Recente huuraanvragen

Vrachtwagen met gesloten bak - 40m3 in Zeist

voor 4 dagen bij Van Dusschoten & Van Ginkel

Afgelopen donderdag om 15:19
Verhuur van complete vrachtwagens

Bij de meeste vrachtwagens die je kunt huren geldt dat je in het bezit moet zijn van een rijbewijs C. Voor vrachtwagens in een truck en trailer combinatie kan het zijn dat je rijbewijs C+E nodig hebt. Bovendien kan het zijn dat je pas een vrachtwagen kan huren mits je in het bezit bent van een chauffeurskaart. Dit is vaak het geval bij de verhuur van vrachtwagens aan bedrijven. Komt het laadgewicht van de vrachtwagen die je gaat huren boven een bepaald gewicht, dan heb je een chauffeursdiploma nodig. Hiermee laat je zien dat je een vakkundig chauffeur bent en voor je werk met vrachtwagens moet rijden. Het kan natuurlijk zijn dat je niet in het bezit bent van deze documenten, en toch een vrachtauto wilt huren. De echt grote zware trekkers met opleggers huren gaat dan helaas niet lukken, maar de meeste verhuurbedrijven bieden interessante alternatieve voor de particuliere verhuurder die een grote vrachtauto zoekt om een dagje of langer te huren. Voor deze soort vrachtauto’s is vaak een rijbewijs B+E voldoende.

Vrachtwagen of trekker huren

Het kan zijn dat je als bedrijf op zoek bent naar een betrouwbaar en goedkoop verhuurbedrijf waarbij je vrachtwagens kunt huren voor een korte of langere termijn. Ook kan het zijn dat je als vrachtwagenchauffeur zelf op zoek bent naar een bedrijf wat doet aan de verhuur van vrachtauto’s. Ook als particulier kun je hier terecht voor de verhuur van vrachtwagens. Houdt er echter wel rekening mee dat je als particulier vaak niet in aanmerking komt voor de huur van sommige vrachtwagens, omdat de huurder in deze gevallen moet voldoen aan een aantal eisen en in het bezit moet zijn van een aantal documenten. Je kunt er ook voor kiezen om een losse trekker te huren. Kijk in dit geval op de pagina voor trekker huren, waar je alle verhuurbedrijven die losse trekkers verhuren op een rijtje ziet staan. Ben je (als bedrijf) in het bezit van een trekker, en zoek je opleggers of trailers waarin je je goederen kunt vervoeren? Dan kun je losse trailers huren bij verschillende verhuurbedrijven. Kijk op de pagina van trailer huren voor een overzicht van de verhuurders bij jou in de buurt waarbij je terecht kunt voor de verhuur van trailers. Een vrachtwagen huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Eenvoudig en snel een vrachtwagen huren

Het zoeken naar een betrouwbaar bedrijf dat bij jou in de buurt zit en ook nog eens de vrachtwagen heeft waar jij naar op zoek bent, is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk een aantal verschillende bedrijven die een vrachtwagen te huur hebben. Huren.nl maakt het huurproces graag wat simpeler voor je. Via Huren.nl vind je eenvoudig en snel een geschikte vrachtwagen verhuurder. Met gebruik van de kaart en je locatie vind je in één oogopslag alle vrachtwagen verhuur bij jou in de buurt. Zo vind je gemakkelijk de verhuurder die het beste bij je past. Er zijn verschillende soorten vrachtwagens te huur. Zo kun je een vrachtwagen met gesloten bak, trekker, vrachtwagen met schuifzeil, koel- en vriesvrachtwagen, schuifzeiltrailer en een gesloten trailer huren. Kies een soort vrachtwagen, vergelijk de verhuurders en huur een vrachtwagen of trailer.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een vrachtwagen huren?
Bij vrijwel alle verhuurders dien je online een offerteaanvraag te doen. Bij enkele verhuurders kun je de vrachtwagen meteen online reserveren. Kies de vrachtwagen, trekker of trailer die het beste bij je past. Geef aan wanneer je de vrachtwagen wilt gebruiken en maak je wensen duidelijk. Controleer van tevoren wel welk rijbewijs je nodig hebt. Er zijn vrachtwagens te huur waarvoor je een rijbewijs C of een rijbewijs C1 nodig hebt.
Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?
Bij de meeste verhuurders huur je de vrachtwagen via een offerteaanvraag, deze dien je vaak te bevestigen en te betalen voordat je de vrachtwagen op gaat halen. Bij andere verhuurders dien je de reservering achteraf te betalen. Vaak heb je de mogelijkheid om achteraf te betalen wanneer je de vrachtwagen zakelijk huurt. Bekijk de betaalmogelijkheden op de website van de verhuurder en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Wat is de minimale huurperiode van een vrachtwagen?
De minimale huurperiode van een vrachtwagen verschilt per verhuurder. De meeste verhuurders hanteren een huurperiode van minimaal een hele dag. Hoe de verhuurders een huurdag zien verschilt. Zo zijn verhuurders die een huurdag zien als 8:00 tot 17:00, terwijl er ook verhuurders zijn die een huurdag zien als 24 uur. Enkele verhuurders verhuren de vrachtwagen ook voor een dagdeel. Bekijk de mogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder. Een oprijwagen huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl.
Dien ik borg te betalen bij vrachtwagen verhuur?
Ja, bij het huren van een vrachtwagen of een trailer dien je borg te betalen. De borg verschilt sterk per type vrachtwagen en varieert tussen de €300 en €1000. De borg van een trailer varieert tussen de €100 en €500. Hoe je de borg dient te betalen verschilt per verhuurder. Vaak betaal je de borg via een bankoverschrijving. Wanneer je de vrachtwagen of trailer correct inlevert zonder schade en een volle tank, dan krijg je de borg volledig retour.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?
Of je de reservering kosteloos kunt annuleren verschilt per verhuurder. De verhuurders hanteren altijd annuleringsvoorwaarden, deze voorwaarden kun je terug vinden in de algemene voorwaarden. Voordat je een vrachtwagen gaat huren willen je adviseren om de annuleringsvoorwaarden door te nemen. Zo voorkom je verrassingen en eventuele annuleringskosten.
Welke soort vrachtwagens en trailers zijn er te huur?
De vrachtwagens die te huur zijn verschillen in de lengte, breedte en in het gewicht. Je kunt een vrachtwagen met gesloten bak, een trekker, een vrachtwagen met schuifzeil, een koel- of vries vrachtwagen of een losse trailer huren. Het is goed om altijd naar het gewicht te kijken van de vrachtwagen + trailer, zo weet je zeker of je in het bezit bent van het juiste rijbewijs.
Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een vrachtwagen?
De minimale leeftijd voor het huren van een vrachtwagen varieert van 18 tot 23 jaar, afhankelijk van het verhuurbedrijf en de grootte van de vrachtwagen. Bij een aantal verhuurders dien je een aantal jaren in het bezit te zijn van het juiste rijbewijs. In de meeste gevallen is dit minimaal een jaar. Controleer altijd of de door jou gekozen verhuurder een minimum leeftijd hanteert en hoeveel jaar je in het bezit moet zijn van een rijbewijs, Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Welk rijbewijs heb ik nodig op een vrachtwagen te besturen?
Welke rijbewijs je nodig hebt, is afhankelijk van het totale gewicht, het gewicht van de vrachtwagen + de trailer inclusief goederen. Er zijn 2 soorten vrachtwagenrijbewijzen C en C1. Het verschil tussen rijbewijs C en C1 is dat je met het rijbewijs C alle vrachtwagens mag besturen en met het rijbewijs C1 alle vrachtwagens met een toegestane maximaal gewicht van 7.500 kilo.

Levering

Ik ga de vrachtwagen of trailer ophalen, waar moet ik op letten?
Voordat je de vrachtwagen op gaat halen is het goed om te weten dat je een aantal zaken rekening moet houden. Neem bij het ophalen van de vrachtwagen altijd je rijbewijs mee en zorg dat je de borg kunt betalen. Voordat je met de vrachtwagen of trailer wegrijdt willen we je adviseren om een rondje om het voertuig te maken. Kijk naar eventuele schade plekken en laat deze schade op papier erkennen door de verhuurder, Lever je de vrachtwagen weer in? Laat de verhuurder weer naar de vrachtwagen kijken en laat hem noteren dat er geen nieuwe schade plekken zijn. Zo komen jullie beide niet voor verrassingen te staan.
Krijg ik een instructie bij de levering van de vrachtwagen?
Ja, tijdens de overdracht van de vrachtwagen krijg je vaak een instructie. Hierdoor weet je precies hoe je de vrachtwagen dient te gebruiken. We willen je altijd adviseren om altijd om een instructie te vragen. Zo kom je niet in een vervelende situatie omdat je bijvoorbeeld niet weet hoe je een trailer kunt koppelen.
Kan ik een vrachtwagen of trailer laten bezorgen?
Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om de vrachtwagen of trailer op locatie af te laten leveren. Bij de meeste verhuurders zijn hier dan wel kosten aan verbonden. Daarnaast leveren veel verhuurders alleen in een bepaalde regio. De bezorgkosten worden vaak berekend op afstand. Neem telefonisch contact op met de verhuurder en bespreek de mogelijkheden.

Gebruik

Hoeveel kilometers mag ik rijden met een vrachtwagen?
"Wanneer je een vrachtwagen huurt dan krijg je een aantal vrije kilometers. De vrije kilometers zijn de kilometers waar je niks over hoeft te betalen. Na het aantal vrije kilometers dien je een prijs per kilometer te betalen. Het aantal vrije kilometers dat je mag rijden verschilt per verhuurder. Het kan lonen om verschillende verhuurbedrijven te vergelijken op het aantal vrije kilometers en de prijs per extra gereden kilometer. Voorbeeld vrije kilometers en de prijs per kilometer: je rijdt in totaal 400 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 200 vrije kilometers en een toeslag van €0,20 per extra gereden kilometer. Je rijdt dan dus 200 vrije kilometers en 200 kilometers tegen een toeslag van €0,20 per kilometer. Je betaalt dan dus (200 x 0,20) €40 extra. "
Mag ik met de gehuurde vrachtwagen naar het buitenland rijden?
Ja, bij veel verhuurders is het toegestaan om met de vrachtwagen naar het buitenland te rijden. Dit kan natuurlijk afwijken, we willen je adviseren om goed te controleren of het toegestaan is om met de vrachtauto naar het buitenland te rijden. Voor veel vrachtwagens is het namelijk verplicht om speciale milieustickers en/of vignetten te hebben. Omdat de regels per land en type oprijwagen verschillen, kun je uiteraard voor meer informatie terecht bij het verhuurbedrijf. Het niet aanschaffen van een milieusticker of vignet kan leiden tot vervelende kosten, laat je daarom vooraf goed informeren.
Heb ik de mogelijkheid om de huurperiode te verlengen?
Of je de huurperiode tijdens het gebruik van de vrachtwagen kunt verlengen hangt af van de verhuurder. Wanneer je de huurperiode wilt verlengen, dan adviseren we je om dit telefonisch zo snel mogelijk te melden.