Bladblazer huren

10 aanbieders gevonden. De prijs van een bladblazer varieert van € 15,- tot € 32,-, afhankelijk van de aandrijving en vermogen.

Top 10 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Vermogen variërend van 1 tot 13 pk
Model handmodel, rugmodel of mobiel
Uitvoering bladblazer of blazer en zuiger in één
Eigen gewicht variërend van 4,5 tot 11 kg
Aandrijving brandstof of elektrisch
Is het herfst? Tijd om een bladblazer te huren

Om vuil en bladeren eenvoudig maar goed te verplaatsen is het enige wat je nodig hebt een bladblazer en eventueel, omwille van de veiligheid, gehoorbeschermers. Een bladblazer produceert een luchtstroom die door een smalle uitgang naar buiten wordt geblazen. Naast de bekende bladblazer, zijn er ook bladblazer en -zuigers in één te huur. Deze machines kunnen naast het verplaatsen van bladeren ook bladeren opzuigen.

Verschillen tussen bladblazers

Er zijn bladblazers/-zuigers die op elektriciteit werken en bladblazers met een verbrandingsmotor (deze werkt vaak op benzine). Het nadeel van de elektrische bladblazer is het feit dat je te maken hebt met een beperkte bewegingsvrijheid door het snoer. Het nadeel van het huren van een bladblazer die op benzine werkt is dat de motor vaak veel lawaai produceert. Daarnaast zijn er ook bijkomende kosten voor de benzine.

Zoals hierboven vermeld zijn er ook bladblazers te huur met zuigfunctie. Sommige van deze bladzuigers hebben daarnaast een ingebouwde versnipperaar: op deze manier kun je de bladeren die je opzuigt erg compact maken en recyclen. Er zijn verschillende modellen bladblazers/bladzuigers te huur: handmodellen, rugmodellen en mobiele versies op wielen. Het gewicht van bladblazers verschilt per verhuurbedrijf, deze ligt tussen de 4 tot 11 kilo, en ze hebben een vermogen dat varieert tussen 1 tot 13 pk. 

Waar moet je op letten bij het huren van een bladblazer?

De bladblazers die op benzine werken, kunnen erg warm worden. Raak deze daarom ook niet aan tijdens het gebruiken van de bladblazer. Blaas nooit richting mensen. Er kunnen namelijk kleine steentjes of ander vuil meegeblazen worden, en deze kunnen hard aankomen. Zorg zelf ook altijd voor een veiligheidsbril, voor het geval een steentje afketst. Deze beschermingsmiddelen kan je vaak bij het desbetreffende verhuurbedrijf huren. Huur eventueel een kruiwagen om de bladeren te vervoeren. Er past maar een bepaalde hoeveelheid bladeren in de zak van een bladzuiger; daarom kan het handig zijn om deze tijdens het werken af en toe te legen in de kruiwagen.