Wipzaag huren

1 aanbieder gevonden. Vergelijk de verschillende verhuurbedrijven van een wipzaag goed, want de prijzen kunnen verschillen.

Top 1 verhuurbedrijf

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Aansluiting 230 V
Gewicht 59 of 88 kg
Werkhoogte 60 cm
Diameter zaagblad 50 of 60 cm
Veilig zagen: huur een wipzaag

Een wipzaag gebruik je net als een kloofmachine om op een eenvoudige en veilige manier brandhout of ander hout te splitsen. Een wipzaag, door sommige verhuurbedrijven ook wel een brandhoutzaag genoemd, bestaat uit een verticale cirkelzaag en een bak die in een punt loopt, waarin je het hout kunt leggen. Door de rotatie van het zaagblad en de bak waarin het hout ligt, kan je veilig zagen. Door de bak richting de zaag te ‘wippen’ zorg je ervoor dat het hout in contact komt met de zaag en je begint te zagen.

Goed om te weten als je een brandhoutzaag huurt

Heb je veel hout te zagen en wil je dit snel, efficiënt maar wel veilig doen? Vind dan de verhuurders van brandhoutzagen/wipzagen op Huren.nl. Je kan veel verschillende maten boomstronken en takken doormidden zagen met de wipzaag, maar er zit wel een limiet aan. Dit heeft met de diameter van het zaagblad (50 of 60 cm) te maken. Let ook op het gewicht van de wipzaag, deze varieert van ongeveer 60 kg tot 90 kg. Hoe veilig de wipzaag ook is, vergeet niet om veiligheidskleding te dragen, zoals veiligheidshandschoenen en gehoorbescherming.