Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Smoking huren

De prijs varieert van € 28,- tot € 80,- per dag en hangt af van de kwaliteit, het model en de service vanuit de verhuurder.

Vergelijk 5 verhuurbedrijven

 • Verhuur smokings, kinderpakken, Sint-Piet-Kerstman
  Den Bosch v.a. 55,-
  v.a. 55,-
 • Altijd de juiste keus
  Roden v.a. 35,-
  v.a. 35,-
 • FEESTKLEDINGSPECIALIST
  Amsterdam v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • Vandaag besteld = overmorgen in huis
  Udenhout v.a. 45,-
  v.a. 45,-
 • Exclusieve kostuum verhuur v.a. € 39,95!
  Den Dolder v.a. 40,-
  v.a. 40,-

Wanneer huur je een smoking en hoe weet ik of hij past?

De smoking is misschien wel de meest bekende soort gelegenheidskleding voor mannen. Op chique gelegenheden zoals gala’s, feesten, bruiloften zakelijke aangelegenheden, openingen en andere gelegenheden wordt vaak “Black Tie” als dresscode aangehouden. “Black Tie” of “Cravate Noire” is dé dresscode waar de mannen een smoking dragen, en de vrouwen een lange of wat kortere galajurk. Het is natuurlijk wel zo fijn als de black tie smoking goed past. Daarom is het bij veel verhuurbedrijven mogelijk om van te voren te komen passen. Neem contact op met de verhuurder om te informeren of om een afspraak te maken. Enkele verhuurders kunnen de smoking die je huurt zelfs op maat maken. Huur slim, een smoking huren begint bij Huren.nl.

Handige tips voor het huren van een smoking

Een smoking bestaat uit een jas, pantalon, overhemd, vest, vlinderdas, knopen en schoenen. Niet alle verhuurbedrijven verhuren dit volledige pakket in één. Je kunt in de meeste gevallen namelijk ook kiezen voor de huur van slechts de jas, de pantalon, het vest en de vlinderdas, bijvoorbeeld als je zelf al in het bezit bent van een smoking overhemd (met blinde sluiting) en zwarte gladde schoenen. De jas of colbert van de smoking is vaak heel typisch met een zijden revers en meestal in de vorm van een sjaalkraag. Er zijn echter ook smokings die je kunt huren met een matte revers of waarvan zowel de hele jas als pantalon glimmen. De meeste smokings die te huur zijn, zijn zwart van kleur. Ga je een smoking huren, en wil je  eerst rustig de verhuurbedrijven die je hier op Huren.nl ziet met elkaar vergelijken? Denk dan naast de verschillende types jasjes en pantalons ook aan de extra’s zoals schoenen, een pochet, knopen, bretels en een smoking strik. Liever iets anders huren? Kijk dan eens voor een rokkostuum, pak of jacquet!

Waarom een smoking huren?

Een smoking wordt door veel mensen maar incidenteel gebruikt. Voor een goede smoking moet er vaak al flink in de buidel worden getast. Zeker wanneer je de smoking niet vaak zult dragen is een smoking huren financieel een stuk aantrekkelijker dan een smoking kopen. Bovendien past bij elke gelegenheid weer andere kleding. Zo hoort een smoking echt bij de black tie dresscode zoals hierboven uitgelegd, terwijl bij een white tie dresscode een rokkostuum hoort. Wanneer je voorbereid wil zijn op elke dresscode moet je een flinke collectie gelegenheidskleding aanschaffen. Het is dan makkelijker en vooral veel goedkoper om te huren. Bovendien zijn de gehuurde smokings vaak van goede kwaliteit waardoor je goed voor de dag komt. Zou je de smoking kopen zonder daar een groot budget voor over te hebben, dan kom je uit bij een goedkope smoking wat voor speciale gelegenheden toch wat minder geschikt is omdat ze vaak net wat minder netjes zijn afgewerkt. Op Huren.nl vergelijk je eenvoudig de verhuurbedrijven die actief zijn in de kledingverhuur. Op de website van de verhuurders bekijk je makkelijk de galakleding en andere gelegenheidskleding.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Gerelateerde categorieën