Airco splitunit huren

Top 2 verhuurbedrijven

Kenmerken en varianten

Koelcapaciteit variërend van 4.5 tot 7 KW
Luchtverplaatsing variërend van 560 tot 1.500 m3/uur
Aansluiting 230 V
De splitunit airconditioning: een goed werkend systeem om te huren

Als je een airconditioningsysteem wilt huren dat het meest in de buurt komt van een vast systeem, dan is het verstandig om een airco splitunit te huren. Dit splitsysteem houdt in dat je twee airconditioningunits huurt, die verbonden zijn met een slang waardoor het koelmiddel door kan stromen. De buitenunit moet buiten opgehangen worden, en doet het zware werk: deze unit zuigt schone lucht van buiten aan doormiddel van een ventilator. De binnenunit verspreid verse, gekoelde lucht door de ruimte.

Het huren van een airconditioning met splitsysteem is ideaal voor binnenshuis of in kantoor. Een nadeel van de splitunit airco is dat deze maar voor één ruimte geschikt is, en na installatie niet makkelijk te verplaatsen.

Hoe sterk moet de airconditioning met splitsysteem zijn die je huurt?

Er zijn splitunit airco’s te huur in verschillende groottes en sterktes. Twee aspecten die handig zijn om in de gaten te houden bij het vergelijken van verschillende splitsystemen zijn de koelcapaciteit en de luchtverplaatsing. De koelcapaciteit kan variëren van 4,5 tot 7 kW, en de luchtverplaatsing ligt tussen de 550 - 1.500 m3 per uur. Je kunt zelf eenvoudig uitrekenen hoe sterk de koelcapaciteit moet zijn van de airco splitunit die je gaat huren. De vuistregel is: er is 30-40 Watt nodig voor 1 vierkante meter. Of je 30 of 40 Watt moet rekenen per m2 hangt af van factoren als:

  • Is de ruimte op de begane grond of op de bovenste verdieping?
  • Zijn er veel ramen; enkel of dubbelglas?
  • Staan er veel elektrische apparaten die warm worden in de ruimte?
  • Schijnt de zon veel naar binnen?
  • Hoeveel mensen zijn er gemiddeld in de ruimte?

Hoe meer factoren er zijn die ervoor zorgen dat de ruimte warmer wordt, hoe hoger het aantal Watt per m2 moet zijn. Vind op Huren.nl de verhuurbedrijven van de airco’s met splitunits. Vergelijk en huur slim via Huren.nl!