Verhuur van speakers, goed om te weten:

Ben jij op Huren.nl belandt omdat je graag een of meerdere speakers wil huren? Lees dan hieronder meer over het huren van luidsprekers en handige tips en weetjes over verschillende speakers. Als je een speaker gaat huren, bedenk dan of je genoeg hebt aan een of twee speakers, of dat je misschien wel een speakerset wil huren. De handigste indicator om te bekijken hoe groot en sterk de luidspreker moet zijn die je gaat huren is er eentje die veel verhuurbedrijven ook hanteren: het aantal personen dat je verwacht op jouw evenement. Met de ene luidspreker of speakerset bereik je bijvoorbeeld maar een groep van honderd man. Wil je een wat groter publiek bereiken, dan zou je grotere en sterkere luidsprekers moeten huren. Huur bij de speakers ook een mengpaneel of mixer. Hiermee kun je de speakers op elkaar afstellen en wordt alles op één punt aangesloten, zodat je vanaf het mengpaneel het geluid kunt regelen.

Verschillende soorten luidsprekers die je kunt huren:

Zoals hierboven vermeld is het handig om het aantal luidsprekers dat je huurt af te stellen aan de hoeveelheid mensen die je verwacht op jouw evenement. Je kunt ook kiezen voor een bepaalde kwaliteit van de speakers, afhankelijk van waarvoor je de luidsprekers huurt. Wat een beduidend verschil kan zijn in het verschil van luidsprekers dat je huurt, is of het geluid dient als achtergrondmuziek, of voor zaalvullende avondmuziek zoals bij een bandje of DJ. Bij achtergrondmuziek kun je bijvoorbeeld heel veel kleine speakers huren en plaatsen op statieven verspreid door de ruimte. Over statieven gesproken, het kan handig zijn om een speakerstatief te huren, niet alleen omdat de speaker er dan netjes bij staat, maar ook omdat de trillingen die de box maakt geremd worden door het statief. Als je een podium hebt waar het geluid van vandaan komt, huur dan eventueel een of meerdere line arrays. Dit zijn rijtjes van speakers die onder elkaar hangen om een goed verspreid geluid te geven. Als je luidsprekers nodig hebt op een terrein waar geen directe stroomtoevoer is, huur dan een of meerdere accuspeakers. Let in dit geval wel goed op het aantal uur van de accu, de oplaadtijd en of je eventueel een extra accu kunt huren.

Hoe werkt het huren van luidsprekers via Huren.nl:

Op Huren.nl vind je alle verhuurbedrijven die luidsprekers verhuren en andere handige benodigdheden die bij geluid komen kijken. Je kunt via Huren.nl eenvoudig de verhuurbedrijven bekijken en vergelijken. Heb je meteen een luidspreker nodig? Vind dan eenvoudig het verhuurbedrijf van luidsprekers dat het dichtst bij jou in de buurt zit. Huren.nl is van mening dat vergelijken besparen is, en huren is natuurlijk sowieso veel voordeliger dan kopen.