Rokkostuum huren

6 aanbieders gevonden. De kwaliteit en de uitvoering verschillen per verhuurder, waardoor de prijs varieert van € 35,- tot € 95,-.

Top 6 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open
  • Meest gekozen

Prijs per dag:

Waar en hoe huur je een rokkostuum?

Een rokkostuum kun je huren als je een gelegenheid hebt waar je in White-Tie moet verschijnen. Als er op de uitnodiging van een gala of andere gelegenheid een dresscode vermeldt staat, wordt het van de gasten verwacht dat ze zich hieraan houden. Cravate Blanche is een andere benaming voor White-Tie, en betekend dus ook dat de man in rokkostuum naar het feest gaat. Zo’n rokkostuum kun je huren bij verschillende verhuurbedrijven in ons land. Op Huren.nl kun je snel en gemakkelijk bekijken welke verhuurbedrijven van rokkostuums er zijn, en welke bij jou in de buurt zitten. Je kunt op Huren.nl de verhuurbedrijven eenvoudig met elkaar vergelijken op locatie. Heb je last minute een rokkostuum nodig, kies dan een verhuurbedrijf bij jou in de buurt, zodat je snel langs kunt gaan, je rokkostuum kunt passen, en deze kunt huren. Let bij het vergelijken van verhuurbedrijven op de huurprijs, garanties van schone en frisse levering van kleding, maar ook borg en eventuele boete bij het te laat inleveren. Op deze manier kun je het ideale verhuurbedrijf bij jou in de buurt vinden, en kom je niet achteraf voor verrassingen te staan.

Tips bij het huren van een rokkostuum:

Een rokkostuum bestaat officieel uit een jas met lange panden op de rug, een pantalon, een rokhemd, een gesteven piqué vest, een witte strik/vlinderdas en eventueel zwarte gladde handschoenen. Het is van belang dat je bij het verhuurbedrijf langskomt om te passen, zodat je de ideale combinatie samen kunt huren en je er piekfijn uitziet op je gelegenheid. Gelegenheden waarvoor je een rokkostuum kunt huren zijn gala’s, banketten of bruiloften. Op dit soort gelegenheden hangt het vaak af van de dresscode of je verwacht wordt in rokkostuum of bijvoorbeeld in smoking of pak. Bij promoties aan de universiteit dragen de promovendus en de paranimfen een rokkostuum. Bij de Universiteit van Leiden en de VU in Amsterdam wordt van je verwacht dat je vest zwart is, bij vrijwel alle gelegenheden is het de gewoonte dat het vest wit van kleur is.