Bedrijfswagen of verhuiswagen huren

Goederen of inboedel vervoeren met de juiste wagen

Als je een bedrijfswagen of een verhuiswagen gaat huren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen en het laadgewicht van de wagen, maar ook aan het eigen risico, de borgsom en eventuele verzekeringen. Dit soort zaken verschillen per verhuurder en het is daarom raadzaam om de verhuurbedrijven goed met elkaar te vergelijken om zo een passende wagen te vinden. Of je nou op zoek bent naar een bestelbus, een verhuiswagen of een bedrijfswagen met dubbele cabine, het juiste verhuurbedrijf vind je via Huren.nl. Voor het rijden in een bedrijfs- of verhuiswagen heb je rijbewijs B of B+C nodig, afhankelijk van de grootte van de wagen. Wil je weten welke minimum leeftijd gehanteerd wordt en hoeveel jaar je in het bezit moet zijn van een rijbewijs? Kijk dan op de websites van de verhuurbedrijven. Lees meer

Eigen risico, verzekeringen & borg

Tijdens het vergelijken van verhuurbedrijven zul je waarschijnlijk als eerste letten op de prijzen die verhuurders hanteren. Check altijd of deze prijzen in- of exclusief btw zijn en let ook op het aantal gratis kilometers (km vrij) dat je met de wagen kunt rijden. Vaak is dit 100 kilometer. Overschrijd je dit aantal, dan betaal je een prijs per extra gereden kilometer. Ben je van plan om een grote afstand af te leggen? Dan wil je natuurlijk dat de prijs per extra gereden kilometer zo laag mogelijk is. Naast de huurprijzen kun je ook letten op het eigen risico dat gehanteerd wordt en de mogelijkheid om deze te verlagen. Doemdenken is niet nodig, maar je rijdt niet iedere dag in een grote bus of wagen en een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor het verlagen van je eigen risico betaal je relatief gezien een klein bedrag, maar bij schade kan dit je behoorlijk veel geld schelen. Het eigen risico is soms leeftijdsgebonden en kan bovendien verschillen voor zakelijk/particulier verhuur. Let op! Informeer wel even bij het verhuurbedrijf naar eventuele schade die in dit verhaal niet meegenomen wordt. Het kan namelijk zijn dat je bij bovenhoofdse schade, bijvoorbeeld doordat je onder een te lage tunnel doorrijdt, je volledige eigen risico of zelfs meer moet betalen, ondanks dat je je eigen risico verlaagd hebt. Ook betreft verzekeringen kun je je het beste laten informeren door het verhuurbedrijf. Auto’s zijn vaak WA/Casco verzekerd, maar sommige verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om overige verzekeringen af te sluiten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een extra inzittenden verzekering. Ten slotte verschilt ook de borgsom en de betalingswijze (pin, contant, creditcard) per verhuurbedrijf.

Tips: Zo rij je in een bestelbus of verhuiswagen!

Nadat je de wagen afgehaald hebt en eventueel foto’s hebt gemaakt om bestaande schade vast te stellen, is het tijd om daadwerkelijk te gaan rijden. Laat je goed informeren over de afmetingen en de werking van de wagen (bijvoorbeeld over een eventuele laadklep). Ook is het raadzaam om je tijdens het achteruitrijden te laten helpen door iemand die je aanwijzingen geeft van buiten de auto. Hou ten slotte rekening met een langere remweg en de dode hoek. Succes!