Bekijk hier de verhuurbedrijven van gelegenheidskleding

Ben je op zoek naar een verhuurbedrijf waar je gelegenheidskleding kan huren, bijvoorbeeld voor een gala, trouwerij, zakelijk diner of andere gelegenheid, dan ben je op Huren.nl aan het juiste adres. Of je nou op zoek bent naar een rokkostuum voor een gala of een pak voor een zakelijke meeting, op Huren.nl vind je verhuurbedrijven van gelegenheidskleding op een rijtje. Ben je specifiek op zoek naar een pak of jurk in een bepaalde dresscode, dan kan je gedetailleerdere zoekopdrachten geven in het zoekschermpje. Zoek je bijvoorbeeld op cocktailjurk, dan vind je alle verhuurbedrijven die dit soort gelegenheidskleding verhuren. 

Gelegenheidskleding huren? Denk aan de dresscode!

Je kunt gelegenheidskleding huren voor zeer veel verschillende gelegenheden. Bovendien zijn er een aantal dresscodes die voor je bepalen wat voor een soort jurk of type kostuum je aan moet trekken. Afhankelijk van het feest of de gelegenheid kan deze dresscode verschillen. Vaak wordt op de uitnodiging gezet wat de dresscode is, en in sommige gevallen wordt ook vermeld hoe serieus met deze dresscode wordt omgegaan. Als je bijvoorbeeld een gala hebt waar de dresscode Black-Tie is, is het natuurlijk not done om aan te komen in een jurkje tot boven je knieën. In sommige gevallen denkt men dat Black-Tie de meest formele manier van kleden is, maar er is ook nog de White-Tie, waar mannen prachtige rokkostuums dragen. De vrouwen dragen lange avondjurken, eventueel met lange handschoenen. Op de minder formele gelegenheden of dansfeesten komt het vaak voor dat de dresscode Cocktail omschrijft. Dames dragen hier cocktailjurkjes die meestal tot de knie zijn wat lengte betreft. Voor de man is deze dresscode wat vager, in sommige gevallen voldoet een linnen pak zonder stropdas, in andere gevallen wordt van de man verwacht dat hij in Black-Tie komt. Als je twijfelt over de dresscode kun je natuurlijk altijd degene de je uitgenodigd heeft vragen voor opheldering. Vaak staan de verhuurbedrijven waar je je gelegenheidskleding gaat huren ook voor je klaar om je bij te staan welk type gelegenheidskleding en welke maat, kleur en accessoires je het beste staan.

Bekijk deze handige tips eerst, voordat je gelegenheidskleding gaat huren:

Het allerergste wat een vrouw kan overkomen vlak voor een feest of belangrijke (zakelijke) gelegenheid, is dat haar jurk niet goed zit. Zorg er daarom altijd voor, dat als je gelegenheidskleding zoals een gala- of cocktailjurk gaat huren, dat je dit ruim van te voren regelt. Zorg dat je bij een fysieke winkel langs kunt gaan om één of meerdere jurken te passen. Als de verhuurder de jurk naar je toestuurt, Zorg er dan voor dat je ruim van te voren de jurk die je gaat huren in huis hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook voor de heren geldt dit principe uiteraard, niets is zo onflatteus als een te kleine of te grote jacquet, rokkostuum, smoking of pak. Hou bij het huren van gelegenheidskleding rekening met de huurperiode, de prijs en de borg. Dit verschilt per verhuurbedrijf. Let er ook op of er een boete staat op het te laat inleveren van de jurk of het pak. Overweeg, als het verhuurbedrijf van gelegenheidskleding naar jouw keuze een (hoge) boete voor het te laat inleveren hanteert, om van te voren je inleverdag of tijd al iets te versoepelen, zodat je na je feest je niet in het zweet hoeft te haasten om je kleding terug in te leveren, maar gewoon lekker kunt nagenieten van de mooie avond.

Gerelateerde categorieën