Glasdrager huren

5 aanbieders gevonden. Prijzen variëren van € 4,- tot € 62,-, afhankelijk van het maximale draaggewicht en de uitvoering.

Top 5 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Glas verplaatsen? Huur universele glasdragers

Glasdragers maken het gemakkelijk om onhandzame oppervlakken zoals ruiten, glazenwanden en spiegels te dragen en verplaatsen. Met deze vacuüm zuigende glasdragers kun je meestal zelf het vacuüm reguleren. Omdat het handvat goede grip heeft kunnen de meeste voorwerpen comfortabel en moeiteloos gedragen worden. Op deze pagina zijn de verschillende verhuurbedrijven die glazendragers verhuren gesorteerd. 

Gebruik van een gehuurde glasdrager

Met een glasdrager kun je ook andere voorwerpen tillen dan glas. Vrijwel alle voorwerpen met een glad oppervlak zijn te dragen. Glasdragers worden dan ook veel gehuurd tijdens verhuizingen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een ijskast of wasmachine transporteren van de woning naar de verhuiswagen. Ook voor bepaalde luiken in de vloer waar geen hendel aan bevestigd is worden glasdragers gebruikt. Gebruik de glasdrager altijd op een vlak en glad oppervlak. Belangrijk is om van te voren het oppervlak goed schoon te maken en te ontdoen van oneffenheden. Het laatste wat je wilt is dat de glasdrager losraakt omdat deze niet goed kan vacuümzuigen.

Elke zuignap heeft een eigen vacuümhendel waarmee de vacuüm gereguleerd kan worden. Door een hefboomeffect ontstaat de vereiste vacuüm die nodig is om het voorwerp te dragen. Het is belangrijk om de glasdrager op de juiste manier op te bergen. Leg de zuignappen altijd naar boven. De zuignappen mogen namelijk niet beschadigen. Bij teveel oneffenheden op de zuignap kan de glasdrager niet goed vacuümtrekken.

Verschillende soorten glasdragers

Er zijn verschillende soorten glasdrager te huur. Verhuurbedrijven verhuren glasdragers met enkele, dubbele of driedubbele zuignappen (3-hoeks glasdragers). Uiteraard verschilt het draagvermogen per glasdrager. Vanzelfsprekend kunnen glasdragers met meerdere zuignappen zwaardere oppervlakte dragen. Het draagvermogen varieert van 27,5 tot 140 kg. Let erop dat het verhuurbedrijf goed gecertificeerde en gekeurde glasdragers verhuurd. Zo weet je zeker dat je een glaszuiger huurt van de juiste kwaliteit.