Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Kloofmachine huren

Huurprijzen variëren van € 25,- tot € 50,- per dag, afhankelijk van de kloofkracht, het vermogen en de uitvoering.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • Direct aan de afrit A12 vanuit richting Utrecht.
  Maarn v.a. 32,-
  v.a. 32,-
 • Gewoon goede service
  Woerden v.a. 36,-
  v.a. 36,-
 • Voor Bedrijven EN Particulieren
  Someren v.a. 35,-
  v.a. 35,-
 • De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier
  Veenendaal v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • Machine huren? Bel Seegers in Halle
  Halle v.a. 30,-
  v.a. 30,-
 • Dé verhuurspecialist van het Noorden!
  Leeuwarden v.a. 47,-
  v.a. 47,-
 • Alles voor een geslaagd feest!
  Damwâld v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • Voor al uw tuin & park machines
  Lopik v.a. 25,-
  v.a. 25,-
 • Huren is goedkoper dan U denkt!!!
  Heerhugowaard v.a. 25,-
  v.a. 25,-
 • Voor kwaliteit en service!
  Meerdere vestigingen v.a. 35,-
  v.a. 35,-
 

Efficiënt kloven met een gehuurde kloofmachine

Een kloofmachine kent verschillende benamingen, de machine die veelal in de tuin wordt gebruikt wordt ook wel houtklover, houtkloofmachine, houtkliever of kliefmachine genoemd. Een houtklover wordt gebruikt om houtstammen te kloven. Zo maakt je eenvoudig van grote stukken hout meer compacte blokken. Bijvoorbeeld om mooi brandhout voor de openhaard te kloven. Vergelijk hier de verhuurders van kloofmachines bij jou in de buurt.

Welke houtklovers zijn er te huur?

Er zijn verschillende kloofmachines te huur. Zo verschillen de kloofmachines onderling in drukkracht. Kloofmachines met meer drukkracht zijn vaak groter en leveren meer vermogen dan een houtklover met minder drukkracht. Er zijn liggende en staande kloofmachines te huur. Een liggende houtklover heeft minder drukkracht dan een staande kloofmachine. De drukkracht wordt uitgedrukt in tonnen en verschilt per verhuurbedrijf (tussen de 4,5 en 30 ton). Het vermogen van de houtklovers ligt zo tussen de 1500W en 6500W. Laat je daarom altijd goed informeren door het verhuurbedrijf zodat je de juiste kloofmachine huurt voor jouw klus.

Elektrische of benzine kloofmachine huren

Naast de hierboven genoemde verschillen kan je ook kiezen uit een kloofmachine die werkt op elektriciteit, of klovers die op benzine werken. Kloofmachines die werken op benzine zijn uiteraard krachtiger dan de elektrische uitvoering. Als je lichtere werkzaamheden wilt verrichten, bijvoorbeeld in de tuin, dan is het huren van een kloofmachine die op normale netstroom (230v) werkt prima. Er zijn ook zwaardere kloofmachines te huur die op krachtstroom (400v) werken. Deze machines worden vaak door professionals gehuurd.

Denk aan het vervoer van de houtklover

Een kloofmachine weegt tussen de 60 en 300 kilogram. Houd hier rekening mee met het vervoeren van de houtklover; een kleine aanhanger huren is dan ook een goed idee. Voor de kleine afstanden zijn kloofmachines handig te verplaatsen omdat ze vaak voorzien zijn van wielen. Zorg er wel voor dat de kloofmachine is uitgeschakeld voordat je deze verplaatst. Er zijn ook kloofmachines te huur die op een aanhanger gemonteerd zijn. Hierdoor zijn deze houtklovers erg mobiel, wat handig kan zijn als je in het bos werkt. Huur via Huren.nl makkelijk en snel de kloofmachine die bij jouw werkzaamheden past.

Safety first, let op je veiligheid tijdens het kloven

Denk ten alle tijden aan je veiligheid. Heb je nooit eerder gekloofd, vraag dan naar een gebruiksaanwijzing bij het verhuurbedrijf. Zorg dat je goede schoenen, met bijvoorbeeld een stalen neus, draagt. Daarnaast is het dragen van een veiligheidsbril altijd aan te raden, rondvliegende stukjes hout brengen namelijk een risico met zich mee. Kortom, zorg voor de ideale werkomstandigheid tijdens het kloven.

Kenmerken en varianten

 • Vermogen
  variërend van 1500 tot 6400 W
 • Slagkracht
  variërend van 4,6 tot 28 ton
 • Eigen gewicht
  variërend van 65 tot 300 kg
 • Aandrijving
  brandstof of elektrisch
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!