Rolstoelbus huren

7 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 87,- tot € 188,- en hangt af van de grootte.

Top 7 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Aantal zitplaatsen maximaal 9 (inclusief bestuurder)
Aantal rolstoelplaatsen maximaal 6 rolstoelen
Versnelling handgeschakeld of automaat
Brandstof diesel
Rijbewijs B

Recente huuraanvragen

Rolstoelbus in Hilversum

voor 8 uur bij Kuperus Autoverhuur

03-06-2024

Rolstoelbus in Hilversum

voor 1 dag en 23 uur bij Kuperus Autoverhuur

23-05-2024
Met meerdere rolstoelgebruikers op pad? Huur een rolstoelbus

Het huren van een rolstoelbus is een comfortabele en praktische oplossing voor als je met een groep met meerdere rolstoelgebruikers op pad gaat. Ga je op excursie met ouderen in een rolstoel? Schooluitje met kinderen in rolstoelen? Het huren van een rolstoelbus komt dan goed uit. Er zijn veel verschillende verhuurbedrijven waar je rolstoelbussen kunt huren. Huren.nl heeft de verhuurbedrijven waar je een rolstoelbus kunt huren bij elkaar gebracht in één handig overzicht. 

Handige informatie over het huren van aangepast vervoer

Als je een (korte) vakantie plant met meerdere mensen die rolstoelgebruikers zijn is het handig een rolstoelbus te huren. Ook als je een dagje uit organiseert voor een groep lichamelijk beperkten die in een (elektrische) rolstoel zitten, is het huren van een rolstoelbus een uitkomst. Ga je maar één rolstoelgebruiker vervoeren, wellicht is een rolstoelauto huren dan een betere optie.

Verschillende soorten rolstoelbussen en bijkomende extra’s

Het maximum aantal inzittenden wordt verminderd naar mate de bijrijderstoelen worden omgebouwd tot rolstoelplaatsen, met name als het gaat om (een) elektrische rolstoel(en). Bekijk op deze pagina de verhuurbedrijven van aangepast vervoer, en bekijk welk verhuurbedrijf en welk soort rolstoelbusje bij uw eisen en wensen past.

De meest uitgebreide rolstoelbus biedt plaats aan 6 rolstoelplaatsen, een passagier en de chauffeur. De meeste rolstoelbussen hebben de beschikking over een elektrische rolstoellift. Deze zijn eenvoudig in het gebruik en scheelt fysieke inspanning. Je kunt er ook voor kiezen om een rolstoelbus te huren waarbij de rolstoelgebruiker in de auto rijdt via een oprijplateau.

Huurvoorwaarden voor het huren van een rolstoelbus

De rolstoelbussen die je hier op Huren.nl vindt zijn allemaal te huren en besturen met rijbewijs B, een enkele keer verhuurt een verhuurbedrijf alleen rolstoelbussen in combinatie met chauffeur. Het kan ook voorkomen dat de huurder van de wagen minimaal 1 jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Andere verhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 21 of zelfs 25 jaar. Vaak huur je een rolstoelbus met een bepaald aantal vrije kilometers, vaak 100 of 150 kilometer per dag. Kom je hierboven dan betaal je een bedrag per extra gereden kilometer. Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is wat het verhuurbedrijf rekent als huurdag. Is een huurdag van openingstijd tot sluitingstijd van het verhuurbedrijf of is een huurdag 24 uur bijvoorbeeld van 09:00 tot 09:00 de volgende dag.

Gerelateerde categorieën