Auto delen

Top 2 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen

Prijs per dag:

Huur een auto vanuit je huis en haal ‘m op bij jou om de hoek

Er zijn veel nadelen op te noemen over een stilstaande auto op de oprit. Het huren van een auto bij een verhuurbedrijf is natuurlijk ideaal als je niet zeven dagen in de week een auto nodig hebt. Naast dat het financieel aantrekkelijk is om samen een auto te delen of te huren is het ook nog eens een milieuvriendelijker. Wanneer je zo nu en dan, op variërende tijden, een huurauto nodig hebt, is het huren van wagen via een autodeelbedrijf wellicht een efficiënter en voordeliger.

Het voordeel hiervan is dat je via internet een auto huurt die dicht bij jou in de buurt, misschien zelfs in de straat staat. Doormiddel van een pasje en/of een speciale code kun je de auto openen en gebruiken. Achteraf krijg je een factuurtje opgestuurd! Voordeel hierbij is dat je nooit meer last hebt van openingstijden en reistijden naar het verhuurbedrijf. De auto staat gewoon klaar bij jou in de buurt. Hierbij sluit je eenvoudig een abonnement af. Door middel van een online inschrijving vul je je gegevens in en direct hierna kan je een auto reserveren.

Auto huren via anderen particulieren

Liever niet aan een abonnement vastzitten? Gelukkig kun je er dan voor kiezen om een auto te huren bij een particulier bij jou in de buurt. Op verschillende online verhuurportalen voor autohuurbemiddeling kunnen particulieren hun auto te huur aanbieden of een auto huren van iemand anders. Via een online profiel geef je aan wanneer je auto vrij en beschikbaar is. Je blijft uiteraard baas van je eigen auto. Je bepaalt zelf wie de auto huurt.

Wil je een auto huren? Op het portaal zie je eenvoudig welke auto’s in de buurt beschikbaar zijn, vervolgens stuur je een huurverzoek. Zo eenvoudig is het. Voor het huren van een auto geldt vaak een vaste dagprijs inclusief alle bijkomstigheden of een huurprijs per uur (plus een x bedrag per gereden kilometer). Over een verzekering hoef je je geen zorgen te maken. Je bent namelijk allrisk verzekerd, en je kunt met de verhuurder zelf afspreken wanneer je de auto ophaalt en weer terugbrengt. Nóg voordeliger een auto huren dus!