Staande tap huren

Makkelijk en compact: huur een staande tap

Het voordeel van een staande tap is dat deze geschikt is voor een groot gezelschap. Verhuurbedrijven bieden verschillende varianten van de staande tap aan. Soms is deze verrijdbaar en dus makkelijk te verplaatsen en soms beschikt de tap over een koelgedeelte waarin 1 of 2 fusten bier gekoeld kunnen worden. In andere gevallen staan de fusten ernaast. Niets is zo’n domper als een lauw biertje. Zorg daarom dat je de tapkast tijdig aansluit op de elektriciteit, zodat de koeling de fusten kan koelen. .. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Bij sommige tapkasten wordt zelfs aangeraden deze 36 uur van te voren aan te sluiten om goed op temperatuur te komen. De staande tap wordt verhuurd in 2 verschillende uitvoeringen met een enkele en dubbele tapkraan. Doorgaans worden deze staande tapsystemen gehuurd voor evenementen, braderieën, buurtfeesten en de grotere feesten waarbij de capaciteit te groot is voor een tafeltapsysteem.

Wat heb je nog meer nodig voor het perfecte biertje?

De staande tap wordt door veel verhuurders ook wel de tapkast genoemd. Dit is dus gewoon hetzelfde product. Bij deze bierkasten heb je een losse fles koolzuur nodig. Vaak wordt deze bijgeleverd, maar soms moet je deze er apart bij huren. Ook het bier zelf wordt niet altijd meegeleverd. Houdt er ook rekening mee dat de meeste tapkasten ‘’watergekoeld’’ zijn, dit houdt in dat er water moet worden bijgevuld in een reservoir om de tap goed te laten koelen. Andere extra’s die je nodig hebt, zijn spoelborstels, afschuimers en natuurlijk bierglazen. Als de tapkast toch niet het product voor jou is, kies dan voor een andere biertap, zoals bijvoorbeeld de tafeltap.


Tip: Stel de koolzuurdruk in tussen 0,5 en 0,7 bar voor het beste tapresultaat.

Kenmerken en varianten van Staande tap

Variant enkele of dubbele tapkraan