Galajurk huren

1 aanbieder gevonden. Een mooie galajurk huren? Vergelijk verhuurders dan op basis van de kwaliteit, het model en de eventuele extra's.

Top 1 verhuurbedrijf

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Een galajurk huren via Huren.nl

Komt het eindexamengala eraan? Ben je lid van een studentenvereniging en heb je binnenkort weer een gala? Heb je een bruiloft, een fancy opening, een concert, opera of bal masqué? Dan zit je bij Huren.nl goed. Hierboven, op deze pagina, hebben we bedrijven met een galajurk te huur verzameld. Gebruik je locatie of de kaart en zie alle verhuurbedrijven bij jou in de buurt. Je kunt de verhuurders vergelijken op prijs, aanbod, beoordelingen en afstand. Klik op een verhuurder en bekijk het aanbod. Een galajurk huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Waar je rekening mee kunt houden bij het huren van een galajurk

De juiste jurk kiezen blijft lastig. Maar wees gerust, voor elke gelegenheid kun je eenvoudig een galajurk huren. Hieronder geven we je graag een overzicht met een aantal belangrijke zaken. De belangrijke zaken kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste feestjurk.

Thema

De galajurk sluit aan bij de white tie dresscode, wat vooral bij formele gelegenheden van toepassing is. De black tie dresscode vraagt zoals gezegd niet om lange jurken, maar om een cocktailjurk. Wil je voorbereid zijn op elk soort dresscode, dan moet je flink wat soorten jurken kopen. Het is dan een stuk voordeliger om de jurken te huren. Vergelijk via Huren.nl makkelijk en snel de verhuurbedrijven waar je een galajurk kunt huren.

Accessoires

Denk ook aan het huren van eventuele accessoires. Wil je ook accessoires bij de jurk huren? Ga dan op zoek naar verhuurders die ook accessoires aanbieden. Extra’s kunnen zijn: lange handschoenen, omslagdoeken, schoenen, handtasjes, hoeden of haarstukjes en sieraden. Wil je in stijl bij een gala of feest arriveren? Dan kun je via Huren.nl verhuurders vergelijken van limousines en speciale auto’s.

Passen

Op Huren.nl kun je per locatie verhuurders bekijken. Dus als je nog helemaal niet weet wat voor een soort, kleur en lengte je avondjurk moet zijn, kun je zelfs nog overwegen om via Huren.nl meerdere verhuurders te contacteren. Veel verhuurders zijn gespecialiseerd in de gelegenheidskleding en kunnen je goed advies geven. Denk hierbij aan wat voor soort jurk jou goed zal staan of wat goed matcht bij de gelegenheid waar je de jurk voor gaat huren. Bij de verhuurders kun je de galajurken passen.

Dit is waarop je de verhuurders kunt vergelijken

Nu je met de bovenstaande tips de juiste galajurk kunt huren, geven we je graag nog een aantal tips omtrent het vergelijken. Met de onderstaande tips hopen we dat je de juiste verhuurder kunt kiezen.

Inclusief of exclusief reiniging

Het verschilt per verhuurder of je de galajurk zelf moet reinigen of niet. Wanneer je de galajurk zelf niet hoeft te reinigen, dan kan het zijn dat de verhuurder hier extra kosten voor rekent. Let op, bij enkele verhuurders is het zelf wassen van de galajurk niet toegestaan. Controleer goed wat de door jou gekozen verhuurder hanteert, zo voorkom je verrassingen en onnodige kosten.

Minimale huurperiode

Bij de vrijwel alle verhuurbedrijven huur je een galajurk per dag, ook als je deze maar één avond nodig hebt. De meeste verhuurders begrijpen dat je de avond van het evenement de jurk niet komt terugbrengen, dus geldt vaak de daghuurprijs voor 24 uur. Wil je de jurk voor een langere tijd huren? Dan kan het zijn dat de verhuurder een lagere dagprijs rekent.

Algemene voorwaarde

Naast zaken zoals de reiniging en huurperiode, raden we je ook aan om even de algemene voorwaarde van de verhuurders te vergelijken. In de algemene voorwaarde vind je namelijk belangrijke punten terug zoals de annuleringsvoorwaarde, de voorwaarde omtrent de borg en de retourneringsvoorwaarde. Bekijk de bedrijven met een galajurk te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Wat zijn de voordelen van het huren van een galajurk?
Als je niet vaak gebruik maakt van een galajurk dan is huren vaak een voordelige en betere keuze dan kopen. Het is met huren eenvoudiger om te variëren in de galajurken die je aantrekt doordat je ze niet allemaal hoeft te kopen. Op Huren.nl kun je eenvoudig verhuurders vinden voor goedkope galajurken voor jouw feest.
Kan ik ook voor een cocktailjurk kiezen?
Afhankelijk van de dresscode van jouw evenement kun je zelf de keuze maken tussen een cocktailjurk en een korte galajurk. Indien de dresscode black tie is kan je zelf kiezen welk soort jurk je aantrekt, een white tie dresscode vraagt echter altijd om een lange galajurk.
Kan ik de benodigde accessoires ook huren?
Afhankelijk van de verhuurder is het ook mogelijk om jouw accessoires direct mee te bestellen, denk hierbij bijvoorbeeld aan tassen, lange handschoenen of haarstukjes. Om te bepalen welke accessoires beschikbaar zijn adviseren we je om te kijken op de website van het verhuurbedrijf.
Welke maat heb ik nodig?
Veel verhuurders beschikken over een fysieke winkel zodat je de avondjurk die je wil huren eenvoudig kunt passen, houd er echter wel rekening mee dat dit in sommige gevallen alleen op afspraak is. Ook is er vaak de mogelijkheid om advies te krijgen over welke avondjurk het beste bij jou past. Controleer bij de verhuurbedrijven wat de mogelijkheden zijn. Wees in ieder geval op tijd met het maken van een pasafspraak wanneer dit mogelijk is.
Moet ik borg betalen?
In de meeste gevallen moet je bij de huur van een galajurk ook een borg betalen, deze borg varieert in de meeste gevallen van €50 tot €100. Je zal deze borg terugkrijgen bij de retournering van de jurk indien er geen schade is. Om te zien hoe hoog de borg is adviseren wij je om te kijken op de website van de verhuurder.

Levering

Kan de galajurk thuisbezorgd worden?
Of de galajurk bij jou thuis kan worden bezorgd hangt af van het verhuurbedrijf. Sommige verhuurbedrijven versturen de galajurken. Er zijn verhuurbedrijven die dit gratis doen wanneer je boven €25,00 besteedt. De verzendkosten en voorwaarden variëren per verhuurbedrijf, wij raden je daarom aan goed de voorwaarden te bekijken van het verhuurbedrijf.
Wanneer moet ik mijn jurk retourneren?
In de meeste gevallen gaan de verhuurders uit van een daghuurprijs voor een periode van 24 uur, op deze manier heb je de tijd om de jurk de volgende dag te retourneren. Bekijk de voorwaarden van het verhuurbedrijf om niet voor verrassingen te komen staan.
Waar kan ik mijn jurk retourneren?
In de meeste gevallen is er een fysieke winkel waar je de jurk kunt retourneren, in sommige gevallen is er ook de mogelijkheid om de galajurk naar een vast adres terug te sturen. Kijk op de website van de verhuurder om te bepalen waar jij jouw jurk moet retourneren.
Moet ik de galajurk laten stomen voor het retourneren?
Of je de galajurk moet laten stomen voor het retourneren hangt af van het verhuurbedrijf. Er zijn namelijk ook verhuurders die de de jurk zelf zullen stomen en reinigen. Mochten zij dit niet doen, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het stomen en reinigen. Controleer daarom goed voordat je de jurk retourneert wat de voorwaarden zijn van het verhuurbedrijf.
Wat als het feest is geannuleerd en ik de galajurk ongebruikt retourneer?
Je hebt altijd kans dat jouw feest of evenement niet door blijkt te gaan. Bij sommige verhuurbedrijven wordt in dat geval een specifiek percentage van de huurkosten retourneert wanneer je de jurk ongebruikt weer terug brengt of stuurt, in sommige gevallen is dit dan in de vorm van een tegoedbon. Niet elk verhuurbedrijf hanteert deze regel dus wij raden je aan om voorafgaand te checken hoe het verhuurbedrijf om gaat met een voorval zoals dit.

Gebruik

Tijdens welke gelegenheden draag ik een galajurk?
Er zijn diverse soorten gelegenheden waar een galajurk nodig voor kan zijn. Een gala, gemaskerd bal of opera kunnen enkele van deze gelegenheden zijn. Het belangrijkste is dat er een white tie of black tie dresscode voor de gelegenheid is opgegeven.
Waarmee moet ik rekening houden bij het dragen van een galajurk?
Draag een galajurk waar de accenten liggen op de delen van je lichaam waar je het meest trots op bent. Zorg er ook voor dat je accessoires bij elkaar passen door bijvoorbeeld één kleur te gebruiken. Zorg daarnaast dat ook je schoenen en overige accessoires zoals tasjes bij de jurk passen. Het is daarnaast belangrijk om te beslissen of je een lange galajurk of een korte galajurk wil dragen.
Hoe kan ik mijn galajurk reinigen?
Afhankelijk van het merk en de stof is het in enkele gevallen mogelijk om jouw galajurk in de wasmachine te doen. In de meeste gevallen is het echter nodig om jouw galajurk te laten reinigen door middel van stoomreiniging.
Er schade gemaakt aan de galajurk, wat nu?
In de meeste gevallen krijg je de betaalde borg niet terug wanneer er schade is gemaakt aan de galajurk. Wij raden je aan om de voorwaarden van het verhuurbedrijf te controleren om te kijken wat de consequenties zijn wanneer je schade hebt gemaakt aan de galajurk. Mocht dit niet duidelijk staan aangegeven, neem dan contact op met het verhuurbedrijf om het probleem voor te leggen.