Vind jouw beste huurdeal

Caravan huren

Vergelijk 1 verhuurbedrijf

PaulCamper logo

+Verzekering +Uitrusting +KMs +Geen extra kosten

Meerdere vestigingen
v.a. 132,-
Prijs per week

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Zoek het avontuur op het met een gehuurde caravan!

Wil je een caravan huren? Dan kan dat bij veel verschillende verhuurbedrijven. Het kan handig zijn om een verhuurbedrijf dicht bij jou in de buurt te kiezen, maar dat is niet altijd het voordeligst. Op Huren.nl kun je eenvoudig bedrijven vergelijken die actief zijn in de caravan verhuur. Zo weet je dat als je een caravan gaat huren, je de beste keuze maakt. Huren.nl heeft namelijk alle verhuurbedrijven van caravans overichtelijk op een rijtje gezet. Wat voor type caravan jij ook zoekt, op Huren.nl vind je binnen no-time verhuurders van de caravan waar jij naar op zoek bent. Let op! Soms heb je voor het rijden met een caravan aan rijbewijs B voldoende, maar in andere gevallen heb je rijbewijs BE nodig. Informeer hiernaar bij de verhuurder.

Verschillende soorten en maten caravans die je kunt huren

Het grootste verschil tussen de verschillende caravans, is natuurlijk de grootte. Hoe groter de caravan, hoe meer plaats er binnenin is voor extra luxe en/of meer slaapplaatsen. Een goedkope caravan is vaak uitgerust met basisbenodigdheden zoals een klein gasstelletje, twee of meer slaapplaatsen, een beperkte hoeveelheid opslagruimte en zitplekken. Een luxe caravan heeft vaak meer opties of dezelfde opties van hogere kwaliteit. Denk hierbij aan een ingebouwde douche en toilet. Dit toilet is dan een chemisch toilet en kun je eens in de zoveel tijd legen, bijvoorbeeld op de aangewezen plekken op campings. Vaak levert het verhuurbedrijf de chemische vloeistof mee voor de huurperiode. Mocht je extra nodig hebben, dan dien je hier zelf voor te zorgen.

Handige tips en weetjes voor je een caravan gaat huren

Caravans zijn behoorlijk zwaar, dus check van tevoren hoeveel kilo jouw auto kan trekken. Let daarnaast goed op of het combinatiegewicht van de auto met caravan. Zijn de auto en caravan samen lichter dan 3500 kg? Dan mag je hiermee rijden met een regulier rijbewijs B. Is de combinatie zwaarder dan 3500 kg, dan is een speciaal BE-rijbewijs benodigd. De gewichten van de auto en caravan vind je op zowel het kentekenbewijs van de auto als van de caravan. Wil je een caravan huren om naar het buitenland te gaan? Informeer dan bij de verhuurbedrijven of dit mogelijk is en hoe het zit met verzekeringen. De huurprijzen die verhuurders hanteren verschillen behoorlijk per seizoen. In het hoogseizoen liggen de prijzen uiteraard hoger. Let ook op de minimale en maximale huurperiode, aangezien deze verschillen per verhuurbedrijf. Wil je een caravan huren met een voortent of andere extra’s? Kijk dan bij welk verhuurbedrijf dit mogelijk is. Houd ten slotte rekening met eventuele bijkomende administratiekosten, borg en verzekeringskosten. Liever een camper huren? Kijk dan eens bij de campers.

Voordelen van een caravan huren

Een caravan huren brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo is het ideaal omdat je niet elk jaar gebonden zit aan een caravan vakantie. Daarnaast heb je niet de zorgen van het bezit van een caravan, zoals onderhoudskosten en het stallen van de caravan wat ook kosten met zich mee brengt indien dit niet bij jou thuis kan. Je hoeft daarnaast een stuk minder investeringen te doen. De caravan zelf is een grote kostenpost om in één keer aan te schaffen. Naast de aanschafkosten komen er in het begin vaak veel kleinere investeringen bij kijken, zoals gasflessen, stroomkabels en de inboedel van de caravan. Vergeet ook de caravanspiegels voor de auto niet! Heb je nog nooit gekampeerd met een caravan? Dan is een caravan huren ideaal om te kijken of het kamperen met een caravan iets voor jou is, zonder alle investeringen te hoeven doen van een caravan kopen. Op veel campings is er ook de mogelijkheid om een stacaravan te huren, echter is het voordeel van een reguliere caravan dat je vrij bent om te rijden naar welke plek je ook wilt. Daardoor kun je bijvoorbeeld meerdere plaatsen en campings bezoeken tijdens jouw vakantie. Koppel de caravan weer aan, en op naar de volgende bestemming!

Kenmerken en varianten

  • Rijbewijs B of BE
  • Aantal slaapplaatsen 2,4 of 6 slaapplaatsen

Veelgestelde vragen

Reserveren

Ophalen van de caravan

Gebruik