Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Sloep huren in Amsterdam

Prijzen variëren van € 25,- tot € 90,- per dag, afhankelijk van de huurvorm, de capaciteit en het model van de sloep.

Vergelijk 3 verhuurbedrijven

5 km
  • 5 km
  • 10 km
  • 25 km
  • 50 km
  • 75 km
  • Alle afstanden
  • Inclusief: Stichting Garantiefonds Reisgelden
    - Amsterdam v.a. 25,-
    v.a. 25,-
  • De grootste bootverhuurder Amsterdam
    - Amsterdam v.a. 90,-
    v.a. 90,-
  • - Amsterdam
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen

Huuralternatieven

Aan die Amsterdamse grachten – bekijk ze vanuit een gehuurde sloep

De beste manier om Amsterdam te bekijken is waarschijnlijk vanuit een sloep. Vanaf de Amsterdamse grachten kun je de mooie grachtenpanden en pakhuizen nog beter bekijken, en hoef je nooit uit te kijken voor de vele fietsers en andere wegpiraten. Ook als je Amsterdam wel kent, maar een dagje uit wil met familie, vrienden of collega’s, is het huren van een sloep ideaal. Gezellig kletsen en zitten op de luxe kussens op de banken in de sloep, terwijl je van hot naar her gevaren wordt. Huur vandaag nog een sloep in Amsterdam, en vergelijk de verhuurbedrijven via Huren.nl!

Huur de juiste sloep in Amsterdam, en let op de extra’s

In Amsterdam kun je een sloep huren als je geen vaarbewijs hebt. Alleen de kleinere sloepen komen hiervoor in aanmerking. Als je met een groot aantal mensen in een sloep wilt varen, zal het nodig zijn een sloep te huren inclusief schipper. Vergelijk de verhuurders in Amsterdam,en het aanbod dat ze verhuren. Hoeveel personen passen er in de sloep? Kun je ook per uur huren, of alleen per dagdeel? Is er catering mogelijk? Kun je ook ’s avonds een sloep huren? Allemaal handige vragen om in gedachten te houden bij het vergelijken. Huur slim, huur via Huren.nl!

Kenmerken en varianten

  • Aantal personen
    variërend tot 25 personen

Veelgestelde vragen

Reserveren

  • Wat is de minimumleeftijd voor het huren van een sloep?

    De minimumleeftijd voor het huren van een sloep is 18 jaar. Ook zal er altijd minimaal één volwassen persoon op de boot aanwezig moeten zijn. Neem voor eventuele extra voorwaarden contact op met het verhuurbedrijf. Zo kan het bij een verhuurbedrijf ook verplicht zijn om bij meerdere kinderen, meerdere volwassenen aan boord te hebben.

  • Kan ik de huurperiode verlengen tijdens het varen?

    Of de huurperiode verlengt kan worden tijdens het varen, is afhankelijk van de beschikbaarheid van de sloep. Er zijn op een mooie dag natuurlijk meerdere mensen die de sloep huren. Om er zeker van te zijn dat het mogelijk is om de boot nog wat langer te huren, kun je het beste contact opnemen met het verhuurbedrijf. Het bedrijf kan je gelijk vertellen wat de extra kosten zullen zijn.

  • Moet ik een borg betalen voor het huren van een sloep?

    Ja, in de meeste gevallen zul je een borg moeten betalen voor het huren van een sloep. De borg varieert meestal tussen de € 150 en de € 300, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het type sloep. Wanneer je de sloep in dezelfde staat weer inlevert zul je de borg weer terugkrijgen Het verschilt per verhuurbedrijf of je de borg contant of per bankoverschrijving retour krijgt. Let voor vertrek op of de borg contant of per pin moet betalen.

  • Wat is het eigen risico bij het huren van een sloep?

    Wanneer je schade vaart met de sloep, is het verhuurbedrijf zijn eigen risico kwijt. In de meeste gevallen verhaalt hij het eigen risico op de huurder. Dit bedrag ligt meestal gelijk aan de borgsom. Wil je precies weten wat de het eigen risico is, dan kun je dit vaak vinden in de algemene voorwaarden. Mocht je het daar niet kunnen vinden, neem dan even contact op met het verhuurbedrijf. Het is tevens belangrijk om te weten hoe je op een veilige manier met een sloep vaart. Als je instructies nodig hebt, dan kun je dat natuurlijk navragen bij het bootverhuur bedrijf.

  • Bij welk weer wordt er kosteloos geannuleerd?

    In uitzonderlijke gevallen kan er kosteloos geannuleerd worden. Dit is namelijk bij storm of langdurige zware regenval. Dit moet echter wel door officiële instanties, zoals het KNMI, afgegeven worden. Wanneer je niet zeker weet of jij kosteloos kan annuleren neem dan contact op met het bootverhuur bedrijf.

  • Zitten er kosten verbonden aan het annuleren van de sloep?

    Of er kosten verbonden zitten aan het annuleren van een sloep is afhankelijk van het verhuurbedrijf. In de algemene voorwaarden staat vermeld welke annuleringsvoorwaarden er gelden. In de meeste gevallen kun je tot 24 uur van te voren annuleren, echter is het wel mogelijk dat je een deel van het huurbedrag kwijt bent. Wanneer je niet zeker weet of er annuleringskosten van toepassing zijn, dan raden wij jou aan om contact op te nemen met het desbetreffende sloepverhuur bedrijf.

  • Zijn reddingsvesten verplicht bij het huren van een sloep?

    Nee, reddingsvesten zijn niet verplicht bij het huren van een sloep waarbij er geen vaarbewijs nodig is. Het is echter wel aan te raden om een reddingsvest te huren wanneer je iemand aan boord neemt die niet kan zwemmen. Wanneer je een sloep huurt waarbij je wel een vaarbewijs nodig hebt, zijn reddingsvesten wel verplicht.

Gebruik

  • Mag ik zelf eten en drinken meenemen aan boord van de sloep?

    In de meeste gevallen mag je gewoon je eigen eten en drinken meenemen aan boord. Let er wel op dat er een uitzondering mag worden gemaakt voor alcoholische dranken, dit bepaalt de verhuurder zelf. Weet je niet zeker of je eten en drinken mag meenemen, neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Het is uiteraard niet toegestaan om als schipper alcohol te nuttigen.

  • Mag ik een huisdier meenemen aan boord?

    Het verschilt per bootverhuurbedrijf of je jouw huisdier mee aan boord mag nemen. De ene verhuurder vind het geen probleem, de ander heeft het liever niet. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat jouw huisdier mee aan boord mag, dan raden wij jouw aan om contact op te nemen met het verhuurbedrijf.

  • Heb ik een vaarbewijs nodig voor het besturen van een sloep?

    Nee, een sloep varen vereist geen vaarbewijs nodig mits deze niet langer is dan 15 meter en niet harder kan dan 20 km/u. Wel zul je voor een bepaalde wateren een vergunning moeten hebben, je mag namelijk niet zomaar overal varen. Het verhuurbedrijf kan je hierover meer informeren. Bij de bootverhuur zullen ze ongetwijfeld kaarten van de omgeving beschikbaar hebben, zo kun je een mooie vaarroute uitkiezen.

  • Mag je onder invloed van alcohol een boot besturen?

    Nee, net zoals in het verkeer, mag je niet onder invloed van alcohol een boot besturen. Je maakt gewoon deel uit van het (water)verkeer en daarom moet de bestuurder nuchter zijn. Op het water wordt er onder andere gecontroleerd door de waterpolitie. In sommige steden is sloepverhuur enkel met schipper mogelijk, zo kan iedere gast alcoholische dranken nuttigen. Vraag bij het verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Alternatieve links