Caravan huren

20 aanbieders gevonden. De prijzen variëren van € 132,- tot € 425,-, doordat de grootte, het model en de uitrusting verschillen.

Top 20 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Rijbewijs B of BE
Aantal slaapplaatsen 2,4 of 6 slaapplaatsen

Recente huuraanvragen

Gobanna 1200 Brake in IJmuiden

voor 1 week en 8 uur bij Gobanna

Afgelopen dinsdag om 15:34

Gezinscaravan Bürstner Ventana 490 TK airco in Cuijk

voor 2 weken en 2 dagen bij Brabant Caravans

20-05-2024
Zoek het avontuur op het met een gehuurde caravan!

Wil je een caravan huren? Dan kan dat bij veel verschillende verhuurbedrijven. Het kan handig zijn om een verhuurbedrijf dicht bij jou in de buurt te kiezen, maar dat is niet altijd het voordeligst. Op Huren.nl kun je eenvoudig bedrijven vergelijken die actief zijn in de caravan verhuur. Zo weet je dat als je een caravan gaat huren, je de beste keuze maakt. Huren.nl heeft namelijk alle verhuurbedrijven van caravans overichtelijk op een rijtje gezet. Wat voor type caravan jij ook zoekt, op Huren.nl vind je binnen no-time verhuurders van de caravan waar jij naar op zoek bent. Let op! Soms heb je voor het rijden met een caravan aan rijbewijs B voldoende, maar in andere gevallen heb je rijbewijs BE nodig. Informeer hiernaar bij de verhuurder.

Verschillende soorten en maten caravans die je kunt huren

Het grootste verschil tussen de verschillende caravans, is natuurlijk de grootte. Hoe groter de caravan, hoe meer plaats er binnenin is voor extra luxe en/of meer slaapplaatsen. Een goedkope caravan is vaak uitgerust met basisbenodigdheden zoals een klein gasstelletje, twee of meer slaapplaatsen, een beperkte hoeveelheid opslagruimte en zitplekken. Een luxe caravan heeft vaak meer opties of dezelfde opties van hogere kwaliteit. Denk hierbij aan een ingebouwde douche en toilet. Dit toilet is dan een chemisch toilet en kun je eens in de zoveel tijd legen, bijvoorbeeld op de aangewezen plekken op campings. Vaak levert het verhuurbedrijf de chemische vloeistof mee voor de huurperiode. Mocht je extra nodig hebben, dan dien je hier zelf voor te zorgen.

Handige tips en weetjes voor je een caravan gaat huren

Caravans zijn behoorlijk zwaar, dus check van tevoren hoeveel kilo jouw auto kan trekken. Let daarnaast goed op of het combinatiegewicht van de auto met caravan. Zijn de auto en caravan samen lichter dan 3500 kg? Dan mag je hiermee rijden met een regulier rijbewijs B. Is de combinatie zwaarder dan 3500 kg, dan is een speciaal BE-rijbewijs benodigd. De gewichten van de auto en caravan vind je op zowel het kentekenbewijs van de auto als van de caravan. Wil je een caravan huren om naar het buitenland te gaan? Informeer dan bij de verhuurbedrijven of dit mogelijk is en hoe het zit met verzekeringen. De huurprijzen die verhuurders hanteren verschillen behoorlijk per seizoen. In het hoogseizoen liggen de prijzen uiteraard hoger. Let ook op de minimale en maximale huurperiode, aangezien deze verschillen per verhuurbedrijf. Wil je een caravan huren met een voortent of andere extra’s? Kijk dan bij welk verhuurbedrijf dit mogelijk is. Houd ten slotte rekening met eventuele bijkomende administratiekosten, borg en verzekeringskosten. Liever een camper huren? Kijk dan eens bij de campers.

Voordelen van een caravan huren

Een caravan huren brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo is het ideaal omdat je niet elk jaar gebonden zit aan een caravan vakantie. Daarnaast heb je niet de zorgen van het bezit van een caravan, zoals onderhoudskosten en het stallen van de caravan wat ook kosten met zich mee brengt indien dit niet bij jou thuis kan. Je hoeft daarnaast een stuk minder investeringen te doen. De caravan zelf is een grote kostenpost om in één keer aan te schaffen. Naast de aanschafkosten komen er in het begin vaak veel kleinere investeringen bij kijken, zoals gasflessen, stroomkabels en de inboedel van de caravan. Vergeet ook de caravanspiegels voor de auto niet! Heb je nog nooit gekampeerd met een caravan? Dan is een caravan huren ideaal om te kijken of het kamperen met een caravan iets voor jou is, zonder alle investeringen te hoeven doen van een caravan kopen. Op veel campings is er ook de mogelijkheid om een stacaravan te huren, echter is het voordeel van een reguliere caravan dat je vrij bent om te rijden naar welke plek je ook wilt. Daardoor kun je bijvoorbeeld meerdere plaatsen en campings bezoeken tijdens jouw vakantie. Koppel de caravan weer aan, en op naar de volgende bestemming!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een caravan?
Nee, voor het huren van een caravan geldt er wettelijk geen minimumleeftijd. Wel kan een verhuurder zelf een minimumleeftijd opgeven. Wanneer je niet zeker weet of je de caravan mag huren, neem dan contact op met het verhuurbedrijf.
Welk rijbewijs moet ik hebben om een auto met caravan te mogen besturen?
Welk rijbewijs je moet hebben om een auto met caravan te besturen hangt volledig af van het totale gewicht van de combinatie. Wanneer het combinatiegewicht van de auto en de caravan lager is dan 3.500 kg, dan is een B- rijbewijs voldoende. Is het totale gewicht meer dan 3.500 kg, dan is een BE- rijbewijs verplicht.
Moet ik een borg betalen bij het huren van een caravan?
Bij alle verhuurders dient een borg te worden betaald. De hoogte van de borg varieert van circa €250 tot circa €1.000, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het type caravan. De borg moet vaak een aantal dagen voor de huurperiode voldaan worden, in de meeste gevallen wordt dit door middel van een bankoverschrijving gevraagd. Wanneer de caravan volgens de voorwaarden van de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, dan krijg je de borg weer retour. Controleer de voorwaarden omtrent de borg altijd goed bij de verhuurder, dit om verrassingen te voorkomen.
Wordt er altijd een minimale huurperiode gehanteerd?
In de meeste gevallen wordt er in het hoogseizoen een minimale huurperiode van een week aangegeven. Dit varieert per verhuurbedrijf, vraag dit daarom na bij het desbetreffende verhuurbedrijf. Wanneer je huurt van een particuliere aanbieder geldt er vaak geen minimale verhuurperiode. In het laagseizoen gelden er vaak andere regels en prijzen is is het vaak mogelijk om vanaf drie dagen de caravan te huren.
Wat is het eigen risico bij het huren van een caravan?
De hoogte van het eigen risico varieert per verhuurbedrijf. De caravans zijn verzekerd, echter kan het voorkomen dat je schade rijdt die niet op een ander kunt gaan verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Controleer daarom goed voordat je gaat huren wat het eigen risico is. De meeste verhuurbedrijven hanteren een eigen risico variërend van €250,- tot €1.000,- per gebeurtenis.
Kan ik de caravan vooraf komen bekijken?
Ja, in de meeste gevallen kun je de caravan eerst bekijken. Wel is het handig om tijdig een afspraak in te plannen voor een bezichtiging, omdat de caravan natuurlijk ook verhuurd kan zijn.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?
Of er kosten verbonden zijn aan het annuleren hangt in zijn geheel af van het moment dat je wilt annuleren, hoe eerder je annuleert, hoe minder de annuleringskosten. Op tijd annuleren is in veel gevallen kosteloos, vaak dient dit 3 maanden voor vertrek te zijn. Dit kan echter afwijken per verhuurder, controleer dus goed de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder waar je de caravan wilt huren. Uiteraard kun je bij de meeste verhuurbedrijven een annuleringsverzekering afsluiten, zodat je bij het annuleren niet voor de kosten op hoeft te draaien.

Ophalen van de caravan

Wat zijn uitgiftekosten?
Uitgiftekosten zijn, zoals de naam suggereert, de kosten voor de uitgifte van de caravan. Denk hierbij aan het schoonmaken van zowel de binnen als de buitenzijde, het meeleveren van een gasfles en het bijvullen van de verschillende vloeistoffen. Onder vloeistoffen vallen onder andere de het toiletvloeistof en een volle watertank. Kortom, de caravan wordt helemaal rijklaar gemaakt. De uitgiftekosten bedragen vaak tussen de €50,- en €100,-
Wordt er uitleg gegeven over het gebruik van de caravan?
Tijdens de overdracht zal er natuurlijk uitleg gegeven worden over het gebruik van de caravan. Denk hierbij aan de werking van de caravan zelf, de keuken en de douche. Is het je eerste keer dat je met een caravan op pad gaat, denk dan ook aan het gebruik van de vuil- en schoonwatertank. Als er tijdens de huurperiode onduidelijkheden omtrent het gebruik ontstaan, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de verhuurder.
Wat gebeurt er tijdens de overdracht?
Tijdens de overdracht zal jij de sleutels ontvangen van de caravan. Een introductie over de caravan wordt gegeven, waardoor jij precies weet hoe alle functionaliteiten werken. Ook is dit de kans om kennis te maken met de verhuurder. Neem tijdens de introductie ook samen door in welke staat de caravan wordt meegegeven, eventuele schade of ontbrekende inventaris is belangrijk om vast te leggen. De makkelijkste manier is het maken van foto's, zo kom je achteraf niet in discussies omtrent schade die er wel of niet al zat. Ten slotte teken je het overdrachtsformulier, waardoor de overdracht van de caravan officieel wordt. Na afloop van de huurperiode herhaal je de procedure en draag je de caravan weer over aan de verhurende partij.

Gebruik

Mag mijn auto de caravan wel trekken?
Of jouw auto wel een caravan mag trekken is afhankelijk van de trekkracht van jouw auto. Op de kentekenkaart kun je zien hoeveel kilogram jouw auto maximaal mag trekken. Is jouw caravan lichter dan het maximaal toegestane trekgewicht van jouw auto, dan mag je de caravan gewoon trekken. Let hierbij wel op de gewichtsverdeling in zowel de caravan als dat van de auto. Een slecht beladen caravan heeft namelijk een grotere kan om te gaan slingeren.
Welke gewichtsverdeling is verstandig om aan te houden?
De gewichtsverdeling tussen de auto en caravan is cruciaal om te voorkomen dat je de macht over het stuur verliest. Er zijn verschillende maatstaven welke aangeven wat een ideale gewichtsverdeling is. Volgens al deze maatstaven is ten alle tijden aan te raden om caravan te huren welke lichter is dan de trekauto. Voor beginnende caravanrijders wordt aangeraden om een caravan te nemen welke niet meer dan 75% van het gewicht van de auto te nemen. De ideale gewichtsverdeling ligt rond de 80%, dit betekent dus een caravan die 80% van het gewicht van de trekkende auto weegt. Wanneer je twijfelt over de gewichtsverdeling, zijn er vaak meetpunten waar je een meting kunt laten verrichten.
Is het mogelijk de verhuurperiode te verlengen tijdens de huurperiode?
Het hangt volledig van de beschikbaarheid van de caravan af, of je de verhuurperiode kunt verlengen. Tijdens de verhuurperiode kun je natuurlijk altijd contact opnemen met het verhuurbedrijf, of het mogelijk is om de periode te verlengen.
Wat moet ik doen bij pech of schade?
Bij pech of schade is het verstandig om contact op te nemen met de verhuurder. De verhuurder zal jou verder helpen en je uitleggen wat je moet doen. Mocht het zo zijn dat je niet verder kunt rijden, dan zal er in de meeste gevallen hulp bij pech of vervangend vervoer worden geregeld. Wij raden je aan altijd direct foto's te maken van de caravan en eventuele schade zodat je de pech kunt aantonen op een later moment. Zorg in ieder geval dat je veilig langs de weg staat.
Wat betekenen het aantal vrije kilometers en de prijs per kilometer?
"Vrije kilometers zijn het aantal kilometers waar je geen toeslag over hoeft te betalen. Als je meer dan kilometers rijdt dan het aantal vrije kilometers, dan betaal je een toeslag per kilometer. In sommige gevallen kun je ook meer vrije kilometers bijkopen, dit kan wellicht handig zijn als je al weet hoeveel kilometer je gaat afleggen. In de meeste gevallen zijn alle caravans kilometervrij, echter zijn er wel uitzonderingen. Voorbeeld: je rijdt in totaal 2.000 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 1.500 vrije kilometers en een toeslag van €0,05 per kilometer. Je rijdt dan dus 1.500 vrije kilometers en 500 kilometer tegen een toeslag van €0,05 per kilometer. Je betaalt dan dus (500 x 0,05) €25,00.
Wat is bovenhoofdse schade en wat betekent dit voor mij eigen risico?
Bovenhoofdse schade is schade die, zoals de naam suggereert, zich boven de grens van 1.90 meter bevindt. De schade kan vooral ontstaan wanneer je onder een viaduct door moet of een te lage garage in wilt rijden. Let daarom altijd op de verkeersborden en/of informatieborden waarop de desbetreffende doorrijhoogtes worden vermeld. Bovenhoofdse schade is in de meeste gevallen niet afkoopbaar, dit betekent dat jij aansprakelijk bent voor het totale eigen risico bedrag van de bovenhoofdse schade. De hoogte van het eigen risico van bovenhoofdse schade bedrag wijkt vaak af van het standaard eigen risico bedrag. Wil je precies weten wat de hoogte hiervan is? Neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.
Zijn roken en huisdieren toegestaan in de caravan?
Of je mag roken of huisdieren mee mag nemen verschilt per caravan. Voor de meeste nieuwe caravans geldt een rookverbod en ook huisdieren zijn over het algemeen niet toegestaan. Uiteraard zijn er uitzonderingen waarbij je wel mag roken en/of huisdieren mag meenemen in de caravan. De meeste verhuurbedrijven geven duidelijk aan wat wel en niet mag in de caravan, lees dit daarom goed door. Een verhuurbedrijf kan tevens ook een toeslag rekenen voor het meenemen van een huisdier. Mocht je gerookt hebben in de caravan, terwijl dit niet was toegestaan, dan kun je een boete verwachtten.

Gerelateerde categorieën