Wanneer is een pleziervoertuig leasen interessant?

Bij een pleziervoertuig kun je denken aan een fiets en scooter. Soms wil je toegang hebben tot een pleziervoertuig, maar is het niet nodig of interessant voor jou om het ook te bezitten. In dat geval kun je denken aan huren. Wil je de fiets, scooter of ander voertuig langer gebruiken? Dan is lease een mooie uitkomst. Je hebt dan niet te maken met een grote aankooppost, maar betaalt het gebruik van dit product per maand. Handig voor wanneer je het vervoersmiddel nu nodig hebt of graag wilt, maar niet het geld achter de hand hebt om dit in één keer te kopen.

Leasen kan ook interessant zijn als je wilt kijken of het pleziervoertuig wat voor jou is op de lange termijn. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een elektrische fiets leasen en wanneer je merkt dat dit interessant voor jou is en blijft, alsnog een elektrische fiets kopen.

Waar je op moet letten bij lease

Wanneer je gaat leasen, ga je een overeenkomst aan met de lease aanbieder. Je bent daarna verplicht om daarna elke maand het leasebedrag te betalen en je te houden aan de huurvoorwaarden- en eisen. Controleer en vergelijk dus goed de voorwaarden voordat je een contract tekent. Let daarnaast op de volgende eventuele eisen:

  • Hanteren zij een minimaal benodigd inkomen?
  • Hanteren zij een minimale en maximale leeftijd?
  • Geen negatieve BKR-notering?

Daarnaast zijn er diverse voorwaarden die in het leasecontract opgenomen zijn waar je goed op voorbereid moet zijn. Denk hierbij aan:

  • De rente die je dient te betalen
  • De contractduur, opgesplitst in een specifiek aantal termijnen
  • Mogelijkheden tot tussentijds aflossen om eerder het leasecontract te kunnen beëindigen
  • Eventuele verzekeringen die zijn inbegrepen of die je juist zelf nog moet regelen
  • Onderhoudskosten wel of niet inbegrepen?

De welbekende BKR controle

Tegenwoordig wordt door bijna elke lease aanbieder een BKR controle gedaan voordat het leasecontract wordt afgesloten. Met een BKR controle wordt bekeken of jij financieel is staat bent om dit contract aan te gaan. Het behoedt consumenten van onverantwoordelijke keuzes en tegelijk beschermt het de lease aanbieders tegen consumenten die niet in staat zijn om de maandelijkse leasebedragen te betalen.

Heb jij een negatieve BKR-notering? Sommige leasebedrijven staan dit toe, maar berekenen een hoge rente. Bekijk de websites en voorwaarden van de leasebedrijven om te kijken wat er mogelijk is voor jou.