Vind jouw beste huurdeal

Revers microfoon huren

Vergelijk 6 verhuurbedrijven

PSPA Woerden logo

Voor de technische ondersteuning van elk evenement

Woerden
v.a. 42,-

Beamer Verhuur Amsterdam logo

De beste en de goedkoopste!

Amsterdam
v.a. 25,-

AllInPartyVerhuur.nl logo

Kwaliteit & Service, Huren zonder Zorgen!

Moordrecht
v.a. 67,-

Aural sound & lighting logo

Persoonlijke aandacht voor ieder evenement & feest

Nijmegen
v.a. 20,-

Licht en geluid zeeland logo

Een verhuurpartner die met u meedenkt!

Middelburg
v.a. 35,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Soepele gesprekken met een reversmicrofoon

Een reversmicrofoon, ook bekend als lavalier- of dasspeldmicrofoon, is een klein microfoontje dat op je revers of das gespeld kan worden. Perfect voor bijvoorbeeld het geven van interviews en presentaties, maar ook geschikt voor theatervoorstellingen en optredens. Doordat de reversmicrofoon zo klein is, valt deze niet op. Tijdens een interview betekent dit dat je geen microfoon hoeft vast te houden en dat gesprekken soepeler verlopen. In de theaterzaal houdt dit in dat je publiek het microfoontje nauwelijks zal opmerken en je vrij bent om te gebaren met je handen. Vind je het niet erg om een microfoonvast te houden, maar wil je geen last hebben van snoeren? Misschien is een draadloze microfoon dan iets voor jou. Op deze pagina vind je de verhuurbedrijven van reversmicrofoons in de door jou gewenste omgeving.

Hoe werkt de reversmicrofoon?

De reversmicrofoon is verbonden met een zendertje door middel van een klein kabeltje. Dit kabeltje kan onder je kleding doorlopen en de zender kun je bijvoorbeeld in je broekzak dragen. Het zendertje communiceert draadloos met de ontvanger, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Beweeg je erg veel en is het niet mogelijk of niet handig om het zendertje in je broekzak te dragen? In dat geval kun je bij veel verhuurbedrijven een beltpack (bodypack) huren. In deze comfortabel zittende, vaak huidkleurige, band om je buik zit een vakje waar de zender inpast. Zo kun je vrijuit bewegen, zonder de zender te verliezen.

Handige tips

Over de sterkte en de afstemming van de microfoon kun je je het beste laten adviseren door het verhuurbedrijf. Dit is namelijk afhankelijk van de grootte van de zaal, je eigen bereik en het type microfoon. De reversmicrofoon wordt vaak samen met een zender en ontvanger gehuurd, maar sommige verhuurders verhuren het microfoontje ook los. Vraag het verhuurbedrijf ook of de batterijen van de zenders bij de huur inbegrepen zijn. Tip: Wil je goed verstaanbaar zijn, maar zijn er geen speakers aanwezig op jouw locatie? Vergeet dan niet om deze te huren!