Sedan leasen

1 aanbieder gevonden. De maandprijs varieert van € 995,- tot € 995,- excl. BTW en hangt af van het merk, model en de leasemaatschappij.

Top 1 verhuurbedrijf

  • Huurtopper 2022
  • Meest gekozen
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Eenvoudig een sedan leasen via Huren.nl
Wanneer je in een nieuwe sedan wilt rijden, dan hoeft je hier niet meteen een grote investering voor te doen. Het kopen van een sedan is namelijk nogal wat. Het is een grote investering die je je op sommige momenten niet kunt veroorloven of niet wilt doen omdat er belangrijkere zaken zijn. Het leasen van een sedan is ideaal voor wanneer je niet in één klap veel geld uit wilt geven. Wanneer je een sedan leaset, rijdt je in een splinternieuwe auto naar keuze. Tijdens het leasecontract betaal je een vast bedrag en spreidt je daarmee de kosten. 
 
Bij de sedan kan de kofferbak meestal niet via het bestuurdersgedeelte bereikt worden. Bijna alle automerken hebben wel een sedan in hun leveringsprogramma. Van Mercedes tot Mazda, de sedans komen in alle autoklassen voor. Bekijk de lease-aanbieders voor zowel zakelijk als private lease. Een auto leasen doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Twijfel je over welke sedan het beste bij je past? 

Door het enorme aanbod aan sedans kan het moeilijk zijn om de ideale sedan te vinden. Heb je al eerder een sedan gehad, of heb je al eerder in een sedan gereden? Dan weet je misschien al een beetje waar je naar op zoek bent als het gaat om de accessoires en het rijcomfort. Weet je niet zeker welke sedan je wilt leasen? Huur dan eerst de sedan waar je in geïnteresseerd bent voordat je het leasecontract tekent. Tijdens de huurperiode kun je aanvoelen of de door jou gekozen sedan wel echt bij je past. Op deze pagina zie je alle sedan verhuur bij jou in de buurt. 

Zakelijk of privé een sedan leasen?

Vrijwel iedereen kan een sedan leasen. Of je de sedan nou privé of zakelijk wilt leasen het is voor iedereen mogelijk. Omdat veel mensen graag in een nieuwe sedan rijden zijn er veel lease-aanbieders. Bij de leasemaatschappijen kun je zowel zakelijk als particulier een sedan leasen. Er zijn weinig verschillen tussen zakelijk en private lease. Echter zijn er wel een aantal zaken die je keuze kunnen beïnvloeden. 
 
  • Bij zakelijk leasen krijg je vaak een vast budget van je werkgever
  • Sommige werkgevers staan bepaalde merken of kleuren niet toe
  • Ga je zakelijk leasen en ben je niet toegestaan om privé ritjes te maken? Dan ben je vaak verplicht om je ritten te loggen
  • Ben je van plan om met de zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometer privé te rijden? Dan dien je na 500 kilometer bijtelling te betalen
  • Private lease contracten bevatten meer consumentenbescherming

De verschillende leasevormen

Of je nou zakelijk of privé een sedan gaat leasen, je hebt de keuze uit drie leasevormen. Deze leasevormen zijn operational lease, financial lease en shortlease. Wat voor jou de ideale leasevorm is hangt af van jouw wensen en voorkeuren. Hieronder zie je de drie leasevormen beschreven. 

Operational lease

Operational lease is zorgeloos leasen en lijkt daardoor op huren. Bij deze leasevorm betaal je een vast bedrag per maand zonder bijkomende kosten. Tijdens de gehele looptijd van het leasecontract zijn kosten zoals onderhoud, reparaties, autoverzekering en wegenbelasting bij de prijs inbegrepen. Gaat de auto onverwachts kapot? Dan wordt dit volledig opgelost en bekostigd door de leasemaatschappij. Na de leaseperiode lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. 

Financial lease

Financial lease, ook wel huurkoop genoemd, is in feite een sedan kopen op afbetaling. Je bent economisch eigenaar van de auto en betaald deze in termijnen terug. Tijdens het leasecontract dien je zelf de onderhoud en reparaties op te lossen en te betalen. 
 
Ben je ZZP’er en wil je zakelijk leasen? Dan profiteer je van fiscale voordelen. Je hebt als ZZP’er de mogelijkheid om rente, BTW en afschrijvingen van de belasting af te trekken.  

Shortlease

Shortlease is een relatief nieuwe leasevorm. Shortlease is eigenlijk niets meer dan een lange huurperiode. De minimale looptijd van shortlease is een maand. Na deze eerste maand heb je dagelijks de mogelijkheid om het leasecontract op te zeggen. Bij een shortlease contract betaal je een vast all-inclusive bedrag per maand. In de prijs zijn alle kosten voor autobezit inbegrepen. Daaronder vallen kosten zoals onderhoud, verzekering, belasting en afschrijving.