Vouwwagen huren

Top 6 verhuurbedrijven

Kenmerken en varianten

Lengte variërend van 5 tot 7,10 m
Breedte variërend van 4 tot 5,20 m
Gewicht variërend van 250 tot 485 kg
Aantal slaapplaatsen 2,4 of 6 slaapplaatsen
Ben je van plan een vouwwagen te huren?

Wil je graag een vouwwagen huren om op vakantie te gaan in Nederland of het buitenland? Dan kan dat bij een groot aantal verschillende vouwwagen verhuurders. Wij bij huren.nl hebben alle verhuurbedrijven die vouwwagens te huur hebben voor je verzameld en op onze overzichtssite geplaatst. Op deze manier heb je een eenvoudig overzicht van alle vouwwagen verhuurders bij jou in de buurt. Het is nu helemaal aan jou om de verschillende verhuurbedrijven van vouwwagens te vergelijken. Zo kun je snel en gemakkelijk het bedrijf vinden wat het beste bij je past. Hieronder kun je wat tips en weetjes lezen wat van pas kan komen bij het huren van een camper.

Ga je een vouwwagen huren? Lees hier dan wat handige weetjes:

Vouwwagen verhuur is net als camperverhuur erg gewild in Nederland. Vaak gaan gezinnen of families vanuit Nederland met de vouwwagen op reis. De meeste vouwwagen verhuurbedrijven hebben weekend en weektarieven voor de verhuur. Er zijn veel trekpleisters te bezoeken met een vouwwagen, de populairste plekken zijn: de Ardennen, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Scandinavië. Veel verhuurbedrijven zijn hierop voorbereid en hebben daardoor bijvoorbeeld kaarten van de deze landen te huur of te koop. Bij enkele verhuurders zijn dit soort extra’s bij de prijs inbegrepen. Daarnaast heb je vaak ook de mogelijkheid om een trekhaak, fietsenrek of een navigatiesysteem te huren. Bij de meeste vouwwagen verhuurbedrijven kun je deze losse componenten erbij huren voor een (kleine) meerprijs. Bekijk per verhuurder welke accessoires worden meegeleverd. Bekijk ook of de modellen jong zijn. Bij een jong model heb je meer zekerheid van een goede kwaliteit. De vouwwagens bieden ruimte voor een bepaalde hoeveelheid personen. Zo heb je de keuze uit een 2 persoons vouwwagen, 4 persoons vouwwagen, 6 persoons vouwwagen, 8 persoons vouwwagen en soms wel een 10 persoons vouwwagen.

De voordelen van het huren van een vouwwagen

Een vouwcaravan of vouwwagen huren heeft meerdere voordelen. Omdat een vouwwagen eruit ziet als een aanhangwagen, en vaak onder de 750 kilogram is, kun je er met rijbewijs B mee rijden. Bovendien gebruik je geen tot weinig extra brandstof t.o.v. het rijden met een caravan. Ook is de vouwwagen erg eenvoudig op en af te bouwen, dus ideaal voor tourtochten. Ga je naar Frankrijk of Zwitserland met de vouwwagen die je huurt? Je hoeft geen extra tol te betalen voor een vouwwagen, en voor een caravan wel! Bekijk hier op Huren.nl de verhuurbedrijven van vouwwagens op een rijtje.

Huur een vouwwagen, de handige combi van een tent en een caravan

De vouwwagen heeft de voordelen van een tent: licht en compact om mee te nemen, en het geeft je het echte reisgevoel. Vaak huur je ook een voortent zodat je lekker buiten (maar wel uit de zon/wind) kunt zitten. Ook de luxe en het gemak van een caravan komt terug in een vouwwagen: het slaapgedeelte is in de ‘aanhanger’, er is dus sprake van meer slaapcomfort dan in een tent. Bovendien is de vouwcaravan (afhankelijk van type en model) snel op te zetten. De makkelijkste vouwtent zet je al in vijf minuutjes op! Het record van opzetten van vouwtenten ligt rond de 30 seconden!

Let op de kenmerken van de verschillende vouwcaravans

Het aantal slaapplaatsen in een vouwcaravan loopt sterk uiteen, namelijk van 2 tot 6 plekken. Uitgeklapt en uitgevouwen is de lengte tussen de 5 en 7 meter, en de breedte tussen de 4 en 5,5 meter. Het gewicht van de vouwtent is gemiddeld zo’n 350 kilogram; ruim onder het maximumgewicht van 750 kilo dus. Huur slim, huur een vouwcaravan via Huren.nl!

Gerelateerde categorieën