Platformwagen huren

1 aanbieder gevonden. Zowel het maximale draagvermogen als de afmetingen van een platformwagen kunnen verschillen per aanbieder.

Top 1 verhuurbedrijf

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Maximaal draagvermogen variërend van 150 tot 500 kg
Lengte variërend van 72 tot 200 cm
Breedte variërend van 20 tot 50 kg
Hoogte (stang) variërend van 82 tot 85 cm
Efficiënt goederen transporteren met een platformwagen

Een platformwagen, ook wel plateauwagen genoemd, is een manueel transportmiddel dat veel gehuurd wordt voor het transporteren van (archief)dozen of andere voorwerpen. Als je gaat verhuizen heb je vaak veel zware verhuisdozen die je moet verplaatsen. Wil je je niet vertillen aan alle dozen, dan kan het huren van een platformwagen een goede uitkomst bieden. Met een platformwagen transporteer je makkelijk zware dozen, door ze simpelweg op het verhuisplateau te plaatsen en weg te rollen.

Stapel goederen stabiel op een plateauwagen

Wanneer je een platformwagen gebruikt is het belangrijk dat je de te vervoeren goederen stabiel stapelt. Een platformwagen heeft geen zijwanden die de lading tegenhoudt wanneer deze niet stabiel gestapeld is. Het kan daarom handig zijn om verhuiskratten te huren wanneer je veel losse goederen wilt verplaatsen die moeilijk stabiel te stapelen zijn. De duwbeugel van de plateauwagen is vaak neerklapbaar, waardoor het verhuishulpmiddel eenvoudig te vervoeren is. Gebruik je de plateauwagen intern, vraag het verhuurbedrijf dan naar niet-strepende wielen. Dat voorkomt vervelende strepen op de vloer.

Waarvoor kan je een platformwagen huren?

Een platformwagen is ideaal om te huren wanneer je veel dozen wilt vervoeren die in maat verschillen en niet eenvoudig op een palet te vervoeren zijn. Een platformwagen is erg efficiënt in gebruik, maar houd er bij het gebruik rekening mee dat je niet meer gewicht op de platformwagen zet dan het aankan. Het maximaal draagvermogen verschilt per verhuurbedrijf en varieert van 150 tot 400 kg. Het verhuurbedrijf van de platformwagen kan je vertellen wat de maximumcapaciteit van de plateauwagen is.

Wanneer je zwaardere goederen wilt verplaatsen, kan het misschien een idee zijn om een handtrekwagen te huren. Deze handtrekwagens kunnen tot wel 1.200 kg dragen. Dankzij de draaischamelbesturing, waarbij de voorste as draait, is de wagen erg wendbaar. Dat kan handig zijn wanneer je het transportmiddel gebruikt in kleinere ruimtes. Heb je zware voorwerpen die je een trap op moet tillen, wellicht is een trapsteekwagen dan een goed alternatief. Dit is een steekwagen speciaal ontworpen om zware ladingen de trap op te transporteren.