Vind jouw beste huurdeal

Meubelhond huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Rotomrent Nederland logo

De professional voor de zakelijke verhuurmarkt.

Landelijke levering

Verhuisshop Schagen logo

Verhuizen duur? Huur goedkoop onze verhuisspullen

Schagen
v.a. 1,-

K-Rentool logo

Al te huur vanaf 4 uur, voordelig tarief!

Den Haag
v.a. 8,-

GECO verhuur I verkoop I service logo

Voor gemak én service

Meerdere vestigingen
v.a. 7,-

Van Oort Truck Rent logo

Al ruim 30 jaar een begrip in verhuur!!

Eck en Wiel
v.a. 4,-

Kuperus Autoverhuur logo

Breedste assortiment huur- en koopaccessoires!

Hilversum
v.a. 9,-

Bakker Verhuurservice BV logo

Alles voor uw party's en evenementen

Meerdere vestigingen
v.a. 6,-

Arma Machine Verhuur logo

De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier

Veenendaal
v.a. 11,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Bespaar je rug, huur een meubelhond

Ga je verhuizen en kan je wel wat hulp gebruiken? Een meubelhondje is je trouwe vriend tijdens het verhuizen. Een meubelhond is misschien wel het meest gehuurde verhuismiddel. Het handige hulpmiddel wordt verhuurt in verschillende vormen en maten, met en zonder anti-slip laag. Doordat alle vier de wielen zwenkwielen zijn, is het transportmiddel enorm wendbaar. Ideaal voor het verplaatsen zware verhuiskratten of bijvoorbeeld die zware plant die amper te tillen is.

Een meubelhond huren voor intern transport

De meeste meubelhondjes, ook wel dolly’s genoemd, beschikken over een anti-slip laag. Deze anti-slip laag zorgt ervoor dat goederen stabieler getransporteerd kunnen worden. Wanneer je een kast of bijvoorbeeld piano wilt transporteren is het aan te raden om twee of meerdere meubelhondjes te gebruiken, om op deze manier het laadgewicht evenredig te verdelen. Wanneer je de meubelhondjes voor intern transport gebruikt let er dan op dat ze beschikken over non-marking wielen. Dat zijn wielen die geen vervelende strepen op de vloer achterlaten.

Belangrijk om op te letten als je een meubelhondje huurt

Het draaggewicht van een meubelhond verschilt per verhuurbedrijf en varieert van 200 tot 500 kg. Let daarom goed op het maximale draaggewicht voordat je een meubelhondje huurt. Genoeg voor een flink aantal dozen met boeken. Wil je veel zware spullen verplaatsen, dan is een platformwagen huren of handtrekwagen huren wellicht een beter idee. Deze verhuismiddelen kunnen respectievelijk tot 500 en 1.200 kg trekken. Omdat het oppervlakte groter is van deze transportmiddelen kunnen zij meer verhuisdozen of andere voorwerpen dragen.

De meeste verhuurbedrijven verhuren het meubelhondje per dag of per week. Sommige verhuurbedrijven bieden echter de mogelijk aan om het meubelhondje voor een dagdeel te huren, bijvoorbeeld 4 uur, voor een gereduceerde prijs ten aanzien van de dagprijs. Handig wanneer je het meubelhondje voor een korte klus nodig hebt.

Kenmerken en varianten

  • Maximaal draagvermogen variërend van 200 tot 500 kg
  • Lengte variërend van 30 tot 80 cm
  • Breedte variërend van 55 tot 62 cm