Dakafvalcontainer huren

15 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 410,- tot € 850,- en is afhankelijk van de bakinhoud en huurperiode. (huuradvies)

Top 15 verhuurbedrijven

 • Ook 's avonds open
 • Pak kortingscode
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Meest voorkomende kenmerken

 • Past op een parkeerplek (41)
 • Binnen 24 uur geleverd op werkdagen (39)
 • Nederlands identiteitsbewijs (3)

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Bakinhoud
3 m³
6,93 m³
10 m³
Inhoud in kruiwagens
39
85,48
120
Beoordeling van aanbieders
8.8
9.2
9.8

Meest voorkomende voorwaarden

Past op een parkeerplek
 • Ja (41)
 • Nee (0)
Binnen 24 uur geleverd op werkdagen
 • Ja (39)
 • Nee (0)
Haal- en brengservice
 • Ja (32)
 • Nee (0)
Leverbaar in het weekend
 • Ja (18)
 • Nee (6)

Recente reserveringen

6m³ Dakafvalcontainer in Den Haag

bij Container-Gigant

05-05-2024

6m³ Dakafvalcontainer in Zoetermeer

bij Container-Gigant

01-05-2024
Nieuw dak? Huur een container voor dakafval

Ben je een doe-het-zelver en heb je een nieuw dak aangelegd op je huis? Dan kan je een container huren voor het dakafval van het oude dak. Al vanaf € 410,-. Ook als je professioneel bent en op zoek bent naar een verhuurbedrijf van containers voor dakafval, zit je hier goed. Dakafval is vaak belastend voor het milieu, vanwege de teer, de isolatie en het dakleer. Kies daarom specifiek voor het huren van een container voor dakafval. Vergelijk 15 aanbieders. Ander type afval dat vrijkomt bij het vervangen van het dak kan worden afgevoerd in een puinafvalcontainer of bouw- en sloopcontainer, afhankelijk van het soort afval.

Containerverhuur voor dakafval

Dakafval bestaat doorgaans uit dakleer, puin, dakgrind, kunststof, dakpannen en soms hout. Met name het dakleer is een product waar zorgvuldig mee omgegaan dient te worden. Als je een container wilt huren voor ander afval naast het dakafval, zoals houtafval of bouwafval, kun je hier voor een aparte container huren. Het is namelijk niet toegestaan om verschillende andere soorten producten en afval te deponeren in een container die je huurt voor dakafval. Teerhoudende producten die vaak in daken verwerkt zijn worden door de verhuurbedrijven gebruikt en gerecycled tot nieuwe dakrollen en bestanddelen van asfalt. 

Asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal mag uiteraard ook niet in de containers gedumpt worden. Ook grond en chemische materialen zijn niet toegestaan in containers voor dakafval. Houd er rekening mee dat als je een container voor dakafval wilt huren, en er is weinig plek om de container te plaatsen, zodat hij op gemeentegrond of een parkeerplaats moet staan, je het beste even contact op kunt nemen met de gemeente, wellicht heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van de container.

Wat mag er nou wel, en wat mag er niet in een container voor dakafval?

Voor de duidelijkheid zet Huren.nl nog even op een rijtje wat er wel en wat er niet in een container voor dakafval gedeponeerd mag worden:

 

Wel:

 • Dakleer
 • Sloophout
 • Isolatiemateriaal
 • Papier en plastic
 • Puin
 • Groenafval

 

Niet:

 • Asbesthoudend/asbestgelijkend materiaal
 • (klein) Chemisch afval zoals spuitbussen en kitspuiten
 • Accu’s (bijtende of irriterende stoffen)
 • Witgoed
 • Autobanden en technisch rubber
 • Grond (hangt af per gemeente, maar het kan zijn dat 5% van de inhoud van de container gevuld mag worden met zand.

 

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een dakafvalcontainer huren?
Bij vrijwel alle verhuurders kun je een dakafvalcontainer eenvoudig online bestellen. Bij enkele verhuurders dien je de reservering telefonisch of via de mail te doen. Kies de container die jou het beste voorziet in behoefte en geef aan waar en wanneer je de dakafvalcontainer wilt hebben. Bij de meeste verhuurders kun je voor de levering een speciale tijd aangeven. De betaling gaat bij de meeste verhuurders via Ideal. Huur je de dakafvalcontainer zakelijk? Dan kan het zijn dat je ook op factuurbasis de container kunt huren. Wanneer de gehuurde container vol is geef je dit aan bij de verhuurder. Je kunt dit meestal via een formulier of telefonisch aangeven. De verhuurder komt de container zo snel mogelijk ophalen. Wanneer je nog niet klaar bent met de klus en je nog afval over hebt, dan kun je direct een nieuwe container huren.
Is het mogelijk om een reservering kosteloos te annuleren?
Dit is bij de meeste verhuurders mogelijk indien je de reservering ruim op tijd annuleert. Meestal dien je de reservering minimaal 24 uur voor de levering te annuleren. Echter verschilt dit per verhuurder, we adviseren je daarom om van te voren naar de annuleringsvoorwaarden te kijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De annuleringsvoorwaarden zijn vaak terug te vinden in de algemene voorwaarden van de verhuurder.
Moet ik borg betalen als ik een dakafvalcontainer huur?
Bij de meerderheid van de verhuurders dien je geen borg te betalen. Echter willen we je adviseren om te controleren of je borg dient te betalen. Zo wordt je niet verrast wanneer je wel borg dient te betalen.
Hoe ver van tevoren dien ik een container te reserveren?
Veel van de verhuurders hebben een grote voorraad waardoor je soms één werkdag van tevoren nog een container kunt huren. Toch willen we je adviseren om zo ver mogelijk van tevoren een dakafvalcontainer te reserveren. Zo weet je zeker dat de dakafvalcontainer op de door jou gekozen dag beschikbaar is.
Wat zijn de betaalmogelijkheden bij dakafvalcontainer verhuur?
Bij de meeste verhuurders kun je de dakafvalcontainer gewoon via iDeal betalen. Bij enkele verhuurders kun je als zakelijke huurder een container op factuurbasis te huren. Wanneer je op factuurbasis wilt huren, dan adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder.
Ik wil voor morgen een dakafvalcontainer huren, is dit mogelijk?
Dit is vaak mogelijk. Vergelijk de verschillende verhuurders en vind de verhuurder die voor morgen nog een container op voorraad heeft. Snel een container huren kan zowel online als telefonisch.

Levering

Moet ik aanwezig zijn wanneer de container wordt geplaatst of word opgehaald?
Dit is bij de meeste verhuurders niet nodig. Geef bij de reservering goed aan waar de container geplaatst moet worden. De chauffeur plaatst de container, wanneer dat mogelijk is, op de aangegeven plek. Tijdens de levering is het wel verstandig om telefonisch bereikbaar te zijn. Mocht er wat zijn dan kan de chauffeur contact op met je nemen. Wanneer je bij het ophalen een opmerking hebt, dan kun je dit vaak via een ophaalformulier of telefonisch aangeven. Zorg bij het ophalen ervoor dat de chauffeur de container makkelijk mee kan nemen, Zorg er dus voor dat de container vrij staat en niet te vol is. Wanneer de chauffeur te veel gehinderd wordt, dan worden er mogelijk extra kosten in rekening gebracht.
Kan ik de dakafvalcontainer op een specifieke tijd laten leveren?
Ja, dit is vaak mogelijk. Bij enkele verhuurders kun je alleen aangeven of je de container in de ochtend of middag geleverd wilt hebben. Bij andere verhuurders kun je een specifieke tijd aangeven, bijvoorbeeld tussen 10:00 en 11:00. Wil je graag aanwezig zijn bij de levering? Dan adviseren we je om een verhuurder te zoeken waarbij je een specifieke tijd aan kunt geven.
Waar kan ik de dakafvalcontainer plaatsen?
Het plaatsen van een afvalcontainer kan op de openbare weg en op privé terrein. Wanneer je de plek van de container gaat bepalen, dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Allereerst adviseren we je om te controleren of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen. Dit verschilt namelijk per gemeente. De vergunning dien je zelf te regelen. Bedenk ook van tevoren of de vrachtwagen op locatie kan komen. Let dus bijvoorbeeld op hinders zoals de straatbreedte, bomen en lantaarnpalen. Zorg ervoor dat je de container op een stevige ondergrond plaatst. Een zware en volle container kan er namelijk voor zorgen dat de onderliggende grond verzakt. Heb je een oprit? Dan is dit een geschikte plek om de container te plaatsen.

Gebruik

Wat mag er wel en niet in de dakafvalcontainer?
"Wanneer je een dakafvalcontainer gaat huren, dan is het verstandig om rekening te houden met wat er wel en niet in de container mag. Dit heeft namelijk te maken met het scheiden en het recyclen van het afval. Let op! Wat er allemaal wel en niet in de dakafvalcontainer mag, kan verschillen per verhuurder. Wat er wel in mag: - Bitumen - Dakgrind - Dakleer - Aanklevend materiaal (isolatie) Wat er niet in mag: - Groenafval - Asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal - Gevaarlijk afval / klein chemisch afval - Autobanden - Grond - Accu's - Apparatuur"
Tot hoe hoog mag ik de container vullen?
Bij de meeste verhuurders mag het afval tussen de 20 en 30 centimeter boven de rand uitsteken. Er zijn echter ook verhuurders waarbij het afval tot de rand van de container gevuld mag worden. Let er wel op dat het dakafval stabiel ligt en geen gevaar vormt voor de chauffeur en andere weggebruikers. We adviseren je om bij de verhuurder te kijken tot hoe hoog je de container mag beladen. Wanneer je de chauffeur bij het ophalen te lang moet wachten of er spullen uit moet halen, dan kan het zijn dat het verhuurbedrijf eventueel extra kosten rekent.
Heb je een vergunning nodig om een dakafvalcontainer te plaatsen?
Of je een vergunning nodig hebt hangt af van een aantal factoren. Zo heb je geen vergunning nodig wanneer je de container op eigen terrein plaatst. Wanneer je de container op eigen terrein plaats, dan heb je bij veel gemeenten wel een vergunning of toestemming nodig. Indien een vergunning nodig is, dan is het je eigen verantwoordelijkheid om deze te regelen voor de dag van levering. Wanneer je een container huurt gaat de verhuurder er van uit dat je over de juiste vergunningen beschikt. De verhuurder is niet verantwoordelijk voor eventuele boetes. Bekijk of je een vergunning nodig hebt in jouw regio en voorkomen eventuele boetes.
Hoelang mag een dakafvalcontainer blijven staan?
Hoe lang de dakafvalcontainer mag blijven staan hangt af van twee factoren, de verhuurder en de gemeente. Bij enkele verhuurders mag je de container twee maanden gebruiken en bij andere verhuurders mag je de de container maar twee weken gebruiken, dit terwijl de prijzen nagenoeg hetzelfde zijn. De gemeente geeft vaak ook aan tot hoelang je de container mag plaatsen, een belangrijke factor hierbij is de plek.