Een afvalcontainer huren in Almere

Om de container verhuur in Almere in kaart te brengen, hebben we alle verhuurders in Almere verzameld. Hierboven op deze pagina vind je een overzicht van alle soorten afvalcontainers die je kun huren. Weet je niet welke container geschikt is voor jouw afval? Bekijk dan hieronder de verschillen tussen de containers. Klik op de container die je wilt huren, gebruik je locatie en de kaart, en zie alle bedrijven in en rondom Almere met een container te huur. Vergelijk de verhuurders op prijs, afstand, beoordelingen, service, prijs en de algemene voorwaarden.

De verschillende afvalcontainers die je in Almere kunt huren

Almere is een moderne stad waar veel gebouwd, gerenoveerd en verbouwd wordt. Hierdoor is er voor elke klus in Almere een afvalcontainer te huur. Voordat je een container in Almere gaat huren, is het goed om te weten welke container geschikt is voor jouw afval. Wat er in de container mag kan afwijken bij de verhuurder. Gooi nooit niet toegestaan afval in de container, dit kan er namelijk voor zorgen dat je een boete moet betalen.

Puincontainer

In de puincontainer mag: steenhoudend materiaal, gesloopt beton, dakpannen, tegels, grind, metsel resten, porselein en keramiek.

Bouw- en sloopafvalcontainer

De bouw- en sloopafvalcontainer is geschikt voor: huisraad, grofvuil, hout, gips, metaal, plastic, kunstof en papier

Grofvuilcontainer

De grofvuilcontainer is geschikt voor: meubels, speelgoed, bedden zonder matras, steenachtig materiaal, isolatiemateriaal, papier, plastic, gips, gasbeton, zeil, vloerbedekking, glas en pvc.

Houtafvalcontainer

In de houtcontainer mag afval zoals: zachtboard, hardboard, bewerkt hout, houten deuren en kozijnen zonder glas, geschilderd hout, houten meubels, MDF, vezelplaat en spaanplaat.

Grondafvalcontainer

De grondafvalcontainer is geschikt voor de volgende grondsoorten: zacht zand, klei, aarde, kort gemaaide graszoden, tuinaarde en veen.

Tuin- en groenafvalcontainer

De groenafcontainer is geschikt voor: bladeren, takken, struiken en soms graszoden. Graszoden zijn alleen toegestaan wanneer er weinig aarde in zit. Controleer bij de verhuurder of graszoden zijn toegestaan.

Dakafvalcontainer

De dakafvalcontainer is te gebruiken voor: dakbedekking, dakleer, bitumen, isolatiemateriaal, teer en soms ook dakgrind.

Vergunning voor een container in Almere

Een container op eigen grond plaatsen is in Almere altijd toegestaan. Als dit niet mogelijk is, dan kun je de container plaatsen op bijvoorbeeld de stoep, op een parkeerplaats of langs de weg. Wanneer je op de grond van de gemeente een container wilt plaatsen, dan moet je hier een melding van maken. Wanneer je de container en de plaats niet aan alle eisen voldoet, dan dien je een vergunning aan te vragen. De aanvraagtermijn van de gemeente Almere bedraagt 8 weken, zorg er dus voor dat je de melding en/of vergunning op tijd regelt. Voor meer informatie raden we je aan om op de site van de gemeente te kijken, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Vergelijk de verhuurders

Voordat je een keuze maakt tussen de verhuurders raden we je aan om een aantal belangrijke zaken te vergelijken. Veel van de belangrijke punten vind je terug in de algemene voorwaarden van de verhuurder. Een aantal belangrijke punten worden hieronder besproken.

Levering

Voordat je een keuze maakt tussen de verhuurders raden we je aan om naar de leveringsvoorwaarden te kijken. In deze voorwaarden vind je terug of de transport- en ophaalkosten bij de prijs zijn inbegrepen. Daarnaast vind je er ook terug of je bij de levering aanwezig moet zijn en of je de container in het weekend kunt laten leveren.

Huurperiode

Alle verhuurders hanteren een vast tarief voor een maximale huurperiode. Deze maximale huurperiode varieert tussen de 2 en 12 weken. Denk bij het huren van een container altijd aan de duur van je klus. Zo kies je de verhuurder met de juiste maximale huurperiode. Is je container vol voordat de maximale huurperiode is bereikt? Dan geef je bij de verhuurder aan dat de container vol is. De verhuurder komt de container ophalen en bied je de keuze om de container nogmaals te huren.

Overige algemene voorwaarde

Naast de levering en de huurperiode zijn er andere punten die je kunt vergelijken. Denk hierbij aan de annuleringsvoorwaarden, tot hoe hoog vol je de container mag vullen en de betalingsvoorwaarden. Een afvalcontainer huren in Almere doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Vergunning aanvragen bij de Gemeente Almere voor het plaatsen van een afvalcontainer op openbare plaats

Ben je van plan een afvalcontainer te bestellen in de gemeente Almere en deze op een openbare plaats neer te laten zetten? Vraag dan tijdig bij de gemeente van Almere een vergunning aan. Dit is niet altijd nodig maar daarom goed om te informeren of bij jou een objectvergunning verplicht is. Is het verplicht doe minimaal 8 weken voordat de afvalcontainer geplaats wordt de aanvraag bij de gemeente. Meer informatie over de aanvraag van een dergelijke vergunning vind je op de website van de Gemeente Almere.