Mobiele opslagbox huren

Zeer handige manier van opslag door middel van een haal en breng service

De mobiele opslagbox: de nieuwe manier van opslaan

Er zijn verspreid door Nederland veel verschillende opslagruimtes waar je je inboedel tijdelijk kan opslaan. Je moet dan wel vaak een aanhanger of verhuisbus huren om je spullen te brengen en weer op te halen. Wist je dat er ook zoiets bestaat als een mobiele opslagbox? Als je een mobiele opslagbox huurt bezorgt de verhuurder de box bij jou voor de deur. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de box in te laden. Na het inladen rijdt het verhuurbedrijf naar de opslagruimte. .. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

De voordelen van een mobiele opslagbox?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je huisraad van A naar B te verplaatsen. Het is soms makkelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken, maar meestal is het beter om dit uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Er is echter ook een middenweg mogelijk: gebruik maken van mobiele opslagruimte. Als je een mobiele opslagbox huurt, plaats het verhuurbedrijf de box op de locatie die u opgeeft. Vervolgens laad je de goederen in de mobiele opslag en op de afgesproken tijd haalt de verhuurder de box weer op. De box wordt daarna vorst- en vochtvrij opgeslagen. Je hebt zelf dus geen verhuisbus nodig. Een groot voordeel is, naast dat het bijzonder gemakkelijk is, dat het een stuk veiliger is. Je hoeft de spullen namelijk maar één keer in en uit te laden. Kans op beschadiging is hierdoor een stuk kleiner. Doordat de mobiele opslagbox zeer efficiënt wordt opgeslagen is het ook nog eens een voordelige keuze ten opzichte van een traditionele opslagruimte.

Hoe werkt het huren van een mobiele opslagbox

Wanneer de huurperiode voorbij is, wordt de mobiele opslagruimte weer netjes voor de deur afgeleverd en mag je de spullen zelf uitladen. Handig toch? De opslagboxen hebben meestal een vaste grootte. Sommige verhuurbedrijf hebben één maat opslagbox, bijvoorbeeld 8m3, wat genoeg kan zijn voor een 1-2 persoonswoning. Als je meer opslag nodig hebt, dan kan het verhuurbedrijf meerdere opslagboxen in één keer bezorgen en weer halen. Andere verhuurders hebben verschillende maten, bijvoorbeeld een mobiele opslagcontainer van 10m3, of een kleinere opslagbox van 6m3.

Een ander groot voordeel is dat de mobiele units beter gebruikmaakt van de beschikbare ruimte. Standaard opslagruimte zijn altijd 2,5 tot 3 meter hoog. Echter is het voor de meeste mensen (en spullen) niet mogelijk om hoger dan twee meter te stappelen. Hierdoor wordt de overige ruimte van het bovenste gedeelte vaak onbenut. In plaats van 12m3 heb je nu genoeg aan een ruimte van 10m3. Dit scheelt uiteraard in de kosten. Zorg dat alles klaarstaat voordat de mobiele opslag voor de deur staat: de inpaktijd is meestal niet heel lang en er is soms een maximum aan verbonden; als je langer de tijd wil kan het zijn dat je wat moet bijbetalen. Wil je tijdens de huurperiode in de mobiele opslagbox? Dat kan, maar in de meeste gevallen moet je dan wel ruim van te voren aangeven. In sommige gevallen zitten hier kosten aan verbonden. Let hier even op voordat je gaat huren; zo kom je niet voor verassingen te staan.

Kenmerken en varianten van Mobiele opslagbox

Inhoud box variërend van 5 tot 40 m3