Sloep huren

3 aanbieders gevonden. Prijzen variëren van € 95,- tot € 272,- per dag, afhankelijk van de huurvorm, de capaciteit en het model van de sloep. (huuradvies)

Top 3 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
95,-
154,-
272,-
Per weekend
190,-
308,-
545,-
Per week
665,-
1079,-
1906,-

Kenmerken en varianten

Aantal personen variërend tot 25 personen

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Borg
€250
€250
€250

Recente huuraanvragen

Sloep Saint-Tropez | 6-8 personen in Midlaren

voor 3 uur bij Sloep Huren Zuidlaardermeer

Afgelopen zondag om 12:06

Sloep | Lingevaren exclusive in Rhenoy

voor 7 uur bij Lingevaren

09-06-2024

Sloep | Lingevaren exclusive in Rhenoy

voor 2 uur en 30 minuten bij Lingevaren

11-05-2024

Sloep | Lingevaren exclusive in Rhenoy

voor 3 uur en 30 minuten bij Lingevaren

10-05-2024

Sloep in Tholen

voor 9 uur bij Heefferboten

09-05-2024

Sloep zonder schipper in Heemstede

voor 4 uur en 30 minuten bij Luxe Sloepen Haarlem

23-04-2024
Een dagje uit? Huur dan een sloep en geniet op het water!

Plan je een dagje uit en lijkt het je wel wat om heerlijk over de Nederlandse wateren te varen? Dan is een sloep huren een goed idee! Een sloep is ideaal voor het genieten van de natuur, de stilte en de rust, maar kan ook prima gehuurd worden voor gezellige grachtentochtjes door drukke steden. Je kunt een sloep vaak voor een paar uur huren of voor een halve dag, maar ook voor een weekendje of een week. Er zijn steeds meer bedrijven die actief zijn in de sloepverhuur. Varen met een sloep is vrij eenvoudig, zelfs voor iemand die geen vaarervaring heeft. Liever niet zelf met de sloep varen? Huur een sloep inclusief schipper en laat je heerlijk rondvaren. Vraag je je af waar je rekening mee moet houden bij een sloep huren? Houd bij het huren van een sloep rekening met een eventuele minimumleeftijd (bijvoorbeeld 18 of 21 jaar) en met de borgkosten. Zorg tevens dat je bij afname in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Een vaarbewijs is vaak niet nodig. Let op: Sommige verhuurbedrijven verhuren niet aan studenten en jongeren. Kijk dit goed na!

Kenmerken van een sloep

Sloepen variëren in grootte en capaciteit. Zo kun je sloepjes huren voor alleen je gezin, maar ook sloepen waar je met een vriendengroep van meer dan 20 man mee kan varen. Zorg dat je het maximum aantal personen niet overschrijdt, aangezien de kans dan groot is dat de borg wordt ingehouden. Een sloep vaart ongeveer 12 kilometer per uur, dus als je met meer snelheid wilt varen, kun je beter een snellere motorboot huren. Ben je op zoek naar een elektrische boot waarmee je in alle stilte door de natuur en zelfs door beschermde natuurgebieden kunt varen? Huur dan een fluisterboot. Ga je voor een sloep? Dan is het raadzaam om de verhuurders goed te vergelijken. Check bijvoorbeeld of de huurprijs inclusief benzine is, of de sloep een overkapping heeft voor eventuele regenbuitjes en of huisdieren toegestaan zijn aan boord. Verder is het slim om te letten op eventueel benodigde zwemvesten een vaarroute’s.

Waarom een sloep huren?

Naast dat een sloep varen in de natuur erg ontspannend en gezellig is, is het voordeel van huren dat een bootje varen een stuk laagdrempeliger wordt dan wanneer je een sloep zou moeten kopen. In tegenstelling tot sommige huurproducten kun je een sloep vaak al voor enkele uren huren. Daardoor heb je voor een relatief lage prijs een geweldige ervaring! Ook kan het zijn dat je een sloep kopen overweegt, maar er nog niet zeker van bent. In dat geval is een sloep huren een goede en voordelige manier om te ervaren hoe het is om met een sloep te varen. Verder zijn er veel soorten sloepen te huur. Zo kun je kiezen voor een eenvoudige of luxe sloep. Zo is er vrijwel altijd voor iedereen en elke gelegenheid wel een geschikte sloep. Voor een dagje varen met het gezin zal in veel gevallen een eenvoudige en goedkope sloep huren waarschijnlijk voldoende zijn, in tegenstelling tot doeleinden zoals een bruiloft of vergadering in stijl waar een luxe sloep een betere match zal zijn.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Wat is de minimumleeftijd voor het huren van een sloep?
De minimumleeftijd voor het huren van een sloep is 18 jaar. Ook zal er altijd minimaal één volwassen persoon op de boot aanwezig moeten zijn. Neem voor eventuele extra voorwaarden contact op met het verhuurbedrijf. Zo kan het bij een verhuurbedrijf ook verplicht zijn om bij meerdere kinderen, meerdere volwassenen aan boord te hebben.
Kan ik de huurperiode verlengen tijdens het varen?
Of de huurperiode verlengt kan worden tijdens het varen, is afhankelijk van de beschikbaarheid van de sloep. Er zijn op een mooie dag natuurlijk meerdere mensen die de sloep huren. Om er zeker van te zijn dat het mogelijk is om de boot nog wat langer te huren, kun je het beste contact opnemen met het verhuurbedrijf. Het bedrijf kan je gelijk vertellen wat de extra kosten zullen zijn.
Moet ik een borg betalen voor het huren van een sloep?
Ja, in de meeste gevallen zul je een borg moeten betalen voor het huren van een sloep. De borg varieert meestal tussen de € 150 en de € 300, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het type sloep. Wanneer je de sloep in dezelfde staat weer inlevert zul je de borg weer terugkrijgen Het verschilt per verhuurbedrijf of je de borg contant of per bankoverschrijving retour krijgt. Let voor vertrek op of de borg contant of per pin moet betalen.
Wat is het eigen risico bij het huren van een sloep?
Wanneer je schade vaart met de sloep, is het verhuurbedrijf zijn eigen risico kwijt. In de meeste gevallen verhaalt hij het eigen risico op de huurder. Dit bedrag ligt meestal gelijk aan de borgsom. Wil je precies weten wat de het eigen risico is, dan kun je dit vaak vinden in de algemene voorwaarden. Mocht je het daar niet kunnen vinden, neem dan even contact op met het verhuurbedrijf. Het is tevens belangrijk om te weten hoe je op een veilige manier met een sloep vaart. Als je instructies nodig hebt, dan kun je dat natuurlijk navragen bij het bootverhuur bedrijf.
Bij welk weer wordt er kosteloos geannuleerd?
In uitzonderlijke gevallen kan er kosteloos geannuleerd worden. Dit is namelijk bij storm of langdurige zware regenval. Dit moet echter wel door officiële instanties, zoals het KNMI, afgegeven worden. Wanneer je niet zeker weet of jij kosteloos kan annuleren neem dan contact op met het bootverhuur bedrijf.
Zitten er kosten verbonden aan het annuleren van de sloep?
Of er kosten verbonden zitten aan het annuleren van een sloep is afhankelijk van het verhuurbedrijf. In de algemene voorwaarden staat vermeld welke annuleringsvoorwaarden er gelden. In de meeste gevallen kun je tot 24 uur van te voren annuleren, echter is het wel mogelijk dat je een deel van het huurbedrag kwijt bent. Wanneer je niet zeker weet of er annuleringskosten van toepassing zijn, dan raden wij jou aan om contact op te nemen met het desbetreffende sloepverhuur bedrijf.
Zijn reddingsvesten verplicht bij het huren van een sloep?
Nee, reddingsvesten zijn niet verplicht bij het huren van een sloep waarbij er geen vaarbewijs nodig is. Het is echter wel aan te raden om een reddingsvest te huren wanneer je iemand aan boord neemt die niet kan zwemmen. Wanneer je een sloep huurt waarbij je wel een vaarbewijs nodig hebt, zijn reddingsvesten wel verplicht.

Gebruik

Mag ik zelf eten en drinken meenemen aan boord van de sloep?
In de meeste gevallen mag je gewoon je eigen eten en drinken meenemen aan boord. Let er wel op dat er een uitzondering mag worden gemaakt voor alcoholische dranken, dit bepaalt de verhuurder zelf. Weet je niet zeker of je eten en drinken mag meenemen, neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Het is uiteraard niet toegestaan om als schipper alcohol te nuttigen.
Mag ik een huisdier meenemen aan boord?
Het verschilt per bootverhuurbedrijf of je jouw huisdier mee aan boord mag nemen. De ene verhuurder vind het geen probleem, de ander heeft het liever niet. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat jouw huisdier mee aan boord mag, dan raden wij jouw aan om contact op te nemen met het verhuurbedrijf.
Heb ik een vaarbewijs nodig voor het besturen van een sloep?
Nee, een sloep varen vereist geen vaarbewijs nodig mits deze niet langer is dan 15 meter en niet harder kan dan 20 km/u. Wel zul je voor een bepaalde wateren een vergunning moeten hebben, je mag namelijk niet zomaar overal varen. Het verhuurbedrijf kan je hierover meer informeren. Bij de bootverhuur zullen ze ongetwijfeld kaarten van de omgeving beschikbaar hebben, zo kun je een mooie vaarroute uitkiezen.
Mag je onder invloed van alcohol een boot besturen?
Nee, net zoals in het verkeer, mag je niet onder invloed van alcohol een boot besturen. Je maakt gewoon deel uit van het (water)verkeer en daarom moet de bestuurder nuchter zijn. Op het water wordt er onder andere gecontroleerd door de waterpolitie. In sommige steden is sloepverhuur enkel met schipper mogelijk, zo kan iedere gast alcoholische dranken nuttigen. Vraag bij het verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.