Vind jouw beste huurdeal

Stationwagen huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Amcar Autoverhuur logo

Vertrouwd huren met transparante dagprijzen!

Amsterdam
v.a. 80,-

Autopallas Autoverhuur logo

Goedkoopste autoverhuurder van Groningen Friesland

Meerdere vestigingen
v.a. 58,-

Autohuur Twente logo

Autohuur Twente - Huur voordelig en eenvoudig!

Meerdere vestigingen
v.a. 46,-

Bert Jonk Autoverhuur logo

Auto Verhuur / Short Lease Service is onze kracht

Meerdere vestigingen
v.a. 63,-

Blankert Autoverhuur logo

Per direct een auto huren? Goedkoopste van Zwolle!

Zwolle
v.a. 37,-

Halderberge autoverhuur logo

Auto huren vanaf € 20.00 per dag

Oudenbosch
v.a. 43,-

De Waal Autoverhuur logo

Betrouwbare partner in de Betuwe!

Meerdere vestigingen
v.a. 64,-

Fokko Meijer BV logo

Als je zonder Auto bent.

Doetinchem
v.a. 55,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Auto huren met veel laadruimte? Huur een stationwagen!

Een stationwagen, ook wel stationwagon genoemd, is een carrosserievorm die meer ruimte heeft dan modellen als hatchbacks of sedans. Dit komt meestal doordat de achterzijde van stationcar verhoogd doorloopt tot aan de hoogte van de achterbumper. Het is een ideale auto om te huren als je met de familie een dagje of langer er op uit wilt. Vergelijk hieronder de verhuurbedrijven van stationwagens. 

Vaak kan je de achterbank inklappen wanneer er extra bagageruimte nodig is. Op deze manier wordt de ruimte van de kofferbak vergroot en kan er meer ingeladen worden. In de grotere stationwagens kan je zelfs een fiets kwijt of een aantal grotere meubelstukken verhuizen. Mocht je meer ruimte nodig hebben dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een dakkoffer te huren.

Hoe werkt het huren van een stationwagen?

Als je een stationcar wilt huren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Natuurlijk heb je, net als bij het huren van andere auto’s, rijbewijs B nodig om hem te mogen huren en besturen. Het kan zijn dat er een minimumleeftijd verbonden is aan het huren van een stationwagon en/of dat er een x aantal jaren rijervaring wordt gevraagd voordat je de auto mag besturen. Denk ook altijd aan extra bijkomende kosten die wellicht niet in de getoonde huurprijs zijn inbegrepen, zoals extra prijs per km en verplichte verzekeringen.

Vrij aantal kilometers bij het huren van een stationwagon

Houd er rekening mee dat er vaak een aantal vrije kilometers gehanteerd wordt, vaak 100 of 150 km per dag. Rijd je meer dan dit aantal kilometers, dan betaal je een (klein) bedrag per extra gereden kilometer. Enkele verhuurders verhuren stationwagens die helemaal kilometervrij zijn. Handig als je met de gehuurde wagen op vakantie gaat. Soms kan het zijn dat je meer moet betalen als je met meerdere bestuurders in de stationwagon gaat rijden. Dit is niet altijd het geval.

Het eigen risico wel of niet verlagen?

Bij het huren van een stationwagen geldt er altijd een standaard eigen risico. Dit is een bepaald bedrag dat je maximaal moet betalen als er schade is aan de auto, of wanneer hij wordt gestolen. In veel gevallen kun je dit eigen risico verlagen. Als je het eigen risico hebt verlaagd, hoef je maar een bepaald lager bedrag te betalen, ook al zijn de kosten voor de schade eigenlijk veel hoger. Let op: het kan zijn dat het eigen risico juist hoger wordt, bijvoorbeeld wanneer je nog niet zo lang in het bezit bent van een rijbewijs en/of je onder een bepaalde leeftijdscategorie valt. Informeer je goed over de huurvoorwaarden van het verhuurbedrijf naar keuze. Huur verstandig, huur via Huren.nl.

Kenmerken en varianten

  • Rijbewijs B
  • Versnelling handgeschakeld of automaat
  • Aantal deuren 5 deuren
  • Aantal zitplaatsen variërend tot 7 zitplaatsen
  • Bagageruimte ongeveer 2 grote en 3 kleine koffers
  • Brandstof benzine of diesel