Vind jouw beste huurdeal

Sloep huren

Vergelijk 4 verhuurbedrijven

Bootverhuur Pean logo

Direct aan de Wijde Ee

Akkrum
v.a. 135,-

Bootverhuur Dordrecht logo

Varen en genieten in de Hollandsche Biesbosch.

Dordrecht
v.a. 140,-

MokumBoot logo

De grootste bootverhuurder Amsterdam

Meerdere vestigingen
v.a. 95,-

HappyWhale logo

Kies je sloep en locatie en geniet van zelf varen

Meerdere vestigingen
v.a. 30,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Een dagje uit? Huur dan een sloep en geniet op het water!

Plan je een dagje uit en lijkt het je wel wat om heerlijk over de Nederlandse wateren te varen? Dan is een sloep huren een goed idee! Een sloep is ideaal voor het genieten van de natuur, de stilte en de rust, maar kan ook prima gehuurd worden voor gezellige grachtentochtjes door drukke steden. Je kunt een sloep vaak voor een paar uur huren of voor een halve dag, maar ook voor een weekendje of een week. Er zijn steeds meer bedrijven die actief zijn in de sloepverhuur. Varen met een sloep is vrij eenvoudig, zelfs voor iemand die geen vaarervaring heeft. Liever niet zelf met de sloep varen? Huur een sloep inclusief schipper en laat je heerlijk rondvaren. Vraag je je af waar je rekening mee moet houden bij een sloep huren? Houd bij het huren van een sloep rekening met een eventuele minimumleeftijd (bijvoorbeeld 18 of 21 jaar) en met de borgkosten. Zorg tevens dat je bij afname in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Een vaarbewijs is vaak niet nodig. Let op: Sommige verhuurbedrijven verhuren niet aan studenten en jongeren. Kijk dit goed na!

Kenmerken van een sloep

Sloepen variëren in grootte en capaciteit. Zo kun je sloepjes huren voor alleen je gezin, maar ook sloepen waar je met een vriendengroep van meer dan 20 man mee kan varen. Zorg dat je het maximum aantal personen niet overschrijdt, aangezien de kans dan groot is dat de borg wordt ingehouden. Een sloep vaart ongeveer 12 kilometer per uur, dus als je met meer snelheid wilt varen, kun je beter een snellere motorboot huren. Ben je op zoek naar een elektrische boot waarmee je in alle stilte door de natuur en zelfs door beschermde natuurgebieden kunt varen? Huur dan een fluisterboot. Ga je voor een sloep? Dan is het raadzaam om de verhuurders goed te vergelijken. Check bijvoorbeeld of de huurprijs inclusief benzine is, of de sloep een overkapping heeft voor eventuele regenbuitjes en of huisdieren toegestaan zijn aan boord. Verder is het slim om te letten op eventueel benodigde zwemvesten een vaarroute’s.

Waarom een sloep huren?

Naast dat een sloep varen in de natuur erg ontspannend en gezellig is, is het voordeel van huren dat een bootje varen een stuk laagdrempeliger wordt dan wanneer je een sloep zou moeten kopen. In tegenstelling tot sommige huurproducten kun je een sloep vaak al voor enkele uren huren. Daardoor heb je voor een relatief lage prijs een geweldige ervaring! Ook kan het zijn dat je een sloep kopen overweegt, maar er nog niet zeker van bent. In dat geval is een sloep huren een goede en voordelige manier om te ervaren hoe het is om met een sloep te varen. Verder zijn er veel soorten sloepen te huur. Zo kun je kiezen voor een eenvoudige of luxe sloep. Zo is er vrijwel altijd voor iedereen en elke gelegenheid wel een geschikte sloep. Voor een dagje varen met het gezin zal in veel gevallen een eenvoudige en goedkope sloep huren waarschijnlijk voldoende zijn, in tegenstelling tot doeleinden zoals een bruiloft of vergadering in stijl waar een luxe sloep een betere match zal zijn.

Kenmerken en varianten

  • Aantal personen variërend tot 25 personen

Veelgestelde vragen

Reserveren

Gebruik