoor je veel laadruimte hebt. De MPV word vaak gehuurd voor verhuizingen, kinderfeesten en groepsuitjes.

Stationwagen

De stationwagen biedt zitplaatsen voor 5 personen en heeft veel laadruimte. De grote laadruimte wordt gecreëerd door de achterzijde van de auto die langer en hoger doorloopt. Het is de ideale auto voor wanneer je met een groepje op vakantie gaat.

Sedan

De sedan is zakelijke auto met 4 deuren en een aparte kofferbak. Dit betekent dat de kofferbak is de meeste gevallen alleen via de buitenkant te bereiken is.

Cabrio

Geniet met de cabrio van de prachtige bezienswaardigheden in en rondom Utrecht! De cabrio is te huur met een hard en een zacht dak. Er zijn cabrio’s te huur met 2 of 4 zitplaatsen. Wil je met 2 of 4 personen in de cabrio? Let dan wel goed op de beenruimte achterin, de ruimte achterin is vaak klein.

SUV

De SUV is grote auto met een hoge instap. De SUV’s hebben vaak veel kracht en een vierwielaandrijving. De SUV heeft een grote laadruimte en zitplaatsen voor 5 personen.

Personenauto met trekhaak

De auto met trekhaak is ideaal voor vakanties, verbouwingen en verhuizingen. Van hatchback tot SUV, er zijn veel auto’s met een trekhaak te huur. Let bij het kiezen van de auto op het maximale trekgewicht van de door jou gekozen auto.

Elektrische auto

De elektrische auto is in veel varianten te huur. Zo kun je een elektrische hatchback, maar ook een elektrische SUV huren. Bekijk het aanbod van de verhuurders en vind de beste deal.

Een auto huren in Utrecht doe je makkelijk en snel via Huren.nl!