Vind jouw beste huurdeal

Heftruck huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Themmen Heftrucks en Hoogwerkers logo

Themmen Heftrucks is de Linde verhuur specialist

Leeuwarden
v.a. 91,-

Smits aanhangwagens logo

Wij hebben bijna iedere passende aanhangwagen

Kapel-Avezaath
v.a. 91,-

Stammis Verhuur logo

Huren is goedkoper dan U denkt!!!

Heerhugowaard
v.a. 139,-

BPM Verhuur logo

Lage prijs met een top service!

Hooge Mierde
v.a. 97,-

Luuk Verhoeven Machineverhuur logo

zeer flexibel & scherp geprijst

Budel
v.a. 36,-

Heffiq logo

Specialist in zakelijk heftruck verhuur

Landelijke levering
v.a. 46,-

De Nood Groep B.V. logo

Maak van de Nood een deugd!

's-Gravenpolder
v.a. 61,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Het perfecte werkpaard voor de buitenklus

De diesel en LPG heftruck zijn twee van de meest verhuurde heftrucks. Het grote voordeel van een heftruck op diesel of LPG is dat hij erg krachtig is en daarnaast zeer eenvoudig is bij te tanken. De functie zit ‘m al in de naam: het heffen van objecten. Met name pallets zijn ideaal om gelift te worden met een heftruck. Als er veel werk verricht moet worden en je hebt niet genoeg heftrucks tot je beschikking, dan is het huren van een vorkheftruck een efficiënt en goedkoop alternatief voor kopen. 

Welke soorten heftrucks kun je huren?

Er zijn verschillende heftrucks die je kunt huren bij verschillende verhuurbedrijven bij jou in de buurt. Allereerst is er het verschil tussen een heftruck met elektrisch aangedreven motor en de heftruck met verbrandingsmotor. In deze laatste categorie kun je ook nog kiezen voor heftrucks die op diesel rijden en heftrucks die op gas (LPG) rijden.

Omdat de dieselheftruck schadelijke uitlaatgassen uitstoot is het wettelijk verboden om met de heftruck in (half) gesloten ruimte te werken. In dit geval is een LPG-heftruck een betere keuze. De LPG heftruck kan gezien als worden als goede middenweg tussen de elektrische en de diesel heftruck. Een LPG heftruck mag namelijk wel binnenshuis rijden. Een heftruck op LPG dient voorzien te zijn van een drieweg katalysator, waarmee uitlaatgassen worden gezuiverd. Op deze manier kan de machine in afgesloten ruimten werken.

Waaraan moet je denken als je een heftruck huurt?

Voor het besturen van een heftruck heb je doorgaans een certificaat nodig. Welk certificaat dit is, en hoe je deze krijgt, hangt af van het type heftruck die je gaat besturen en/of huren. Voor een grotere, zwaardere heftruck heb je een andere certificering nodig dan voor een kleine heftruck die minder zwaar werk kan verzetten. Als je een heftruck huurt en je regelt zelf het transport, houd dan rekening met gepast vervoer, zoals het huren van een machinetransporter.

Weet je wat voor werk er gedaan moet worden, en zoek je een geschikte vorkheftruck die je kunt huren? Neem dan een aantal verschillende aspecten mee in je overweging, en je weet zeker dat je de juiste vorklift voor de juiste klus huurt. Denk bijvoorbeeld aan het hefvermogen van de heftruck, hoeveel kan de heftruck tillen? Dit kan verschillen tussen de 1.500 kilo tot meer dan 25.000 kilo. Houd ook rekening met de maximale hefhoogtes van de vorkheftruck die je wilt gaan huren, deze varieert van 3 tot 7 meter. Als laatste is het altijd belangrijk om goed te checken of het verhuurbedrijf, en de heftruck die verhuurd wordt gekeurd is. Veiligheid gaat natuurlijk voor alles.

Kenmerken en varianten

  • Hefvermogen variërend tussen 1.500 tot 25.000 kg
  • Maximale werkhoogte variërend tussen 3 tot 7 m
  • Gewicht variërend tussen 1.300 tot 16.9000 kg
  • Brandstof diesel of gas