Luchtgekoelde airco huren

3 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 60,- tot € 60,- en hangt af van de luchtverplaatsing (m³/uur) en het vermogen.

Top 3 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Luchtverplaatsing variërend van 50 tot 9.600 m3/uur
Aandrijving 230 of 400 V
Vermogen variërend van 850 tot 4.200 W
Direct schone en frisse lucht? Huur een luchtgekoelde airco

Als je een ruimte wilt verkoelen waar veel computers staan, zoals een kantoor, dan is het huren van een luchtgekoeld airconditioningsysteem ideaal. Deze airco is namelijk niet alleen geschikt voor het verkoelen van een ruimte, maar is ook gemaakt om warmtegevoelige apparatuur te koelen. Een groot voordeel van het huren van een luchtgekoelde airco, is dat deze verrijdbaar is. Op deze pagina staan de verschillende verhuurbedrijven van luchtgekoelde airco’s geselecteerd.

Het alternatief op een luchtgekoelde airco is de watergekoelde airco. Dit aircosysteem sluit je aan op water en is dus minder mobiel en makkelijk te verplaatsen als de luchtgekoelde airco. De lucht wordt namelijk eenvoudig afgevoerd naar buiten. Dit gaat via een dikke slang die je bijvoorbeeld door een kiepraam of kattenluikje (thuis) naar buiten kunt leiden.

Huur het juiste airconditioningsysteem voor jouw ruimte

Houd er rekening mee dat de luchtgekoelde airco’s erg kunnen verschillen qua vermogen (van 850 tot wel 4.200 Watt). Ook de aandrijving verschilt: de meeste luchtgekoelde airconditioningsystemen kun je gewoon op de netstroom aansluiten, maar er zijn ook airco’s die op krachtstroom aangesloten moeten worden. Kies een airco met een hoge luchtverplaatsing (tot wel 9.600 m3/uur) voor grote ruimtes met veel apparatuur, of huur een luchtgekoelde airco met een lage luchtverplaatsing (50 m3 per uur) voor een huiskamer of klein kantoor.

Handige informatie over een airconditioning huren

Wist je dat je de luchtafvoer van luchtgekoelde airco’s ook kunt regelen via het plafond? In dit geval is het wel een noodzaak om een verlaagd plafond te hebben (of creëren) met afzuiging. Een luchtgekoeld airconditioningapparaat wordt vaak uitgerust met thermostaat, en controle van temperatuur en ventilatie. Zo kun je de airco eenvoudig handmatig instellen. Luchtgekoelde airco’s hebben vaak een groot bereik en kunnen grote ruimtes als conferentiezalen voorzien van een prettig luchtklimaat.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een luchtgekoelde airco huren?
Bij vrijwel alle verhuurders kun je een luchtgekoelde airco online reserveren. In enkele gevallen kun je de luchtgekoelde airconditioning ook telefonisch reserveren. Kies de luchtgekoelde airco die jou het beste voorziet in behoefte en geef aan wanneer je de airco wilt ophalen. Bezorging is bij de meeste verhuurders mogelijk. Het kan zijn dat de verhuurder hier bezorgkosten voor rekent. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met de verhuurder. Een airco huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Wordt er een minimale of maximale huurperiode gehanteerd bij airco verhuur?
De meeste verhuurders hanteren een minimale huurperiode, deze bedraagt voor luchtgekoelde airco's in de meeste gevallen een dag. Vrijwel geen verhuurders hanteren een maximale huurperiode, echter zijn er enkele verhuurders die afwijken van de minimale en maximale huurperiode. Wij adviseren je daarom om een kijkje te nemen op de pagina van de verhuurder om zo de minimale en maximale huurperiode te zien. Mocht het niet vermeld zijn op de website, dan kun je ook telefonisch contact opnemen met de verhuurder.
Dien ik borg te betalen bij het huren van airco?
Of je borg dient te betalen hangt af van de verhuurder. Wanneer je borg dient te betalen, dan varieert deze vaak tussen de €100,- en €300,-. Een groot deel van de verhuurders rekenen geen borg. Echter, adviseren we je om altijd even de algemene voorwaarden te controleren. Zo wordt je niet verrast wanneer je borg moet betalen. Bekijk de voorwaarden op de website van de verhuurder.
Hoe lang van tevoren moet ik een airco huren?
Hoe lang van tevoren je de luchtgekoelde airconditioning moet reserveren hangt af van de verhuurder en het seizoen. We raden je aan om de luchtgekoelde airco zo ver mogelijk van tevoren te reserveren. Enkele verhuurders hebben een groot aanbod aan luchtgekoelde airco's, hierdoor hebben de verhuurders vrijwel altijd een luchtgekoelde airco beschikbaar. Echter is airco verhuur zeer populair in de zomermaanden. Reserveer op tijd en vergroot de kans dat jij de airco succesvol in je bezit hebt op de door jou gekozen dag. Heb je de luchtgekoelde airco vandaag nog nodig? Dan raden we je aan om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder om de mogelijkheden te bespreken.
Hoe betaal ik voor mijn huurperiode?
Wanneer je online reserveert, dan heb je in de meeste gevallen de mogelijkheid om direct met iDeal te betalen. Bij enkele verhuurders betaal je na de huurperiode met Afterpay of op factuurbasis. Bekijk de mogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder of overleg telefonisch over de mogelijkheden.
Welke luchtgekoelde airco heb ik nodig?
Luchtgekoelde airco's kunnen erg verschillen qua vermogen. Het vermogen varieert tussen de 850 tot soms wel 4200 watt. Ook de aandrijving verschilt per luchtgekoelde airco: de meeste airco's kun je gewoon op de netstroom aansluiten, er zijn ook airco's die op krachtstroom aangesloten moeten worden. Vaak staat er bij het airco systeem vermeld tot hoeveel vierkante meter de airco geschikt is. Kies voor een aircosysteem met een hoge luchtverplaatsing voor grote ruimtes, of huur een airco met een lage luchtverplaatsing voor bijvoorbeeld een slaapkamer of klein kantoor. Mobiele airco's worden voornamelijk voor slaapkamers en kantoor ruimtes gehuurd. Het is dan ook prettig dat de airco niet teveel lawaai maakt. De airco's zijn tegenwoordig vrij stil, toch kan het handig zijn om naar het maximaal aantal decibel te kijken. Een stille airco heeft een decibel van 45 tot 60 decibel.
Kan ik een luchtgekoelde airco huren op zaterdag of zondag?
Of het mogelijk is om de luchtgekoelde airconditioning in het weekend te laten leveren hang af van het verhuurbedrijf waar je de airco huurt. Veel verhuurders leveren de luchtgekoelde airco ook op zaterdag. Informeer bij de verhuurder of dit ook werkelijk mogelijk is. Heb je een luchtgekoelde airco nodig op zondag? Dan kan je de luchtgekoelde airco het beste laten leveren op vrijdag of zaterdag.

Levering

Kan ik de airco laten bezorgen?
Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de mobiele airconditioning op locatie te laten bezorgen. Enkele verhuurders leveren de luchtgekoelde airco alleen in een bepaalde regio of tot een bepaalde afstand. Er zijn ook verhuurders die de luchtgekoelde airco leveren tegen een prijs per kilometer. Voordat je een airco gaat huren willen we je adviseren om naar de bezorgkosten te kijken, zo voorkom je eventuele onverwachte bijkomende kosten. Bekijk alle airco verhuur bij jou in de buurt en bekijk de mogelijkheden.
Wordt de luchtgekoelde airco voor mij geïnstalleerd?
Tijdens de levering van de luchtgekoelde mobiele airco kun je meer verwachten dan alleen de overdracht. In de meeste gevallen kijkt de verhuurder naar een geschikte plek voor de airco. De verhuurder installeert de airco en zorgt ervoor dat alles werkt. Na de installatie geeft de verhuurder vaak een korte instructie over de luchtgekoelde airco. Bekijk de bedrijven met een airco te huur en vind de beste deal!
Krijg ik een instructie bij de levering?
Bij de meeste luchtgekoelde airco verhuur krijg je een korte instructie over de airco. In veel gevallen wordt er ook netjes een handleiding meegeleverd die jou wegwijs maakt in het gebruik van de airco. Heb je tijdens het gebruik nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met het verhuurbedrijf, het verhuurbedrijf helpt je graag verder.
Hoe werkt een luchtgekoelde airco?
Luchtgekoelde airconditioners leveren een aangename koele lucht in de ruimte waar je de airco hebt opgesteld. Het aircosysteem werkt de warme lucht met gebruik van de flexibele luchtslangen naar buiten. Een deel van de warme lucht wordt omgezet in de warmtewisselaar. In de warmtewisselaar stroom koelmiddel, het koelmiddel zet de warme lucht om in koude lucht. De luchtslang werkt nare luchtjes naar buiten en zorgt voor een goed zuurstofgehalte.
Is een luchtgekoelde airconditioning makkelijk te verplaatsen?
Na installatie heb je de mogelijkheid om de airco te verplaatsen. Echter kijkt de verhuurder bij de levering naar de meest geschikte plek om de luchtgekoelde airco te installeren. Zo hoef je de airconditioning zelf niet te verplaatsen om een betere plek te vinden. Je plaatst een mobiele airco altijd op een plek waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan, bijvoorbeeld bij een raam of deur. Let er op dat de kier niet te groot is, dat belemmert namelijk de werking van de airco. Een schuif- of kantelraam is het meest geschikt. Wil je de airco verplaatsen? Let er dan op dat je de airco recht houd. Zo voorkom je dat het koelmiddel bij plekken komt waar het niet hoort.

Gebruik

Hoe werkt een luchtgekoelde airco?
Luchtgekoelde airconditioners leveren een aangename koele lucht in de ruimte waar je de airco hebt opgesteld. Het aircosysteem werkt de warme lucht met gebruik van de flexibele luchtslangen naar buiten. Een deel van de warme lucht wordt omgezet in de warmtewisselaar. In de warmtewisselaar stroom koelmiddel, het koelmiddel zet de warme lucht om in koude lucht. De luchtslang werkt nare luchtjes naar buiten en zorgt voor een goed zuurstofgehalte.
Is een luchtgekoelde airconditioning makkelijk te verplaatsen?
Na installatie heb je de mogelijkheid om de airco te verplaatsen. Echter kijkt de verhuurder bij de levering naar de meest geschikte plek om de luchtgekoelde airco te installeren. Zo hoef je de airconditioning zelf niet te verplaatsen om een betere plek te vinden. Je plaatst een mobiele airco altijd op een plek waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan, bijvoorbeeld bij een raam of deur. Let er op dat de kier niet te groot is, dat belemmert namelijk de werking van de airco. Een schuif- of kantelraam is het meest geschikt. Wil je de airco verplaatsen? Let er dan op dat je de airco recht houd. Zo voorkom je dat het koelmiddel bij plekken komt waar het niet hoort.