Rolstoel touringcar huren

Top 7 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Kenmerken en varianten

Aantal zitplaatsen variërend van 19 tot 89 personen
Rolstoelplaatsen variërend tot 14 personen
Mindervaliden mee in de bus? Huur een rolstoeltouringcar!

Zoek je vervoer voor een grotere groep mensen, waarvan één of meerdere personen gebonden zijn aan een rolstoel? Huur dan een rolstoeltouringcar. Deze bus biedt plek aan mensen met een rolstoel en mensen zonder een rolstoel. Met een lift worden mensen in een rolstoel de bus in en uit geholpen en eenmaal in de bus worden ze gezekerd zodat de bus veilig de weg op kan. Een rolstoeltouringbus is ideaal voor uitjes met het bedrijf, een vereniging of gewoon met een vriendengroep. Wil je wel een touringcar of bus huren, maar weet je nog niet welke? Kijk dan even naar de overige bussen. Op deze pagina vind je de verhuurbedrijven van rolstoeltouringcars in de door jou gekozen omgeving.

Belangrijke verhuurinformatie

Touringcars waar ook rolstoelgebruikers in kunnen, zijn vaak erg flexibel in te richten. Zo is de touringcar bijvoorbeeld aan te passen aan het aantal mindervaliden dat meegaat. Meestal kunnen er maximaal 10 rolstoelgebruikers in de bus. Hou dan wel rekening met een stuk minder zitplaatsen. Een rolstoel neemt namelijk meerdere zitplaatsen in beslag. Een rolstoeltouringcar huur je een inclusief chauffeur die helpt bij het in- en uitstappen. Naast een lift beschikken de meeste bussen over een toilet, airconditioning, dvd- en audioapparatuur, comfortabele stoelen en soms is er zelfs een mogelijkheid om een drankje te serveren. Wil je de rolstoeltouringcar huren inclusief catering? Let hier dan op tijdens het vergelijken van de verhuurbedrijven.

Veiligheid voorop!

De uitrusting van rolstoeltouringcars is niet altijd hetzelfde en hangt van het het merk en de variant die je huurt. Zo zijn sommige touringcars voorzien van aansluitingen voor elektrische (medische) apparatuur en bijvoorbeeld extra bagageruimte. Dit laatste is handig voor het veilig opbergen van bagage en rolstoelen. Overigens voldoen alle rolstoeltouringcars aan de wettelijke veiligheidseisen.