MPV leasen

1 aanbieder gevonden. De maandprijs varieert van € 1083,- tot € 1083,- incl. BTW en hangt af van het merk, model en de leasemaatschappij.

Top 1 verhuurbedrijf

  • Huurtopper 2023
  • Meest gekozen
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Waarom een MPV kopen als je er ook een kan leasen?

Wanneer je in een nieuwe MPV wilt rijden, dan gaat dit gepaard met een grote investering. Een investering die je je misschien momenteel niet kunt permitteren, of het is een investering die je niet wilt doen omdat er andere belangrijke zaken zijn. Een grote MPV is prijzig en dat begrijpen leasemaatschappijen maar al te goed. Het leasen van een MPV biedt uitkomst. Wanneer je een MPV leaset, rijd je in nieuwe auto zonder in één keer een grote investering te moeten doen. Bij het leasen van een MPV verspreid je de kosten door elke maand een vast bedrag te betalen.

De MPV ook wel multiple purpose vehicle genoemd, is een ruime 7-persoonsauto met veel laadruimte. Kenmerkend voor de 7-peroonsauto is dat deze vaak op de bodemplaat van een personenauto wordt gebouwd. De MPV’s hebben geen aparte kofferbak, de auto is dus één geheel van binnen. Je kunt de MPV’s in verschillende soorten en maten leasen. Via Huren.nl vergelijk je makkelijk alle lease-aanbieders van MPV’s en andere type auto’s. Bekijk de aanbieders en vind de lease-aanbieder en de auto die het beste aansluit op jouw wensen.

Overweeg huren als je nog niet weet wat bij jou past

Heb je al eerder een grote gezinsauto of een MPV gehad, dan weet je waarschijnlijk wel wat bij je past en wat je nodig hebt aan ruimte, zitplaatsen en opties. Wordt het je eerste MPV, dan weet je waarschijnlijk niet welke MPV het beste bij je past. In dat geval kun je, voordat je gaat leasen, eerst een MPV huren voor een paar uur of een dag. Wellicht blijkt dat een SUV leasen beter bij jou past. Bekijk via deze pagina welke bedrijven bij jou in de omgeving een MPV verhuren.

Ga je zakelijk of privé een MPV leasen?

Hedendaags denken veel mensen nog steeds dat leasen alleen door bedrijven kan worden gedaan, maar integendeel. Een MPV private leasen is populair. Tegenwoordig willen veel mensen in een gloednieuwe familie auto rijden, zonder in één keer veel geld uit te moeten geven. Door de grote vraag zijn er veel leasemaatschappijen die zowel zakelijk als private lease aanbieden.

Tussen zakelijk leasen en private leasen zitten niet veel verschillen, echter zijn er wel zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de keuze maakt tussen zakelijk en private lease.

Niet alle werkgevers staan (te veel) privégebruik toe Rijd je alleen zakelijk? Dan moet je vrijwel altijd alle ritten loggen in een rittenregistratie Bij zakelijk leasen zit je vaak vast een budget Wanneer je privé een auto leaset, dan bepaal je volledig over het merk, type, kleur en budget Ga je met de zakelijke lease auto meer dan 500 kilometer privé rijden? Houdt er rekening mee dat je dan bijtelling dient te betalen De voorwaarden voor private consumenten zijn vaak duidelijker en bevatten meer consumentenbescherming. We willen je adviseren om altijd goed de voorwaarden door te nemen

Financial lease, operational lease of shortlease?

Er zijn zowel bij zakelijk als private lease meerdere leasevormen mogelijk. Welke leasevorm het beste bij je past hangt af van jouw wensen en voorkeuren. Hieronder staan de leasevormen beschreven.

Financial lease

Technisch gezien is financial lease het kopen van een auto op afbetaling. Bij financial lease, ook wel huurkoop genoemd, spreid je de kosten van de auto over een bepaald aantal maanden. Tijdens het leasecontract dien je, in tegenstelling tot operational lease, zelf het onderhoud en reparaties te regelen en betalen. Denk hierbij ook aan de autoverzekering en de wegenbelasting. Na het leasecontract is de auto volledig in je bezit.

Operational lease

Operational lease is een vrij zorgeloze vorm van leasen. Bij operational lease betaal je een vast bedrag per maand zonder enkele bijkomende kosten. Zaken zoals de onderhoud, reparaties, autoverzekering en wegenbelasting zitten dus bij de prijs inbegrepen. Heb je schade of gaat de auto kapot? Dan wordt dit opgelost en bekostigd door de leasemaatschappij.

Shortlease

Zoals de naam al een beetje suggereert, is shortlease een kortere lease periode. De looptijd van shortlease is minimaal een maand. Na deze maand is het leasecontract dagelijks opzegbaar. Ideaal als je voor een korte periode een MPV nodig hebt.