Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Vrachtwagen huren

Verhuur van complete vrachtwagens

Bij de meeste vrachtwagens die je kunt huren geldt dat je in het bezit moet zijn van een rijbewijs C. Voor vrachtwagens in een truck en trailercombinatie kan het zijn dat je rijbewijs C+E nodig hebt. Bovendien kan het zijn dat je pas een vrachtwagen kan huren mits je in het bezit bent van een chauffeurskaart. Dit is vaak het geval bij de verhuur van vrachtwagens aan bedrijven. Komt het laadgewicht van de vrachtwagen die je gaat huren boven een bepaald gewicht, dan heb je een chauffeursdiploma nodig. Hiermee laat je zien dat je een vakkundig chauffeur bent en voor je werk met vrachtwagens moet rijden. Het kan natuurlijk zijn dat je niet in het bezit bent van deze documenten, en toch een vrachtauto wilt huren. De echt grote zware trekkers met opleggers huren gaat dan helaas niet lukken, maar de meeste verhuurbedrijven bieden interessante alternatieve voor de particuliere verhuurder die een grote vrachtauto zoekt om een dagje of langer te huren. Voor deze soort vrachtauto’s is vaak een rijbewijs B+E voldoende.

Vrachtwagen of trekker huren

Het kan zijn dat je als bedrijf op zoek bent naar een betrouwbaar en goedkoop verhuurbedrijf waarbij je vrachtwagens kunt huren voor een korte of langere termijn. Ook kan het zijn dat je als vrachtwagenchauffeur zelf op zoek bent naar een bedrijf wat doet aan de verhuur van vrachtauto’s. Ook als particulier kun je hier terecht voor de verhuur van vrachtwagens. Houdt er echter wel rekening mee dat je als particulier vaak niet in aanmerking komt voor de huur van sommige vrachtwagens, omdat de huurder in deze gevallen moet voldoen aan een aantal eisen en in het bezit moet zijn van een aantal documenten. Je kunt er ook voor kiezen om een losse trekker te huren. Kijk in dit geval op de pagina voor trekker huren, waar je alle verhuurbedrijven die losse trekkers verhuren op een rijtje ziet staan. Ben je (als bedrijf) in het bezit van een trekker, en zoek je opleggers of trailers waarin je je goederen kunt vervoeren? Dan kun je losse trailers huren bij verschillende verhuurbedrijven. Kijk op de pagina van trailer huren voor een overzicht van de verhuurders bij jou in de buurt waarbij je terecht kunt voor de verhuur van trailers.

Hoe huur ik een vrachtwagen via Huren.nl?

Op Huren.nl hebben we de verhuurbedrijven van vrachtwagens en trekkers op een rijtje gezet. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk het aanbod op het gebied van vrachtwagen verhuur bekijken. Op Huren.nl hebben we bovendien een aantal handige tools geïnstalleerd, waardoor je snel en