Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Een straatfeest organiseren?

Inspiratie nodig voor je buurtfeest? Huren.nl geeft tips

“A je to”, zeggen de buren van Buurman & Buurman als ze weer eens een klus geklaard hebben. Het betekent zoiets als “zo, dat is voor mekaar”. Zou jij je buurman ook een high five geven na het organiseren van een buurtfeest? Als het een geslaagd feest geweest is wel, toch? Gelukkig is het laten slagen van jouw buurtfeest of straatfeest eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het enige om te onthouden is, dat je op tijd moet beginnen met organiseren en niet de hele organisatie in je eentje op hoeft te nemen. Is je muzikale buurjongen bereid om een optreden te leveren met zijn garagerockband? Veel leuker dan een DJ toch? En ook nog eens veel goedkoper. Weet je wat ook scheelt in de kosten? De dingen die je nodig hebt om je buurtfeest te slagen te huren, en niet aan te schaffen. Huren.nl helpt je graag!

Het organiseren van het buurtfeest, waar moet je beginnen?

Het allereerste, en misschien wel het belangrijkste wat je moet doen als je een buurtfeest of straatfeest gaat organiseren bij jou in de buurt, is het contacteren van je gemeente. Die kan je namelijk meer vertellen over de mogelijkheden, misschien is het namelijk zelfs mogelijk om subsidie te ontvangen. In dit geval kun je wat meer uitpakken met het huren van leuke extra’s zoals een podium voor dat gezellige strijkkwartet wat schuin boven je woont, of een ballenbad voor de vele kinderen die in de straat wonen. Over ballenbaden gesproken, wist je dat je ook speciale afgesloten ballenbad speelplaatsen kunt huren? Deze rijd je zo naar de straat en parkeer je. Dit zijn outdoor speelplaatsen die een indoor gevoel geven, omdat het meerdere lagen heeft en kinderen veilig kunnen klimmen omdat alles afgeschermd is met netten. Terug naar de gemeente: wil je namelijk alcohol schenken, dan heb je daar meestal ook een speciale (snel)vergunning voor nodig. Als je die krijgt, kun je bijvoorbeeld een bar huren, of een biertap! Wil je het eens anders aanpakken en heb je een buurvrouw die bijzonder goed is in cocktails shaken? Huur dan speciaal voor haar, en voor alle buurtgenoten een cocktailbar.

Eten en aankleding op jouw buurtfeest. Wat kun je huren?

Daar waar een buurtfeest is, hangt altijd de rokerige, worstige lucht van een barbecue. Het is bijna traditioneel, en ook super handig: de BBQ staat op straat, in rijen dik staan alle buurtgenoten te wachten tot er een hamburgertje klaar is, en als er dan eindelijk een nieuwe lading geserveerd wordt is het alweer een beetje koud geworden. Misschien kun je ervoor kiezen om meerdere barbecues te huren als je veel mensen verwacht. Wil je origineler zijn dan de vorige buurtfeestorganisator? Heb je zin om je buurtgenoten te verrassen? Dan kun je ook een rookkast huren waarin je heerlijke vis of ham kunt roken! Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een braadspit te huren waar je een varkentje aan kunt roosteren, jammie! Ook handig: warmhoudapparatuur! Zo houden jullie je vlees lekker op temperatuur. Een absolute must op een buurtfeest zijn natuurlijk partytenten. Puur om de sfeer: gezellig onder een partytent samenkomen en kletsen, maar ook vanwege de praktische kant: mocht er een drup regen vallen, dan zijn jullie beschut. Andere huurbare objecten van dit kaliber zijn natuurlijk stoelen, statafels, vuurkorven, terrasverwarming, parasols en eettafels. Natuurlijk wil het oog ook wat, en het ziet er al heel leuk als je vlaggetjes ophangt en de partytenten opgezet hebt, maar om écht te versieren kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld opblaasbare bogen te huren en deze bij de ingangen van de straten te plaatsen. Huren.nl wenst je heel veel plezier op jullie buurtfeest of straatfeest!

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Wat voor soort springkussens kan ik huren?

  Als je een springkussen wilt huren is hiervoor ontzettend veel keuze. Niet alleen door het grote aantal verhuurbedrijven maar ook doordat er veel verschillende soorten springkussens zijn. Bij kinderfeestjes moet je rekening houden met het aantal kinderen dat er komen. Er is namelijk voor de verschillende formaten luchtkussens een maximaal aantal kinderen dat er tegelijk op mag. Ook niet elk springkussen is voor iedere leeftijd geschikt. Zo is een interactief of shooting springkussen niet geschikt voor zeer jonge kinderen. Let bij het kiezen van een springkussen altijd op de minimum- of maximumleeftijd die bij de attractie vermeld staat. Voordat je een kussen huurt is het ook handig om te bedenken waar je het springkussen wilt neerzetten. De grote springkussens zoals het multiplay springkussen en het bewegende springkussen nemen namelijk veel ruimte in beslag. Benieuwd welk type of formaat springkussen het beste bij jouw wensen past? Laat je adviseren door het verhuurbedrijf!

 • Moet je bij borg betalen bij springkussenverhuur?

  Enkele verhuurders vragen borg. De minimale borg verschilt per verhuurder. De borg is ook afhankelijk van het soort luchtkussen en de huurperiode. De borg varieert tussen de €25 en €100. Bij de meeste verhuurders die borg vragen betaal je de borg op het moment dat het springkussen wordt overgedragen.

 • Hoe lang van te voren moet ik een luchtkussen reserveren?

  We raden je aan om een springkussen zo ver mogelijk van tevoren te reserveren. Vooral tijdens de zomermaanden is springkussenverhuur zeer populair. Huur zo ver mogelijk van te voren een springkussen, zo vergroot de kans dat je het springkussen succesvol in je bezit hebt op de door jou gekozen dag.

 • Kan ik mijn reservering annuleren bij slecht weer?

  Dit verschilt sterk per verhuurder. Vaak hanteert de verhuurder een regeling zoals een 'mooi weer garantie'. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering kosteloos kunt annuleren als de regenkans een X aantal procent is. Check voordat je gaat huren wat de regels zijn omtrent annuleren en voorkom onenigheid.

 • Zijn de blower, haringen en het grondzeil inbegrepen bij de prijs?

  Deze benodigdheden zijn vaak bij de prijs inbegrepen. Een haspel niet, deze kun je vaak apart huren. Controleer voor de zekerheid bij de verhuurder welke accessoires en benodigdheden bij de prijs zijn inbegrepen.

 • Op welke manier kan ik betalen?

  Bij het online reserveren van een luchtkussen kun je in sommige gevallen meteen met iDeal betalen. Bij enkele verhuurders betaal op het moment dat het springkussen wordt geleverd. In andere gevallen kun je ook achteraf betalen met AfterPay of op factuurbasis. Bekijk de mogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder of overleg met het verhuurbedrijf over de mogelijkheden.

Levering

 • Kan ik een springkussen laten bezorgen?

  Bij vrijwel elk springkussen verhuurbedrijf is het mogelijk om een springkussen op locatie te laten bezorgen. De meeste verhuurders leveren het springkussen gratis tot een bepaalde afstand. Daarna rekenen de verhuurbedrijven vaak een prijs per kilometer.

 • Wordt het springkussen voor mij opgebouwd?

  In de meeste gevallen moet je het springkussen zelf opzetten. Een springkussen zet je binnen enkele minuten op en is vaak niet moeilijk. Bij de levering krijg je in de meeste gevallen instructies over het opzetten en het gebruik van het springkussen. Het moeilijkste deel van het opzetten is het versjouwen. Houd er rekening mee dat je wellicht een tweede persoon nodig hebt om het springkussen te verplaatsen.

 • Worden aggregaten of haspels meegeleverd?

  In bijna alle gevallen wordt een aggregaat en/of haspel niet meegeleverd. In veel gevallen zijn deze producten wel te huur bij een springkussen verhuurder. Met een aggregaat ben je niet afhankelijk van een stroompunt in de buurt en kun je het springkussen opzetten waar je maar wilt. Bekijk de mogelijkheden bij het verhuurbedrijf.

 • Kan ik een springkussen zelf ophalen?

  In veel gevallen kun je het springkussen ophalen. Bespreek van te voren goed welk tijdstip het beste uitkomt. Een gemiddeld opblaaskussen weegt tussen de 50 en 150 kilo. De meeste springkussens kun je met 2 personen inladen en opzetten.

 • Wat gebeurt er tijdens de levering?

  Voordat je een luchtkussen gaat ophalen of ontvangt is het handig om te weten wat je nodig hebt. Neem bij de levering altijd een legitimatiebewijs mee en zorg dat je de eventuele borg kunt betalen. Of je dit contant of per pin moet betalen hangt af van het verhuurbedrijf. Controleer dit daarom voorafgaand aan de huurperiode goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gebruik

 • Moet ik het springkussen schoonmaken na gebruik?

  De meeste verhuurders stellen het zeer op prijs als je het springkussen even met een doekje schoonmaakt. Het schoonmaken kan namelijk alleen bij een opgeblazen springkussen. Wanneer het springkussen vies wordt geretourneerd worden er vaak schoonmaakkosten verrekend door het verhuurbedrijf. Voorkom dit door jouw springkussen netjes en schoon te retourneren bij het verhuurbedrijf.

 • Ik wil het springkussen op een harde ondergrond plaatsen, mag dat?

  Ja, dat mag bij vrijwel elk springkussen. Leg er wel altijd een grondzeil onder en zet het springkussen vast zodat hij niet teveel heen en weer schuift. Een grondzeil wordt vaak meegeleverd.

 • Wat moet ik doen bij regen?

  Dek zo snel mogelijk de stroomaansluiting af! Bij regen is het handig om het luchtkussen gewoon opgeblazen te laten. De meeste springkussens kunnen goed tegen regen. Wanneer je het springkussen uit zet zal hij in elkaar zakken en vollopen met water. Laat daarom het springkussen altijd opstaan. Haal de kinderen naar binnen en wacht tot de bui is afgelopen. Als de bui over is kun je het springkussen makkelijk droogmaken met een doek. Lekker doorspringen als het een beetje regent? Kies dan voor een overdekt springkussen.

 • Moet er toezicht zijn op het springkussen?

  Ja, het luchtkussen dient altijd onder toezicht te blijven van een volwassen persoon. Het springkussen mag niet onbeheerd achtergelaten worden. Dit om ongelukken te voorkomen.

 • Kan ik het luchtkussen aansluiten via een verlengsnoer?

  Als je een verlengsnoer tot 25 meter gebruikt dan kan dit. Als je meerdere of langere verlengsnoeren gebruikt, raak je spanning kwijt. Bij een volbelast stopcontact en een verlengsnoer van bijvoorbeeld 100 meter zal een springkussen blower niet goed werken. Gebruik een zo kort mogelijk verlengsnoer of haspel en gebruik een leeg stopcontact.