Vind jouw beste huurdeal

Cv-ketel huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Feenstra

Landelijke levering
v.a. 24,-

Gas Rent Nederland

Gorinchem
v.a. 24,-

Delta

Middelburg
v.a. 26,-

AA-Instalatie Maastricht

Maastricht
v.a. 20,-

Gas Rent Euregio

Maastricht
v.a. 25,-

Verheijen Service en Onderhoud

Eindhoven

A. Ploem & zn.

Kerkrade
v.a. 25,-

Lucas onderhoudsdiensten

Rijswijk
v.a. 25,-

Otters instalatietechniek

Wehl
v.a. 22,-

Linthorst

Apeldoorn
v.a. 22,-
Prijs per maand

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Warm blijven zonder onderhoud of onverwachte kosten?

Zie je op tegen de hoge aanschafkosten van een cv-ketel? Dan is een cv-ketel huren een goede oplossing! Bij diverse verhuurbedrijven kun je voor een vast bedrag per maand een cv-ketel huren. Het fijne aan het huren van een cv-ketel is de service die verhuurbedrijven leveren. Het onderhoud en eventuele reparaties worden je namelijk uit handen genomen. Ook de voorrijkosten, het arbeidsloon en de kosten voor onderdelen zijn niet voor jou. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. De eenmalige installatiekosten worden bij een aantal verhuurbedrijven wel in rekening gebracht. Let op! De minimale huurperiode van een cv-ketel verschilt per verhuurbedrijf. Dit kan 2 maanden zijn, maar ook 2 jaar. Dit laatste heeft dan meer weg van het huren op lange termijn, oftewel een cv-ketel leasen.

Waarom een cv-ketel huren?

Het huren van een cv-ketel is ideaal als je wilt genieten van een heerlijk warm huis, maar hier zelf geen omkijken naar wilt hebben. Bij sommige verhuurders is het trouwens ook mogelijk om een cv-ketel te leasen. Daarnaast bieden een paar verhuurbedrijven de mogelijkheid om de ketel naar verloop van tijd te kopen voor een schappelijke prijs. Vergelijk verhuurders op basis van de service die ze leveren, maar let op ook het type ketel dat ze verhuren. Er zit namelijk grote variatie in het aanbod.

Huren vóór leasen

Het huren van een cv-ketel heeft veel voordelen ten opzichte van leasen. Bij het leasen van een cv-ketel is het zo dat je aan het einde van de leaseperiode de cv-ketel mag houden. Na een lange tijd is het helaas wel zo dat de cv al weer aan vervanging toe is. Je hebt op het moment dat de cv-ketel van jou is dus een wat oudere ketel staan. Helaas kan dit meer stoken en dus meer energiekosten betekenen. Ook kan het zo zijn dat je bij het leasen een Bureau voor kredietregistratie kunt krijgen. Dit zal het moeilijker maken om dingen als een nieuwe hypotheek af te sluiten. Met het huren bepaal je zelf of je de ketel aan het einde van de huurperiode wilt overkopen of liever terug geeft. Voor een vast klein bedrag per maand kan er een cv-ketel gehuurd worden. De prijzen zijn inclusief onderhoudskosten en dat scheelt al een heleboel. In feite betaal jij zelf dus alleen het maandelijkse bedrag. Dit bedrag hangt meestal af van de betaaltermijn voor je ketel. Het bedrag kan nogal verschillen bij de verhuurbedrijven. Mocht er iets aan de hand zijn, dan hoef je zelf niets te doen voor de reparatie. Om alle voorwaarden en prijzen van de verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken, ben je bij huren.nl aan het juiste adres. Wij zetten de verhuurbedrijven voor je op een rijtje. Hierna kun je zelf gaan kijken welk van deze bedrijven het meest past bij wat je voor ogen hebt.

Merken en type cv-ketels die je kunt huren

Er zijn verschillende merken cv-ketels te huur. Denk bijvoorbeeld aan Intergas, Nefit, Remeha en Atag. Deze merken hebben allemaal weer verschillende type CV-ketels. Het meest populaire algemene type is een HR-ketel. HR staat hierbij voor ‘Hoog Rendement’. Dit type ketel benut de warmte van de waterdamp die vrijkomt tijdens het verwarmen, waardoor de ketel een stuk zuiniger stookt. Wij raden je aan altijd bij het verhuurbedrijf van ketels te vragen naar welke cv ketel het meest geschikt is voor jouw situatie. Naast de verschillende types zijn er soms ook aanvullende zaken die erbij geleverd worden. Bijvoorbeeld een kamerthermostaat en voordelen als 24 uur storingsdienst. Een CV-ketel is al te huur vanaf € 20,- per maand.

Kenmerken en varianten

  • Garantie variërend van 2 tot 15 jaar
  • Hoeveelheid warm water p/m op 40 graden variërend van 10 tot 23,3 l
  • Hoeveelheid warm water p/m op 60 graden variërend van 6 tot 9 l
  • Warmwaterklasse 3 tot en met 6
  • Eigen gewicht variërend van 30 tot 38 kg

Veelgestelde vragen

Huren

Levering en installatie

Gebruik