Retro scooter huren

1 aanbieder gevonden. Let tijdens het vergelijken van de verhuurbedrijven op de huurperiode, het merk en het model van de retro scooter.

Top 1 verhuurbedrijf

  • Meest gekozen
  • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Maximale snelheid 25 of 45 km/u
Aandrijving elektrisch of benzine
Rijbewijs AM of B

Recente huuraanvragen

Retro scooter in Vaassen

voor 3 uur en 30 minuten bij Retro Scooter Verhuur Veluwe

25-03-2024
Toeren op een authentieke retro scooter

Altijd eens willen rondrijden op een retro scooter? Het aanschaffen van een scooter is erg duur als je hem niet veel gebruikt. Een dagje toeren op zo’n fraai retro model is de oplossing. Vaak kan je het verhuurbedrijf vragen naar leuke routes en mooie bezienswaardigheden in de regio waar je de scooter huurt. Als je een Vespa, Piaggio of andere klassieke scooter wilt huren moet je in het bezit zijn van een rijbewijs B of brommercertificaat AM. 

Rij in Italiaanse stijl met een klassieke scooter

Retro scooters zijn op dit moment er in trek. Het is dan ook de populairste scooter om te huren. Met een retro scooter wordt de scooter bedoeld die in de jaren ’60 veelvuldig het Italiaanse straatbeeld vulde. Dat betekent niet dat alle retro scooters ook oldtimer scooters zijn. Ze worden namelijk nog steeds geproduceerd. Een klassieke scooter kenmerkt zich door zijn brede retro stuur, ronde vormen en vele verschillende vrolijke kleuren.

Voorwaarden voor het huren van een retro scooter

Het verschilt vaak per verhuurbedrijf of je de scooter volgetankt moet inleveren of dat dit al mee is genomen in de huurprijs. Daarnaast verschilt de minimum leeftijd om een retro scooter te huren per verhuurbedrijf. Waar het ene verhuurbedrijf een leeftijd van 16+ en een geldig brommercertificaat hanteert, heeft het andere verhuurbedrijven 21+ als vereiste. Ook kan het zijn dat je minimaal een jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs.

Als je een retro scooter wilt huren moet je er aan denken dat je een geldig legitimatie meeneemt en dat er vrijwel altijd gevraagd wordt om een borg. Dit bedrag krijg je natuurlijk gewoon weer terug als je de scooter in goede staat inlevert. Wanneer je een persoon achterop de scooter vervoert, is dit vaak geen probleem. Wel moet je dit aangeven aan het verhuurbedrijf; vaak wordt er dan een kleine toeslag berekend.