SUV leasen

1 aanbieder gevonden. De maandprijs varieert van € 664,- tot € 664,- incl. BTW en hangt af van het model en de leasemaatschappij.

Top 1 verhuurbedrijf

Prijs per dag:

Een SUV leasen; wat moet je weten over dit type auto?

De SUV wordt in Nederland steeds populairder. Een SUV heeft een hoge instap en zitpositie wat instappen, uitstappen en het overzicht in het verkeer prettig maakt. Combineer dit met veel binnenruimte en verwelkom de trend van de SUV’s. Tegenwoordig kun je daardoor bij vrijwel elk merk wel terecht voor een SUV.

Een SUV is over het algemeen een soepele wagen door zijn langere veerweg. Door de langere veerweg en het hogere zwaartepunt is hij comfortabeler maar minder scherp in bochten dan bijvoorbeeld een lagere sedan. Daarnaast zijn er SUV’s met 4WD, oftewel vierwielaandrijving. Dat zorgt voor een hoop extra grip dan 2WD, oftewel tweewielaandrijving. Dit is vooral handig wanneer je wel eens van het asfalt af moet of bijvoorbeeld vaak op skivakantie gaat.

Kies je voor zakelijk of private lease?

Er zijn nog steeds een hoop mensen die denken dat leasen alleen door bedrijven kan worden gedaan, integendeel! Private lease is flink in opmars. Mensen willen massaal graag een nieuwe auto rijden maar willen of kunnen niet in één keer de grote investering doen. Steeds meer leasemaatschappijen bieden daarom ook private lease aan. Dit kan voor particulieren erg interessant zijn. Je rijdt namelijk zorgeloos in een splinternieuwe SUV waarbij het onderhoud en reparaties door de leasemaatschappij worden geregeld terwijl jij een vast maandbedrag betaalt.

Tussen zakelijk leasen en particulier leasen zit niet heel veel verschil, maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden bij jouw keuze.

  • Vaak heb je een budget wanneer je zakelijk least
  • Bij sommige werkgevers mag je bepaalde merken of kleuren niet rijden
  • Bij private lease beslis jij volledig over merk, type, kleur en budget
  • Ga je de zakelijke lease auto niet privé rijden? Dan moet je vaak alle ritten loggen in een rittenregistratie.
  • Ga je de zakelijke lease auto meer dan 500 kilometer privé rijden? Houdt er rekening mee dat je dan bijtelling dient te betalen.
  • De voorwaarden voor consumenten en bedrijven verschillen. Lees deze voorwaarden altijd goed door om verrassingen te voorkomen

De verschillende soorten lease

Bij zowel zakelijke en private lease zijn meerdere leasevormen mogelijk. Deze leasevormen zijn operational lease, financial lease en shortlease. Wat voor jou de beste keuze is hangt af van jouw wensen en voorkeuren.

Operational lease

Operational lease is een zorgeloze leasevorm en lijkt op huren. Je betaalt een vast bedrag per maand en rijdt daar de nieuwe SUV voor zonder bijkomende kosten. Onderhoud, reparaties, autoverzekering en wegenbelasting zit dus allemaal bij het bedrag in. Gaat de auto dus onverwachts kapot? Dan wordt dit allemaal opgelost en bekostigd door de leasemaatschappij.

Financial lease

Financial lease wordt ook wel huurkoop genoemd of kopen op afbetaling. Je betaalt de auto in een aantal jaar af, waarna de auto volledig van jou is. Tijdens de looptijd van het leasecontract dien je, in tegenstelling tot operational lease, zelf het onderhoud en reparaties te regelen en betalen. Zo ook de autoverzekering en wegenbelasting.

Kies je voor financial lease en doe je dit zakelijk, bijvoorbeeld omdat je ZZP’er bent? Dan profiteer je van fiscale voordelen. Je kunt namelijk rente, BTW en afschrijvingen aftrekken van de belasting.

Shortlease

Shortlease is een relatief nieuwe term binnen leasing. Het is echter niets meer dan een lange huurovereenkomst, vastgelegd in een leasecontract. De looptijd is minimaal een maand, waarna het dagelijks opzegbaar is. Ideaal dus voor als je kortdurend een SUV nodig hebt.