Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Stationwagen huren

Prijzen variëren van € 25,- tot € 78,- per dag, afhankelijk van het merk, het model en de prijs per km.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • Huur van Particulieren bij jou in de buurt!
  Meerdere vestigingen v.a. 30,-
  v.a. 30,-
 • Voordelige & Transparante Auto- en Busverhuur!
  Meerdere vestigingen v.a. 42,-
  v.a. 42,-
 • Direct online reserveren!
  Nijverdal v.a. 49,-
  v.a. 49,-
 • Vertrouwd huren met transparante dagprijzen!
  Amsterdam v.a. 78,-
  v.a. 78,-
 • Flo fikst het zo!
  Doorwerth v.a. 39,-
  v.a. 39,-
 • Huren per km OF Onbeperkte kilometers
  Meerdere vestigingen v.a. 25,-
  v.a. 25,-
 • All-in tarieven! Lage borg en gratis annuleren.
  Meerdere vestigingen v.a. 49,-
  v.a. 49,-
 • Huur een Volkswagen, Audi, ŠKODA of SEAT!
  Meerdere vestigingen v.a. 59,-
  v.a. 59,-
 • Zo geregeld! Hoogwaardige en jonge huurauto's
  Meerdere vestigingen v.a. 55,-
  v.a. 55,-
 • Al 30 jaar kwaliteit & service voor de beste prijs
  Amsterdam v.a. 44,-
  v.a. 44,-
 

Auto huren met veel laadruimte? Huur een stationwagen!

Een stationwagen, ook wel stationwagon genoemd, is een carrosserievorm die meer ruimte heeft dan modellen als hatchbacks of sedans. Dit komt meestal doordat de achterzijde van stationcar verhoogd doorloopt tot aan de hoogte van de achterbumper. Het is een ideale auto om te huren als je met de familie een dagje of langer er op uit wilt. Vergelijk hieronder de verhuurbedrijven van stationwagens. 

Vaak kan je de achterbank inklappen wanneer er extra bagageruimte nodig is. Op deze manier wordt de ruimte van de kofferbak vergroot en kan er meer ingeladen worden. In de grotere stationwagens kan je zelfs een fiets kwijt of een aantal grotere meubelstukken verhuizen. Mocht je meer ruimte nodig hebben dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een dakkoffer te huren.

Hoe werkt het huren van een stationwagen?

Als je een stationcar wilt huren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Natuurlijk heb je, net als bij het huren van andere auto’s, rijbewijs B nodig om hem te mogen huren en besturen. Het kan zijn dat er een minimumleeftijd verbonden is aan het huren van een stationwagon en/of dat er een x aantal jaren rijervaring wordt gevraagd voordat je de auto mag besturen. Denk ook altijd aan extra bijkomende kosten die wellicht niet in de getoonde huurprijs zijn inbegrepen, zoals extra prijs per km en verplichte verzekeringen.

Vrij aantal kilometers bij het huren van een stationwagon

Houd er rekening mee dat er vaak een aantal vrije kilometers gehanteerd wordt, vaak 100 of 150 km per dag. Rijd je meer dan dit aantal kilometers, dan betaal je een (klein) bedrag per extra gereden kilometer. Enkele verhuurders verhuren stationwagens die helemaal kilometervrij zijn. Handig als je met de gehuurde wagen op vakantie gaat. Soms kan het zijn dat je meer moet betalen als je met meerdere bestuurders in de stationwagon gaat rijden. Dit is niet altijd het geval.

Het eigen risico wel of niet verlagen?

Bij het huren van een stationwagen geldt er altijd een standaard eigen risico. Dit is een bepaald bedrag dat je maximaal moet betalen als er schade is aan de auto, of wanneer hij wordt gestolen. In veel gevallen kun je dit eigen risico verlagen. Als je het eigen risico hebt verlaagd, hoef je maar een bepaald lager bedrag te betalen, ook al zijn de kosten voor de schade eigenlijk veel hoger. Let op: het kan zijn dat het eigen risico juist hoger wordt, bijvoorbeeld wanneer je nog niet zo lang in het bezit bent van een rijbewijs en/of je onder een bepaalde leeftijdscategorie valt. Informeer je goed over de huurvoorwaarden van het verhuurbedrijf naar keuze. Huur verstandig, huur via Huren.nl.

Kenmerken en varianten

 • Rijbewijs
  B
 • Versnelling
  handgeschakeld of automaat
 • Aantal deuren
  5 deuren
 • Aantal zitplaatsen
  variërend tot 7 zitplaatsen
 • Bagageruimte
  ongeveer 2 grote en 3 kleine koffers
 • Brandstof
  benzine of diesel
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!