Een straatfeest organiseren?

Inspiratie nodig voor je buurtfeest? Huren.nl geeft tips

“A je to”, zeggen de buren van Buurman & Buurman als ze weer eens een klus geklaard hebben. Het betekent zoiets als “zo, dat is voor mekaar”. Zou jij je buurman ook een high five geven na het organiseren van een buurtfeest? Als het een geslaagd feest geweest is wel, toch? Gelukkig is het laten slagen van jouw buurtfeest of straatfeest eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het enige om te onthouden is, dat je op tijd moet beginnen met organiseren en niet de hele organisatie in je eentje op hoeft te nemen. Is je muzikale buurjongen bereid om een optreden te leveren met zijn garagerockband? Veel leuker dan een DJ toch? En ook nog eens veel goedkoper. Weet je wat ook scheelt in de kosten? De dingen die je nodig hebt om je buurtfeest te slagen te huren, en niet aan te schaffen. Huren.nl helpt je graag!

Het organiseren van het buurtfeest, waar moet je beginnen?

Het allereerste, en misschien wel het belangrijkste wat je moet doen als je een buurtfeest of straatfeest gaat organiseren bij jou in de buurt, is het contacteren van je gemeente. Die kan je namelijk meer vertellen over de mogelijkheden, misschien is het namelijk zelfs mogelijk om subsidie te ontvangen. In dit geval kun je wat meer uitpakken met het huren van leuke extra’s zoals een podium voor dat gezellige strijkkwartet wat schuin boven je woont, of een ballenbad voor de vele kinderen die in de straat wonen. Over ballenbaden gesproken, wist je dat je ook speciale afgesloten ballenbad speelplaatsen kunt huren? Deze rijd je zo naar de straat en parkeer je. Dit zijn outdoor speelplaatsen die een indoor gevoel geven, omdat het meerdere lagen heeft en kinderen veilig kunnen klimmen omdat alles afgeschermd is met netten. Terug naar de gemeente: wil je namelijk alcohol schenken, dan heb je daar meestal ook een speciale (snel)vergunning voor nodig. Als je die krijgt, kun je bijvoorbeeld een bar huren, of een biertap! Wil je het eens anders aanpakken en heb je een buurvrouw die bijzonder goed is in cocktails shaken? Huur dan speciaal voor haar, en voor alle buurtgenoten een cocktailbar.

Eten en aankleding op jouw buurtfeest. Wat kun je huren?

Daar waar een buurtfeest is, hangt altijd de rokerige, worstige lucht van een barbecue. Het is bijna traditioneel, en ook super handig: de BBQ staat op straat, in rijen dik staan alle buurtgenoten te wachten tot er een hamburgertje klaar is, en als er dan eindelijk een nieuwe lading geserveerd wordt is het alweer een beetje koud geworden. Misschien kun je ervoor kiezen om meerdere barbecues te huren als je veel mensen verwacht. Wil je origineler zijn dan de vorige buurtfeestorganisator? Heb je zin om je buurtgenoten te verrassen? Dan kun je ook een rookkast huren waarin je heerlijke vis of ham kunt roken! Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een braadspit te huren waar je een varkentje aan kunt roosteren, jammie! Ook handig: warmhoudapparatuur! Zo houden jullie je vlees lekker op temperatuur. Een absolute must op een buurtfeest zijn natuurlijk partytenten. Puur om de sfeer: gezellig onder een partytent samenkomen en kletsen, maar ook vanwege de praktische kant: mocht er een drup regen vallen, dan zijn jullie beschut. Andere huurbare objecten van dit kaliber zijn natuurlijk stoelen, statafels, vuurkorven, terrasverwarming, parasols en eettafels. Natuurlijk wil het oog ook wat, en het ziet er al heel leuk als je vlaggetjes ophangt en de partytenten opgezet hebt, maar om écht te versieren kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld opblaasbare bogen te huren en deze bij de ingangen van de straten te plaatsen. Huren.nl wenst je heel veel plezier op jullie buurtfeest of straatfeest!