Koets huren

Top 1 verhuurbedrijf

  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
Alles over de verhuur van koetsen en rijtuigen

Er zijn veel verhuurbedrijven in Nederland waar je een koets kunt huren. Koetsen worden vaak gehuurd voor bruiloften, voor promotiedoeleinden, voor feestelijke uitjes, maar ook voor begrafenissen. De meeste verhuurbedrijven die koetsen inclusief paarden verhuren hebben verschillende koetsen en kunnen voor elke gelegenheid een geschikte koets aanbieden.

Een koets huren voor jullie bruiloft

Een sprookjesbruiloft kan bijna niet zonder een koets. Wil je als bruid opgehaald worden door de bruidegom in een mooie koets? Of wil je samen naar de trouwlocatie gereden worden in een koets? Voor een trouwerij zijn er veel verhuurders die koetsen verhuren. Je kunt open koetsen huren met een tweespan, vierspan of zelfs een zesspan ervoor. Ook dichte koetsen zijn te huur. Er zijn zelfs ‘cabrio’-koetsen te huur, waarbij het dak afneembaar is. Handig als je niet zeker weet wat het weer gaat doen.

Huur een rijtuig voor een uitje

Heb je een leuk uitje met een vereniging, school of met je werk in het verschiet? Dan kan je een koets huren! Er zijn veel koetsen te huur voor twee, vier of meerdere personen, maar je kan ook paardentrams en grotere koetsen huren waarin twaalf of zelfs meer personen passen. Laat je rondrijden met of zonder arrangement en geniet van elkaar en de rit. Arrangementen die veel verhuurders van koetsen aanbieden bieden ook een picknick onderweg of een stop voor een high tea of diner bij een restaurant.

Bewijs een laatste eer, huur een rouwkoets

Een rouwkoets huren kan voor een begrafenis om de laatste eer te bewijzen aan de overledene. Veel verhuurders van koetsen hebben mooie koetsen te huur die bedoeld zijn voor de begrafenis. Je kan kiezen uit open of gesloten koetsen met of zonder gordijnen. Ook kunnen de paarden vaak bekleed worden met mooie rouwkleden en pluimen. Je kunt kiezen uit het huren van een koets met traditionele aankleding, maar er zijn ook platte-wagens te huur voor een eenvoudigere uitstraling.